Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje fotostory?
5 gwiazdek - Odlotowe 15 50.00%
4 gwiazdki - Całkiem niezłe 11 36.67%
3 gwiazdki - Przeciętne 4 13.33%
2 gwiazdki - Zgroza 0 0%
1 gwiazdka - Strach się bać 0 0%
Głosujących: 30. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.02.2006, 16:13   #1
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Ze wszystkich trzech odcinków ten najbardziej mi się spodobał. Widać, że starałeś się zatrzymać na chwilę i nie przesadzać z akcją, dokładniej wszystko opisywać. Myślę, że nastąpiła poprawa. Rewelacji nie ma, ale jak dla mnie jest OK. (sama nie zrobiłabym tego lepiej)
Co mi nie pasuje? Może trochę za mało czasu poświęcasz każdemu z opisywanych ludzi. Zaczynasz coś o kimś pisać, a tu nagle przejście do innego miejsca z innymi bohaterami. Ale nie odczuwam tego jakoś dotkliwie. Mimo to odcinek przeczytałam dość szybko, bo nie jest szczególnie długi, a zdążyłeś opisać w nim 5 różnych sytuacji (a tą z Lidią i Mike'm 2 razy, czyli razem 6). Odrobinę za szybko.
Jeśli chodzi o pisownię, to:
Cytat:
Napisał Viggo
W domu tym unosiła się tam leśna woń, samo wnętrze zaś sprawiało relaksujące wrażenie.
To „tam” jest zupełnie niepotrzebne.
Cytat:
Napisał Viggo
-Nie rozumiem – odparł głos w słuchawce – Może pani mówić wolno.
Przydałby się znak zapytania na samym końcu.
Tak ogólnie to niby nic wielkiego zarzucić nie mogę, bo wszystko jest na poziomie zadowalającym, ale jednak akcja nie "porywa". Czuję się trochę, jakbym czytała reportaż w gazecie o ataku na WTC, z tym, że jest tutaj więcej dialogów. (chodzi o to, że akcja pędzi w nieco przyspieszonym tempie, przynajmniej ja mam takie odczucie).
W sondzie głosuję, może trochę przedwcześnie, na 4. Prorokuję, że całość będzie utrzymana w tym samym stylu, a więc nie spodoba mi się bardziej, a jeśli miałabym zmianić zdanie na gorsze to i tak 4 będzie za przygotowania, pracę, poprawność pisania (w większości) i wybór tematu.
Pozdrawiam
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.02.2006, 17:17   #2
Incognito
Guest

Domyślnie

No, duuuużo lepiej
Bardzo dobrze, że akcja zwolniła. Jakość zdjęć też się poprawiła. W sondzie zagłosuję przy następnym odcinku. 7/10, bo jednak czegoś mi brakuje... ale mówię, duza poprawa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2006, 08:46   #3
Viggo
Guest

Domyślnie

Dziekuję za te miłe komenty, postaram się aby odcinek czwarty był jeszcze lepszy
Prawdopodbnie zrobie go na nastepną niedzielę bądź sobotę, ponieważ wyjeżdzam i będe mieć dużo czasu na napisanie i obmyślenie kolejnego odcinka...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2006, 11:05   #4
Paulusia
Guest

Grin Cudowne

Bardzo mi się podoba. Wciągneło mnie i zapomniałam o całm świecie...nawet spaliłam pizze w piekarniku . Treść jest ciekawa i bez błędów. Zdjęcia też nie są najgorsze .Czekam na następny odcinek. Ciekawa jestem jak to przedstawisz. POWODZENIA :*

Ja sama sie zastanowiam nad fotostorami własnymi ale w tej chwili nie mam sprawnch simsów a zresztą jestem za głupia na to nie nie wiem jak mam wgrać zdjęcia i wogle. Cztam ten poradnik i nic nie rozumiem ;( . Prosze o pomoc..niech ktoś mi wytłumacz to poswojemu czyli poludzku . Czekam na wiadomość :* :gu:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.03.2006, 17:43   #5
Abentee
Guest

Domyślnie

Hm. Wyłapałam coś xD (zresztą jak zwykle)
Jeszcze z drugiego odcinka ^^

Cytat:
Napisał Viggo
Mohamed wyciągnął nóż i uderzył nim kobiecie w pierś. Ta upadła i uderzyła się w głowę. Straciłą przytomność.
Tak się zastanawiam... Skoro ona dostała nożem w pierś, to straciłaby tylko przytomność? Myślałam, że umrze x] Bo nawet jeśli obrażenie nie byłoby takie mocne, to chyba wykrwawiłaby się na śmierć, prawda? Ale to tylko moje przypuszczenie, więc może lepiej się nie czepiam ^^

Cytat:
Napisał Viggo
Kobieta zaczęła szperać w swojej torebce szukając jakiejś torebki.
To zdanie dziwnie brzmi. Szukała w torebce torebki xD Wiem, że może chodzić o jakąś torebkę, np. z lekami albo jakąś saszetkę ^^ Tak czy siak, śmiesznie wyszło ;)

Tyle. Jak narazie to całkiem nieźle :>
Po końcowym "rozległ się silny wstrząs i huk" można się spodziewać, co będzie w kolejnym odcinku. Jeśli się mylę, to zwracam honor ;>>

Pozdrawiam i czekam na kolejny odcinek ^_~
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.03.2006, 17:52   #6
Wika
Guest

Domyślnie

Cytat:
Tak się zastanawiam... Skoro ona dostała nożem w pierś, to straciłaby tylko przytomność? Myślałam, że umrze x] Bo nawet jeśli obrażenie nie byłoby takie mocne, to chyba wykrwawiłaby się na śmierć, prawda? Ale to tylko moje przypuszczenie, więc może lepiej się nie czepiam ^^
Przecież od razu się nie wykrwawi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.03.2006, 18:11   #7
Abentee
Guest

Domyślnie

Ajajaj, z tym straceniem przytomności może troszkę przesadziłam, bo w końcu straciła ją poprzez uderzenie się w głowę ^^
Tylko zadziwiłam się, że od razu nie umarła x) Ale to już zależało od woli autora ;>

Nie odkopujmy już tego xD
Jak zwykle się czepiam, nie mogłam wytrzymać xDD

Pozdrawiam *_*
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania