|
|
|
|
#1 |
|
Guest
Postów: n/a
|
Może to nie jest odpowiedni temat ale mam pytanie w jaki sposób mam sprzedawać kwiaty, zabawki, jedzenie mam kase mam półki mam wszystko ale nikt tego nie kupuje czemu simowie nie kupują jedzenia? Kwiatów itp
![]() Prosze dajcie coś moze brakuje mi czegoś pomóżcie :* |
|
|
|
|
#2 | |
|
Guest
Postów: n/a
|
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
Postów: n/a
|
Jaką Metke? sprzedawców mam
ale gdzie ta metke mam ustalic? :> |
|
|
#4 | |
|
Guest
Postów: n/a
|
Cytat:
Goryczka2, dziękuję za sensowną podpowiedź co do odnawiania witalności simów. Podobnie jak Ty nigdy nie gram na kodach, więc Twój pomysł bardzo mi się przyda. Ponawiam własnie próbę otwarcia restauracji ![]() Mam więcej stolików, ale klientów strasznie mało. Czyżby ich ilość była wprost proporcjonalna do poziomu przedsiębiorstwa? Czyli im więcej gwiazdek tym więcej gości? |
|
|
|
#5 | |
|
Guest
Postów: n/a
|
Cytat:
Nie przychodzili tak tłumnie jak do tego pierwszego, którego nie omieszkałam wyburzyć. Dopiero pokombinowałam z wystrojem, tapetami itd i zauważyłam poprawę. Może kup trochę jakichś dekoracji? Obrazy itepe? Jaki masz personel? Na ile stolików? Sądzę, że gwiazdki przywiązania wpływają przede wszystkim na zyski, to nawet logiczne, sama wpadałam do ulubionej knajpki dużo częściej niż do innych Nie wiem czy poziom przedsiębiorstwa przyciąga więcej simów. Ale co mogę powiedzieć z własnego doświadczenia... Najszybciej i najprościej można zarobić na sprzedaży. Moja kwiaciarka zarabiała jak szalona. A w jakich warunkach? Mała przydomowa kanciapa, część asortymentu na dworze stało... Tyle, że jako złoty sprzedający potrafiła zbajerzyć mnóstwo simów, gwiazdek przybywało w tempie, pracownice otrzymywały wysokie pensje a od klientów nie szło się opędzić. Poziom stale rósł aż do tego feralnego dnia, gdy gra mi wszystko zeżarła Teraz otworzyłam fryzjera - na publicznej, gdzie mi osobiście interesy trudniej się prowadzi, poza tym jakoś simy nie są zbyt chętne, by korzystać z usług, no chyba, że wybieram opcję stylizacji darmowej, coś mi to nawet przypomina, taka lokalna mentalność
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
Postów: n/a
|
o no widzisz
skorzystam z Twoich rad i upiększę trochę lokal. Może rzeczywiście zrobiłem zbyt surowe wnętrze.Personel mam następujący: 2 kierowników sali, 2 kelnerów i 1 kucharz. Przywołuję ich na zmianę, gdyż niestety bardzo szybko mają czerwone kółeczko.(Wydaje mi się, że nawet troche za mało tego personelu?). Opcja "zrob sobie przerwę" niewiele pomaga, bo te matołki zamiast załatwić swe potrzeby (hmm hmm ) grają cały czas w bilard, aż zczerwienieją do cna i rzucają robotę.Stolików jest na razie 6. Ale nigdy nie są zapełnione. Gości przychodzi średnio 2-3 osoby jednocześnie. A jak to jest z kelnerami? Jakie powinni mieć umiejętności? |
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|