|
|
|
|
#1 | |
|
Guest
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
mam 3 pytania:
1. ponawiam bo nie bylo odpowiedzi : czy kelner powinien miec jakies specjalne umiejetnosci? czym sie kierowac w wyborze sposrod kandydatow (hmm niektorzy wywalaja tace na glowe klientow )2. mam problem z "zrob sobie przerwe" u kelnera-zawsze tak biega i jest zajety, ze pojawia sie tylko opcja "sadza mnie", po czym czerwienieje zupelnie i odchodzi- no to co mam zrobic zeby odpoczal skoro on sie nie chce zatrzymac ![]() 3. jak przydzielic pomywacza/sprzatacza? nie widze takiej opcji, a redkakredka pisala cos zeby zatrudnic przynajmniej jednego. |
|
|
#3 | |
|
Guest
|
Cytat:
ad 2. u kelnera masz inne opcje tylko jak jest zamknięta restauracja ad 3. bierzesz osobę bez rand, dobrze jak ma za to kilka kresek sprzątania, ważne, aby był tanią siłą roboczą i jak się pojawi w 1 dzień pracy przydzielasz mu sprzątanie |
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
dzięki redkakredka
|
|
|
#5 | |||||
|
Guest
|
Cytat:
A więc na jednej "zmianie" masz jednego kelnera na 6 stolików? I nie masz sprzątacza? To trochę mało, kelnerzy czasem się lenią, goście tracą cierpliwość i wychodzą niekiedy zabierając żółtą gwiazdkę. W identycznej restauracji jak Twoja (przy każdym stoliku mam po 2 krzesła a stolików 6) zatrudniam 1 kierowniczkę, 2 kelnerów, 1 sprzątacza, 1 kucharza. Sprzedającym jest mój sim - namawia klientelę, a że ma złotą rangę sprzedawcy, więc idzie świetnie, choć oczywiście nie wszyscy dają się "olśnić" W tym układzie mój sim w trakcie pracy może zwolnić do domu albo sprzątającego albo kelnera i nie zakłóci to ich rytmu pracy. Dodam, że mój właściciel ma gotowanie na maxa, więc w każdej chwili może zastąpić kucharza, czasami, pod wieczór, gdy zwalnia już "czerwonych" pracowników, potrafi uwijać się pomiędzy byciem kierownikiem, a kucharzem, sprzedającym i kelnerem. Podoba mi się Twój pomysł zatrudniania podwójnego, zobaczę jak się to ma w praktyce - gdy jednych odeślę, drugich przywołam.Cytat:
Na studiach, gdy mieszka się w akademiku i ma tego dochodzącego kucharza, to przy opcji "pracuj jako kucharz", Twój student gotuje, a kucharz zabiera michę z wysepki i je. To tu nie można było w ten sposób pokombinować? Cytat:
Cytat:
Biorę tańszą siłę roboczą, potem daję podwyżki.Cytat:
pozdrówki g |
|||||
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|