![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Zdałam sobie sprawę, że wszystkie moje notki są krótkie.. ekhm.. Pytanie - czy to bardzo przeszkadza? ^^"
-"Uch.. mój kręgosłup" - pomyślałam na pół przytomna. - Spałam z nogami na podłodze a głową na łóżku?.. - szepnęłam wstając. Zeszłam na dół, do kuchni, zegar nad lodówką wskazywał godzxinę 4.30. Otworzyłam szafkę i wzięłam jedną szklankę. - Weź dwie. - podskoczyłam ze strachu. "Patrick" - pomyślałam błyskawicznie. Oczywiście, myliłam się. Michael. - Przestraszyłeś mnie! Co ty tu robisz?! - zapytałam sięgając po drugą szklankę. - To samo co ty, Em - odszepnął i spojrzał na zegar. Jego oczy "chodziły" razem ze wskazówką sekundową. - Śnieg pada. Wody? - nie czekając na odpowiedź nalałam wody do obu szkieł. Wyjżałam przez okno - odruchowo - rozglądając się z myślą, czy przypadkiem nie muszę przygotować trzeciego naczynia. - Taak... Śnieg? Świetnie... - był dość "nieobecny". Zastanawiałam się, czy to z powodu tak wczesniej godziny, czy może czegoś innego... albo kogoś. ![]() Usiadłam na drugim końcu stołu, naprzeciwko Micheala - teraz, wpatrującego się w moje oczy. Postawiłam szklanki przed sobą. ![]() Michael odsunął krzesło, wziął swoją porcje wody i usiadł przy mnie, nie spuszczając wzroku. - Zaczynam się bać... - powiedziałam z ironią. - Taak... Em? - spuścił wzrok a potem znów spojrzał na mnie tymi swoimi pięknymi, niebieskimi oczami. Czułam się tak, jakbny one zaczęły mówić za niego. Były takie... smutne, oczekujące czegoś, były... nadzieją. - Michael? Naprawdę się boję... - mój głos stał się dość niepewny. - Emma... - szepnął prawie bezgłośnie. Siedział na tyle blisko, żw gdyby nawet nic nie mówił, wiedziałabym o czym myśli. Zbliżył się jeszcze bardziej, odsunęłam się. Odsunęłam? Raczej spadłam z krzesła! ![]() - Em! Co jest?! - krzyknął, jakby zupełnie inny człowiek. - Ważniejsze pytanie brzmi: co jest z Tobą?! - odkrzyknęłam. Zmieszał się, spojrzał na mnie dziwnie, odzedł. Poczułam się winna. Sama nie wiem czemu, przecież nic nie zrobiłam... chyba. |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|