|
|
|
|
#1 |
|
Administrator emerytka
Reputacja: 10
|
Więc ja zrobiłam poradnik o budowaniu mostów.. ;] Przepraszam także za jakiekolwiek błędy ortograficzne ;]
1. Wpierw budujemy fundamenty. Ja zawsze robie 4 kratki szerokości, a długosci to już według tego, jak długi ma być most ;]. 2. Jak już mamy fundamenty gotowe, trzeba usunąć „środek”. Pozostawiając jedną kratkę po każdej stronie. ![]() 3. Przykrywamy tą „dziurę” wybranym modelem podłogi. Ja wybrałam drewno ;]. ![]() 4. Usuwamy te fundamenty po bokach. ![]() 5. Należy też zrobić schodki c(;. Przecież jakoś te nasze simy muszą wchodzić na ten most ;] ![]() 6. Jeśli chcemy, możemy dorobić poręcz. Zależy w jakim celu nam potrzebny jest most x> ![]() 7. Można dorobi także poręcz NA moście a nie tylko na schodach. Jak już mówiłam te rzeczy akurat zależą od zamierzeń budowniczego ;] ![]() 8. Potem już tylko ozdabiamy według własnego uznania. ![]() 9. Jeśli chcemy, możemy stworzyć w nocy bardzo romantyczny nastrój. Wszystko zależy od gustu ;> ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 10
|
Bardzo przydatny poradnik podoba mi się
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Świetny poradnik, bardzo mi się przyda
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Bardzo fajny poranik
Dzięki ci : * |
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Świetny poradnik. Niedługo wstawię zdjęcia mostów.
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
prosty, przydatny, właśnie tego szukałam, dziękuję ^^
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Bardzo przydatny pradnik. Na pewno skorzystam
.
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
JA robię mosty półokrągłe bo bardziej mi się podobają i zamiast usuwania tych fundamentów po bokach wystarczy dać podłogę na tym miejscu odstającym od fundamentów (na miejscu na podłogę, tak jak w kolumnie) Ale ok nie czepiam się to twój poradnik , fajny
|
|
|
|
#9 |
|
Reputacja: 11
|
No fajny poradnik, niegdy nie myślałam, żeby most zrobić, ale niedługo wypróbuję ;>
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Faj, gut, ale ja wykombinowałem jak zrobić to szybciej i bardziej starostylowo - po prostu położyć tam taras na kolumnach!
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|