![]() |
#11 |
Reputacja: 10
|
![]()
Z ubraniami, meblami i fryzurami jest tak, że aby działać, potrzebują kształtu i koloru. Możliwe, że brakuje albo jednego, albo drugiego. Ja tak wybiórczo nie usuwałam niczego i nie jestem pewna, czy to może być podwodem tego migania (inni polecali ten sposób z rozdzielaniem dodatków na części).
A czy instalowałaś kiedykolwiek CEP-a? CEP jest potrzebny do działania recolorów mebli itp., więc skoro u Ciebie działały, to pewnie go musiałaś mieć. ![]() On sie instaluje w Downloads, ma nazwę "_EnableColorOptionsGMND" (no, chyba że masz inną wersję z inną nazwą), on powinien zawsze być w Downloads. Może jak go wstawisz, to pomoże? Z tego co pamiętam ktoś tu kiedyś na forum miał problem z migającymi meblami (mimo, że miał CEP-a) i po ponownej instalacji CEP-a już było dobrze. Tutaj jest do ściągnięcia: http://sims.ambertation.de/en/cep/ A tak poza tym to jest właśnie kłopot z tymi meshami (kształtami), bo jak się ma jakieś kształty i tekstury (np. ubrań), to nie wiadomo, co do czego. W Clean Installerze meshe to wszystkie pliki, które nie są przypisane do żadnej kategorii. Możesz sobie wszystkie zostawić - wtedy będziesz miała pewność, że każdy ściągnięty dodatek w grze ma swój mesh. Ale i tak nie można wykluczyć, że to jakiś mesh może psuć Ci grę... Takiej idealnej recepty nie znam niestety... Ja sobie ostatnio wszystko w Downloads posortowałam (tzn. zrobiłam foldery Ubrania, Fryzury itd.), bo już nie raz miałam problem z tymi dodatkami, a w ten sposób można sobie nieco ułatwić na wypadek, gdyby coś w przyszłości zaszkodziło. ![]()
|
![]() |
#12 | ||
Guest
|
![]() Cytat:
re kolory działały więc może coś mi się automatycznie instalowało bardzo dziękuję za link ![]() spróbuję, nie mam nic do stracenia ![]() Cytat:
(downloads 6000 sztuk ![]() ale co tu się dziwić, chodzę po stronach i to ładne, tamto ładniejsze a następne jeszcze ładniejsze - dają to biorę ale teraz z przymusu trochę zrobię porządek i tak niektóre rzeczy wogule nie używałam ,,,,i będę już mądrzejsza ![]() a tak można segregować w foldery chyba a zawsze piszą że trzeba do downloads, więc tam kładłam :con: i teraz tak myślę, że mam ponad trochę 6000 sztuk w downloads a jakoś w grze to tak dużo tego nie ma a to czemu? |
||
![]() |
![]() |
#13 | ||
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() Ale racja, na pewno nic nie stracisz na tym. ![]() Cytat:
![]() Trzeba dawać wszystko do Downloads, ale w Downloads można utworzyć kolejne foldery i ponazywać je po swojemu. ![]() A z tymi sztukami... Zależy co ściągałaś. Bo może masz tam jakieś pliki tekstowe i obrazki dodatków - takie możesz wyrzucić, bo są niepotrzebne. Możliwe, że wrzuciłaś do Downloads pliki .sims2pack, a one nie działają po wrzuceniu - trzeba je zainstalować klikając w każdy (po kolei) dwa razy myszką. Wtedy otwiera się okienko instalacji (takie maxisowe, a jak masz Clean Installer, to takie okienko Clean Installera). A dodatki typu .package działają po wrzuceniu do Downloads. PS. SimsWeb działa, tutaj jest ten poradnik do SimPE: http://forum.simsweb.pl/showthread.php?t=12
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
:tu: dzięki dzięki
właśnie będę robić letnie porządki i będę już dbać o downloads i chłamu tam nie dawać dzięki dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|