![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
widziałam to opowiadanko na web ale go nie krytykowałam, tam
- zajęta czym innym teraz to zrobię: - bardzo ale to bardzo ładne i dobre zdjęcia, zwiększają atrakcyjność opowiadania - dobrze się czyta moje odczucia, taka mini recenzja -- oczywiście po tym co dałaś historia mężczyzny opisywana od jego dzieciństwa, doskonały przykład dziennika spisywanego po czasie, z lukami w życiorysie, wyzuty z emocji, jednostajny i nie ewolucyjny sposób opisywania i prezentacji bohatera tak jakby stary dziadek siedział na fotelu i z żalem do świata i pisał to co pamięta dlaczego tak uważam: bo bohater jako sześciolatek i jako piętnastolatek jest taki sam, ten sam sposób myślenia i odczuwania, a ten kto to opisuje sprawia wraże, jakby patrzył na swoją przeszłość przez kilka razy złożony tiul, to co widzi jest, zamazane i jednakowe i nawet takie wydarzenia jak, pierwszy raz ze starszą od siebie kobietą mają tą samą ciepłotę co opisywanie jak się robi przetwory z porzeczek na przykładzie „David Copperfielda” – koleś pisze o swoim życiu od dzieciństwa - czytasz i czujesz różnice, pomiędzy dzieciakiem, nastolatkiem i w końcu młodym mężczyzną gotowym aby uporać się z upiorem z przeszłości ładne to co napisałaś ale takie........ jesteś dorosła i sama napisałaś, że gotowa na krytykę dlatego Ci ją dałam pozdrawiam edit: zapomniałam ocenić 10/10 --- bo w obliczu innych fotostory ma nominację na jedne z lepszych, według norm tego forum ![]() sama zaczęłam interesować się pisaniem i wiem, że nie jest łatwo Ostatnio edytowane przez Anastazja : 29.06.2007 - 17:07 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|