|
|
|
|
#1 |
|
Guest
|
A co to obraiery? <lol> Jeśli chodzi o ikony to da się :P
Eksportowanie ikon: 1. Zamykamy "Bidou's Career editor". 2. Klikamy na "jpg/tga/png Image" w "File Types"/"Typy plików" 3. Klikamy Plik->Extract all/Wypakuj wszystko 4. Zapisujemy pliki. 5. Usuwamy wyeksportowane pliki XML. 6. Plikom graficznym zmieniamy nazwę: z ".tga" na ".jpg". Przerabiamy w dowolnym programie graficznym (polecam raczej programy bardziej rozbudowane niż Paint). Importowanie ikon: 1. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy pierwsze "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000001). - klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp" - wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000001" 2. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy drugie "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000002). - klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp" - wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000002" 3. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy trzecie "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000003). - klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp" - wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000003" 4. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy czwarte "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000004). - klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp" - wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000004" 5. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy piąte "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000005). - klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp" - wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000005" Zapisujemy i gotowe :P |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Chyba rozpracowałem te Motives. Wybiera się w tych oknach o ile co godzinę ma zmienić się nastrój (o ile punktów ma podnieść/obniżyć) obok wyskakuje o ile punktów zmieni się nastrój gdy sim wróci z pracy.
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
A ja nie moge ściągnąć tego Base w ogóle co to i jak to zrobić jeśli kiedy tam klikam to nic się nie ściąga :wacko:!!!A jakby co SimPe mam.
|
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Och naprawdę dużo czasu trzeba poświęcić na zrobienie jakiejkolwiek kariery . Najtrudniej jest mi wymyślać tych 10 stopni kariery....
Kto chce mi je wymyślić xD xP to na pm ![]() Naprawdę podoba mi się ten poradnik lecz też mnie gryzie to o tym ile energi,...itd. się traci przebywając w pracy. Edit: Och Arek sorry już mam xD Edit: Mam pytanie dopiero co zaczełam sie uczyć angielskiego wiec możecie mi przetłumaczyć na polski nazwy tych ubrań w jakich sim wyhodzi do pracy , ale też nazwy tych autek xD ?Robie kariere weterynarza więc prosze jej nie robić.Nawet jak ktoś zrobi przede mną to i tak ją opublikuje xP |
|
|
|
#6 |
|
Reputacja: 10
|
Z tego co zrozumiałem to mogę sobie np.: jednego dnia zrobić 2 szczeble kariery, drugiego następne dwa i tak dalej do dziesiątego? I wtedy dopiero wrzucić do Downloads? Czy tak się nie da? No i czy jeżeli robie nową karierę na "kucharzu", to czy "kucharz" i moja kariera będą w grze? Jeszcze coś (ale ja upierdliwy
): to ważne gdzie zapiszę karierę, tzn. przed wrzuceniem do Downloads?
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
Pomocy! SimPe mi się nie włącza tylko pokazuje się okno z napisem: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x0000135)." ;( Pomocy, z góry dzięki.
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Wiem ze jestem glupia ale ja niewiem jak sciaglac te base normalnie nie wiem i juz moglby mi ktos pomoc
bede bardzo wdzieczna
|
|
|
|
#9 |
|
Reputacja: 10
|
Lizek, post wyżej napisałam, że ten link nie działa, bo autorka dawała go dawno i jest nieważny.
Więc zobacz na link w moim poście powyżej - jest działający. ![]() No i przede wszystkim potrzebujesz programu SimPE (bo to co podała Vanillienne to plik, który trzeba otworzyć programem SimPE), a link do programu SimPE jest tutaj: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13928
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Przydatny poradnik
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |