Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Poradniki > Programy do The Sims 2

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.11.2005, 18:14   #1
koslawy
Guest

Domyślnie

A co to obraiery? <lol> Jeśli chodzi o ikony to da się :P

Eksportowanie ikon:
1. Zamykamy "Bidou's Career editor".
2. Klikamy na "jpg/tga/png Image" w "File Types"/"Typy plików"
3. Klikamy Plik->Extract all/Wypakuj wszystko
4. Zapisujemy pliki.
5. Usuwamy wyeksportowane pliki XML.
6. Plikom graficznym zmieniamy nazwę: z ".tga" na ".jpg".

Przerabiamy w dowolnym programie graficznym (polecam raczej programy bardziej rozbudowane niż Paint).

Importowanie ikon:
1. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy pierwsze "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000001).
- klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Replace"/"Zastąp"
- wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000001"
2. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy drugie "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000002).
- wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000002"
3. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy trzecie "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000003).
- wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000003"
4. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy czwarte "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000004).
- wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000004"
5. W "Packed files"/"Spakowane pliki" wybieramy piąte "jpg/tga/png Image" (Instancja 0x00000005).
- wybieramy plik graficzny z końcówką "0x00000005"

Zapisujemy i gotowe :P
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.11.2005, 08:57   #2
arek_91
Guest

Domyślnie

Chyba rozpracowałem te Motives. Wybiera się w tych oknach o ile co godzinę ma zmienić się nastrój (o ile punktów ma podnieść/obniżyć) obok wyskakuje o ile punktów zmieni się nastrój gdy sim wróci z pracy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.11.2005, 09:01   #3
Scarlet_Dragon
Guest

A ja nie moge ściągnąć tego Base w ogóle co to i jak to zrobić jeśli kiedy tam klikam to nic się nie ściąga :wacko:!!!A jakby co SimPe mam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.11.2005, 12:33   #4
arek_91
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał ArtWeroo
Ok, udało się stworzyłam sobie karierę, ale.......... jak włączyłam simsy wyskoczyło mi że są dodatki które mogą powodować zakłócenia itd. (to wyskakuje ponoć w Nightlife-mi wyskoczyło pierwszy raz) Dałam-włącz dodatki ale jak szukam na komputerze-nie ma. W gazecie-nie ma. Następnego dnia-nie ma W innej rodzinie-nie ma.
Co z tą karierą? Czy ona wogóle się zainstalowała? I jak mam zrobić zeby była?
Jeśli wyskoczyło to tobie po raz pierwszy i wtedy włączyłaś dodatki, oznacza to że dodatki zmodyfikowane są niedostępne w tej sesji, w której je włączyłaś (trzeba czytać) nic dziwnego że jej nie ma, by była musisz ponownie włączyć grę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.11.2005, 19:06   #5
Nesca
Guest

Domyślnie

Och naprawdę dużo czasu trzeba poświęcić na zrobienie jakiejkolwiek kariery . Najtrudniej jest mi wymyślać tych 10 stopni kariery....
Kto chce mi je wymyślić xD xP to na pm
Naprawdę podoba mi się ten poradnik lecz też mnie gryzie to o tym ile energi,...itd. się traci przebywając w pracy.
Edit:
Och Arek sorry już mam xD
Edit:
Mam pytanie dopiero co zaczełam sie uczyć angielskiego wiec możecie mi przetłumaczyć na polski nazwy tych ubrań w jakich sim wyhodzi do pracy , ale też nazwy tych autek xD ?
Robie kariere weterynarza więc prosze jej nie robić.Nawet jak ktoś zrobi przede mną to i tak ją opublikuje xP
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.11.2005, 15:52   #6
Sahem

Reputacja: 10
Domyślnie

Z tego co zrozumiałem to mogę sobie np.: jednego dnia zrobić 2 szczeble kariery, drugiego następne dwa i tak dalej do dziesiątego? I wtedy dopiero wrzucić do Downloads? Czy tak się nie da? No i czy jeżeli robie nową karierę na "kucharzu", to czy "kucharz" i moja kariera będą w grze? Jeszcze coś (ale ja upierdliwy ): to ważne gdzie zapiszę karierę, tzn. przed wrzuceniem do Downloads?

by Puvix'L - za co wielkie dzięki

Icon made by cleopancake, THANKS xD
Sahem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2006, 21:02   #7
abacusca
Guest

Sad

Pomocy! SimPe mi się nie włącza tylko pokazuje się okno z napisem: "Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0x0000135)." ;( Pomocy, z góry dzięki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.03.2006, 12:12   #8
Asik88
Guest

Question Pomocy

Wiem ze jestem glupia ale ja niewiem jak sciaglac te base normalnie nie wiem i juz moglby mi ktos pomoc bede bardzo wdzieczna
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.03.2007, 17:34   #9
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Lizek, post wyżej napisałam, że ten link nie działa, bo autorka dawała go dawno i jest nieważny. Więc zobacz na link w moim poście powyżej - jest działający.

No i przede wszystkim potrzebujesz programu SimPE (bo to co podała Vanillienne to plik, który trzeba otworzyć programem SimPE), a link do programu SimPE jest tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13928
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2007, 19:37   #10
klaudiasim
Guest

Arrow

Przydatny poradnik
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania