Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.10.2007, 12:43   #11
Tonetti
Guest

Domyślnie Odp: Nowy dom by Tonetti

Dziękuje za ocenki.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.10.2007, 13:02   #12
Rainbow
Guest

No to tak

Po pierwsze-źle robione zdjęcia,za bardzo "od góry"-od tego są rzuty

Bryła nie podoba mi się-zdecydowanie za prosta.Dach wg mnie wyszedł fatalnie,dom wygląda jak stodoła,przydałoby się go jakoś urozmaicić i obniżyć.Balkonik w dachu to bardzo dobry pomysł,świetnie

Salon z jadalnią wyszły ładnie,lubię soczystą zieleń.Przydałoby się pokombinować z tapetkami,bo teraz saln sprawia wrażenie nudnego i pustego.Brakuje mi tu obrazów,stoliczków do kawy i,przede wszystkim,kwiatów

Ujęcie kuchni jest naprawdę fatalne,niewiele widać.Jednak z tego,co zdołałam dostrzec,to jest zimna,ponura,bez życia,kojarzy mi się z kostnicą.Jeśli koniecznie chciałeś utrzymać czarno-białą kolorystykę,przydałoby się urozmaicić to pomieszczenie wstawkami np. czerwieni (tapety,lampki,ozdóbki na szafkach).

Sypialnia wyszła bardzo ładnie,przytulnie,nowocześnie.Plus za dobór ślicznych mebli Tylko brakuje mi firanek i zasłonek w oknach

Łazienka nie podoba mi się.Pusta,bez pomysłu,wygląda jak robiona "na odwal".Ja też nie lubię robić łazienek,ale następnym razem postaraj się przy niej troszkę bardziej

W ogródku szał pał z drzewkami.Za dużo różnych gatunków!Leżaki wyglądają jak rzucone,bez składu i ładu...widziałabym tam schludny tarasik
I to,czego brakuje mi w 3/4 domów na tym forum-TERENY!!!Wszędzie ta obleśna Maxisowa trawka.Pościągaj sobie jakieś realistyczne trawki,kwiatuszki,kamyczki i "maż" sobie po parcelce,dorób pagórki i podkreślaj je kamyczkami,ziemią.Od razu ogrody nabiorą charakteru i schludności

Ogółem jest średnio,ale we wnętrzach widać,że miałeś pomysł.Salon za bardzo się odcina kolorystyką od reszty pomieszczeń,chyba,że o to chodziło Elewacja zewnętrzna na 1= -pokombinuj z cegiełką i innymi kolorami,podkreśl atuty bryły,będzie o wiele lepiej

Mam nadzeję,że krytyka Cię nie zrazi,początki zawsze są trudne Weź się w garść i pokazuj następne dzieło!

stare 15.10.2007, 17:12   #13
Tonetti
Guest

Rainbow - ja nie zmieniam pokrycia terenu dlatego, iż nie mam najlepszej karty graficznej ale wszystko wygląda wporządku tak jak z grafiką na fulla (bo mam ją ustawioną) ale kiedy zmieniam pokrycie terenu jest takie zamazane, brzydkie. Boję się, że będzie tak również z pokryciami z internetu. Jeśli ktoś ma tak samo i pokrycia z internetu proszę o pomoc. (oczywiście czy ładnie wygląda)

stare 15.10.2007, 17:37   #14
Rainbow
Guest

To już wina karty...ale możesz pobawić się pokryciami,będzie o wiele ładniej niż z tą nudną Maxisową trawką

stare 15.10.2007, 17:39   #15
Tonetti
Guest

Dobra, dobra spróbuje

stare 15.10.2007, 18:12   #16
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Nowy dom by Tonetti

Bryła: Za duża. Byłaby ładna, gdybyś trochę ją zmniejszył. ^^ I brzydki tynk i okna. Średnio. Jednak bryła coś w sobie ma. Kiedyś takie budowałem, jak miałem 10 lat i grałem bez dod. z neta. ^^ Bardzo lubiłem swoje domy, ale nie o tym teraz. Daję (mimo, że coś w sobie ma, to jak dla mnie za niski poziom) 5.5/10.

Ogród: Jako takiego nie ma. Ale od razu mi się spodobało. ^^ Tak jakoś drzewiasto. Byle jak poustawiane drzewa, ale mi się to nawet podoba. Tylko troszeczkę za łyso... 7/10

Wnętrze: Salon pusty jak cholera. Ten zielony kolor jest ohydny. Meble nie są aż tak brzydkie, ale mogłeś tam więcej wszystkiego napchać. Oczywiście w przyzwoity sposób. Kuchnia zimna, pusta i nieciekawa. Jak w piwnicy... :con: Dosłownie. W życiu nie chciałbym takiej kuchni. Chociaż meble ładne. ^^ Poddasze nie takie złe, ale chyba najlepsze pomieszczenie w domu. Łazienka... obleśna. Kibel tu, wanna tu, a zlew tam. Co za problem tak ustawić... Co do zewnętrza: Ten basen widoczny z każdej strony, jak patrzysz na dom mi się nie podoba. Chciałbyś, żeby ci sąsiedzi z każdej strony mogli widzieć, co robisz w ogrodzie? Dam za wnętrze 5/10.

5.5/10
7/10
5/10
------
17.5/30 czyli mniej więcej 5.5/10.

UWAGI: Masz jako taki gust. Dobierasz ładne meble z internetu, które bardzo mi się podobają. Jednak nie potrafisz dobrać kolorów podłóg i ścian do mebli przez co psujesz totalnie cały efekt końcowy. Myślisz, że dałbym Ci 5/10 za wnętrze, gdyby nie te kolory? Co ty! W życiu. Dlatego czekam na kolejny Twój dom z ładniejszymi kolorami i nie tylko. Pomyśl też trochę nad ogrodem. To ważna część prezentacji. No i nad bryłą, bo nie jest zbyt wymyślna. Tak samo łazienka. Postaraj się ładnie rozmieścić w niej meble.

Pozdrawiam, Désignér
mario jest offline  
stare 15.10.2007, 18:27   #17
Tonetti
Guest

Désignér - tapety itp. są brzydkie gdyż nie znam fajnych stron z podłogami i tapetami.

stare 15.10.2007, 19:57   #18
mario

No ja oczywiście rozumiem, ale na drugi raz już poszukaj jakichś ładnych. Żeby wyszło coś ładnego, to trzeba się niestety wysilić.
mario jest offline  
stare 15.10.2007, 20:00   #19
ulmille

Reputacja: 16

Najlepiej samemu zrobić Wtedy ma się jakie dusza zapragnie (no i potrzebuje )
ulmille jest offline  
stare 15.10.2007, 21:27   #20
mario

Cytat:
Napisał ulmille
Najlepiej samemu zrobić Wtedy ma się jakie dusza zapragnie (no i potrzebuje )
O to to. Ściągnij sobie The Sims 2 Majster Plus. A ja nie umiem robić podłogi w stylu panele, bo mi się nie łączą panele ze sobą i wychodzą takie kostki.
mario jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania