Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.10.2007, 20:15   #1
luja

Reputacja: 22
Domyślnie Odp: Sims 2 czy 1 ?

Ja wole TS2. Lepsza grafika, bardziej rozbudowane itd. Ładne domki można wybudować, samemu stworzyć simy od podstaw itd. [/QUOTE]
Cytat:
Może dlatego, że więcej w nie grałem i było więcej dodatków.
Co znaczy więcej dodatków??
Cytat:
Ja na przykład nie lubię simsów dwójki, ponieważ już mnie nudzą i mają dziwną kamerę.
Kamerę zawsze można przestawić. A ta i tak jest dobra, ładniejsze zdjęcia wychodzą.
luja jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.10.2007, 23:22   #2
Naruto

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał luja
Ja wole TS2. Lepsza grafika, bardziej rozbudowane itd. Ładne domki można wybudować, samemu stworzyć simy od podstaw itd.

Co znaczy więcej dodatków??

Kamerę zawsze można przestawić. A ta i tak jest dobra, ładniejsze zdjęcia wychodzą.[/QUOTE]

więcej dodatków tzn np. abrakadabra, wakacje, randka itp
Naruto jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.10.2007, 10:39   #3
Tonetti
Guest

Cytat:
Napisał Jack Sparrow
Co z tego, że więcej? Dwójka jest wg mnie lepsza pod względem grafiki itp. Jedynka też jest nawet fajna, ale dziwię się tym którzy sądzą, że The Sims I jest lepsze. Przecież w The Sims 2 bez żadnych dodatków można jeździć na parcelę publiczną, a w The Sims I dopiero w Randce... Wg mnie 2. jest lepsza i tyle.

Edit

Cytat:
W TS1 dodatki były chyba bardziej rozbudowane chodzi mi o wakacje, abrakadabra itp.. I nie nudziły się tak szybko.
Aha, czyli Podróże w The Sims II nie są rozbudowane??? Są, i to nawet bardziej niż w The Sims I. Jedyny plus wakacji w I to to, że jest kilka parcel ze śniegiem. Pewnie każdy wie, o które mi chodzi

Ostatnio edytowane przez Tonetti : 31.10.2007 - 10:42
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.10.2007, 22:04   #4
KrysiekSZ
Guest

Cytat:
Napisał Tonetti
...Jedynka też jest nawet fajna, ale dziwię się tym którzy sądzą, że The Sims I jest lepsze. Przecież w The Sims 2 bez żadnych dodatków można jeździć na parcelę publiczną, a w The Sims I dopiero w Randce... Wg mnie 2. jest lepsza i tyle.
no cóż, każdy ma swoje zdanie i swój gust wg mnie nic w tym dziwnego, że niektórym bardziej podoba sie ts1 xP

ale jeśli chodzi o mnie to zdecydowanie ts2 jedynka od zawsze mnie nudziła i właściwie nigdy w nią nie grałem (ale musiałem patrzeć godzinami jak robi to moja siostra :shifty: ). dwójka od razu mi się spodobała, szczególnie z grafiki i możliwości jakie ze sobą niesie. można by nawet powiedzieć że sam panel tworzenia rodziny w dwójce jest tak rozbudowany jak CAŁOŚĆ the sims 1 ..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.12.2007, 13:15   #5
angela94
Guest

Zdecydowania TS2!!! W jedynce wszyscy mają takie kwadratowe twarze, nie wspminając o tym że prawie wszystkie kobiety są IDENTYCZNE. W dwójce jest więcej funkcji o niebo lepsza grafika! Dwójka mi się zdecydowanie bardziej podoba.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 14:08   #6
Zuzul
Guest

Zdecydowanie "dwójka".
Bardziej rozbudowana grafika, większa możliwość obrotu kamerą, lepszy wygląd Simów, który można edytować wg własnego gustu. Psy małe i duże, a nie tylko szczeniaki, starzenie się Simów i naszych podopiecznych, więcej kolorów do jednego mebla no i... W sumie to chyba wszystko (;

Ale sentyment do "jedynki" pozostał ;D
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2011, 12:59   #7
mariciui

Reputacja: 10
Smile Odp: Sims 2 czy 1 ?

ja uważam że 1 choć mam od niedawna 2 to często idę na 2 kompa i gram w jedynkę. ech moja Alice Tori była wielkim magikiem
mariciui jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2007, 19:22   #8
Ancalimë
Guest

Cytat:
Napisał Jack Sparrow

Wakacje to teraźniejsze The Sims 2 Podróże, Nocne życie zastępuje randkę, a wkrótce prawdopodobnie wyjdą The Sims 2 Magic
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.12.2007, 09:35   #9
cosmo
Guest

TS2 popełniło karygodny błąd. Tak samo jak TS1 powydawała sto różnych dodatków po kilkadziesąt złotych każdy! Kup sobie podstawowe TS2 za ponad 100 zł, do tego kilka dodatków po 60 zł... Chyba bank trzeba by obrabować. Ździerają forse z czego się tylko da! Bardzo chciałbym mieć TS2 ale na pewno tego nie kupię! Niech się wypchają! Nie jestem milionerem! Gdyby np. wydali podstawowe TS2 z takimi możliwościami jak w NŻ i NS i jeszcze P i to wszystko za 100zł to już by się opłacało! A nie, po stówie każdy! Fanami TS są w większości młodzi ludzie a skąd oni mają na to wszystko wziąć forsę? Później dziwota wielka że piractwo jest... xP
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania