![]() |
#14 |
Reputacja: 10
|
![]()
Zaczne od bryly, bo widac ze wlozylas w nia wiele pracy. Calkiem interesujacy i ciekawy efekt, na pierwszy rzut oka trudno sie zorientowac w rozkladzie pomieszczen, nie wiadomo czy uklad plaszczyzn nad glownym wejsciem to balkon, czy dekoracja - ale to sprawia ze bryla jest oryginalna. Kolorystyka rowniez przypadla mi do gustu. Nie przepadam za oknami w dachu, nie podoba mi sie rowniez trojkatne okno w salonie - jako jedyne o takim ksztalcie nie pasuje do reszty.
7/10 Ogród Ladnie rozplanowany, duzo interesujacych i zgrabnie dobranych elementow, kolorowy i tetniacy zyciem. Do samej roslinnosci nie ma sie jak przyczepic, brakuje moim zdaniem ogrodzenia parceli, w basenie niewiele jest miejsca na plywanie, a sadzawke umiejscowilbym przed tarasem, a nie pod oknami kuchennymi (powody czysto estetyczne - wygodniej podziwiac ja odpoczywajac na tarasie, niz gotujac w kuchni. ![]() 7/10 Wnetrze O plusach krotko, bo duzo osob juz je wymienialo - cieple i zywe kolory, pomieszczenia o niestereotypowych ksztaltach oraz generalnie trafny dobor mebli sprawiaja, ze wnetrza sa bardzo przytulne i az sie chce spedzac w nich czas. O minusach wiecej: - wejscie glowne jest klaustrofobicznie ciasne w porownaniu z hallem, nie wyobrazam sobie jak mozna powitac gosci i nie zaklinowac sie jednoczesnie pomiedzy drzwiami a lampa. - legowisko dla zwierzaka (zgaduje, ze taka wlasnie funkcje pelni to paskudztwo obok telefonu) wyglada jak przywleczone z domu pogrzebowego, psujac cieply i wesoly wystroj parteru, podobnie nie pasuja ciezkie zaslony porozwieszane na niektorych oknach (kolorystycznie co prawda jest ok, ale "gryza sie" z nowoczesna aranzacja). - drobne utrudnienia w funkcjonalnosci (szafa na pietrze przy schodach zaslaniajaca czesciowo drzwi, brak firanek/rolet/zaluzji (troche prywatnosci czasami sie przydaje ![]() ![]() 6/10 Ogolem 6,5/10 Ostatnio edytowane przez haughton : 01.11.2007 - 22:21 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|