Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.12.2007, 20:04   #1
Collet
Guest

Domyślnie Odp: Średniowieczny bal

Cytat:
Napisał Karima
Plagiacik to to nie jest, bo w książkach od j.polskiego w czytankach widziałam dużo zwrotów właśnie tego typu jak ,,zamknijcie oczy..wyobraźcie sobie itd''
Młodsza jestem od ciebie, więc mówię trochę mniej wyraźnie.
Ale sprostuję... Skopiowanie paru słów, a zerżnięcie całego sensu wypowiedzi i podpisania się pod nim własnym nazwiskiem (lub pseudonimem) to całkiem co innego!
Nie napisałaś "Zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie, że znajdujecie się na spowitej blaskiem porannego słońca plaży. W oddali majaczy mały, biały dom. Jakby z innej bajki".
Wybacz mi, ale plagiat to błędne koło!
Należy znieść krytykę i odbić się od jakieś gałęzi..
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.12.2007, 09:51   #2
Karima
Guest

Ja znosze krytyke, ale ci tłumacze, że nie zerrznęłam całego fragmentu!Dokładnie cztery słowa.Zamknijcie oczy....wyobraźcie sobie.Tylko to reszte wymyśliłam sama.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2008, 19:27   #3
Karima
Guest

Wreszcie nadrzedł przypływ weny i napisałam kolejny odcinek.Mam nadzieje, że będzie się wam podobał.

Odcinek II

-Ale wyczapiście!W naszej restauracji szykuje się bal, a do tego ja przygotowywuje potrawy!Już nie moge się doczekać!-wykrzykiwałam szczęśliwa.

Po ochłonięciu z wrażeń położyłam się na kanapie i rozmyślałam jakie to specjały przygotuje.Najpierw zastanawiałam się nad przystawkami.Potem przeszłam do ciast.One mi najlepiej wychodzą, chociaż też mi nieźle wychodzą zupy i dania główne, ale wole piec ciasta.I właśnie wtedy mnie olśniło.W biblioteczce znajduje się stara książka z przepisami babci.Pobiegłam więc na górę i znalazłam to co potrzebuje.

Zaczęłam szukać jakiś fajnych przepisaów i musze przyznać, że było ich całkiem sporo.Jak byłam mała to babcia mi mówiła, że to magiczne przepisy, ale ja w to nie wierze.No, cóż.Zeszłam do kuchni i zaczęłam robić moje dzieło.Po kilku męczących godzinach udało się!

Muszę przyznać, że całkiem nieźle mi wyszło i smakowicie wyglądało.
-Na dzisiaj wystarczy-powiedziałam i uśmiechnęłam się sama do siebie.
Wzięłam tort i schowałam go do lodówki.Kiedy miałam wychodzić z kuchni zadzwonił telefon.

-Słucham?-spytałam odbierając.
-Witaj Ashley.Mam do ciebie sprawę-w słuchawce rozległ się głos mojego szefa.
-Tak?
-Wiem, że samej będzie ci trudno przygotować te potrawy więc załatwiłem ci kogoś do pomocy.Przyjedzie do ciebie jutro około dziewiątej.
-Dziękuję.Bardzo się cieszę.
-A więc do zobaczenia.
-Tak, cześć-odpowiedziałam i rozłączyłam się.
-Fajnie, przynajmniej będę miała mniej roboty.Tylko, gdzie ja ,,tą osobę'' przenocuje?No tak w pokoju gościnnym-wyszłam z kuchni i zatrzymałam się na holu przed oknem.

-Hej?!Co ten babsztyl robi przed moim domem?!Jeśli coś sprzedaje to ją ponagle.
Wyszłam i przywitałam się.Sądząc po stroju ów kobieta była cyganką i pewnie chce, wywróżyć mi przyszłość.

-Dzień dobry, czego tu pani szuka?-przywitałam cygankę.
-Witaj moja droga.Jestem cyganką i mogę ci wywróżyć przyszłość.
Tak też myślałam.No, ale niech będzie.
-No dobrze.
Cyganka wyciągnęła magiczną kulę i z wielką uwagą się jej przyglądała.
-Oj, niedobrze.Widze duże komplikacje w życiu prywatnym jak i w sprawach sercowych.Bądź ostrożna!I nie bądź zbyt łatwo wierna!
-Proszę mi zaufać uważam na siebie i nie wierze w takie głupoty jak wróżenie za pomocą kryształowej kuli.Dla mnie to zabawa.Ruszyłam w kierunku drzwi, ale jeszcze się odwróciłam, aby pożegnać cygenkę, ale o dziwo już jej nie było.
-Dziwne-wzruszyłam ramionami i weszłam do domu.
W nocy nie mogłam zasnąć, bo dręczyły mnie słowa cyganki.
Następnego dnia jak dotąd wszystko szło normalnie.Wzięłam prysznic, zrobiłam sobie śniadanie.Zmywając usłyszałam warkot silnika.Spojrzałam na zegarek, była dokładnie dziewiąta.Wyszłam na zewnątrz i ,,zamurowało mnie''.
Tego to ja się nie spodziewałam.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Chciałam tylko na koniec dodać, żeby później nie było.Zdjęcia są specjalnie troche niewyraźne, żebyście nie myśleli, że to przez przypadek.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania