|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Odc.2.cz.2.
Obudziłam się.Ładne słonko świeciło nad moją głową.Usłyszałam jak Izka ziewała niewyspana.Pewnie jest zła o to co się wczoraj wydarzyło.No, bo ja nie napisałam, ale trochę się pokłóciłyśmy.Właściwie nie trochę a bardzo. ![]() -Izka..-czułam, że nie odpowie i miałam rację.Poszła do kuchni i bez słowa usiadła na stoliczku przy kuchennej ladzie, nabierając łyżką płatków śniadaniowych "Dobry dzionek" i połykając ja w pięć minut.Ta dosłownie to może i w dwie.A nałożyła taką wielką garstkę.Ale ja tu nie będę pisać o jej śniadaniu.Nie, nie chyba wam się coś pomyliło.Są ważniejsze rzeczy.Np: takie jak dzisiejsza, a właściwie wczorajsza kłotnia.. ************************************************** *********** -Ding, dong, ding, dong-słychac było w mieszkaniu kiedy zadzwoniłam.Drzwi skrzypły, a w nich ukazała się Izka. -Hejka!Nocujesz?Extra mama pierwszy raz ci pozwoliła!Jest!-zawołała uszczęśliwiona twarz Izki.A propos jej twarzy.Była taka radosna.Kurcze, ona tu się cieszy, a ja stoję w smugach deszczu.Nawet mnie nie zaprosiła.Nagle weszła do domu i trzasnęła drzwiami.Zatkało mnie.Czyżby ona...Nagle drzwi znów się otworzyły.Izka ubrała się w kurtkę. -No to chodź, podziękujem twojej mamie za to, że się zgodziła.-powiedziała radośnie. -Moja mama nic nie wie....-powiedziałam i wpachłam się wreszcie do środka.Stałam tam tak długo, że zdążyłam się przemoczyć do suchej nitki.Siadłam na kanapie.Obok mnie usiadła właśnie Izka. ![]() -O co chodzi?-spytała, tym razem już nie tak radośnie jak przedtem. -Nie twój interes!Nie chcę w ogóle o tym gadac!-zawołałam.Ja nie mogę co ją to obchodzi.Jak przyszłam to z jakiegoś powodu, nie?Och dużo by tłumaczyć.Potem znacie już resztę.Aha i właśnie przez to słowo "nie twój interes" ( a właściwie zdanie), moja najlepsza kumpela Izka, obraziła się. ************************************************** ******* -Chodź jeść!- zawołała Izka.Odezwała się do mnie, super.Normalnie sukces.Wstałam z łóżka i ruszyłam do kuchni. ![]() Izka właśnie podawał kolejną porcję płatków "Dobry Dzionek". |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|