Wróć   TheSims.PL - Forum > Dodatki z sieci > The Sims 2: Ooo... Muszę to mieć!

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.05.2008, 19:48   #1
haughton

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Kuchnia "w drewnie".

Jeśli moderatorzy uznają za stosowne, to skasują moje posty ale niestety nie moge sie powstrzymać od komentarza, gdy czytam takie wypowiedzi.

Cytat:
Napisał ilona
EA jest przeciwna pobieraniu oplat za dodatki,poniewaz uwaza,ze w the sims beda grac rowniez dzieci i niby jak maja sciagnac platne dodatki
Co to w ogóle za argumentacja? EA również wypuszcza dodatki do gry, ale jakoś nie rozdaje ich za darmo. Nikt nie musi kupować płatnych dodatków - darmowych jest o wiele więcej.

Cytat:
Napisał ilona
Przejzyj sobie tutaj umeblowane domy
http://www.______
co drugi posiada platne dodatki i mozna go legalnie sciagnac.
Masz rację, grę również możesz sobie ściągnąć ze strony z torrentami zupełnie "legalnie". Przecież nie Ty ją udostępniłaś, Ty tylko ściągasz, prawda?

Naprawdę nie przeszkadza mi, że ściągasz sobie dodatki z tego typu stron. Drażni mnie natomiast fakt, że wypisujesz niesprawdzone informacje i upierasz się iż jest to w pełni legalne opierając się na tym, co ktoś napisał na "jakiejś-tam" stronie www (która nawet nie posługuje się logo EA, a na oficjalnej stronie producenta nie ma żadnej informacji na temat tego serwisu z dodatkami) oraz uzasadniając to stwierdzeniem "bo jak niby dzieci mają ściągac płatne dodatki?".

Ostatnio edytowane przez haughton : 10.11.2008 - 05:06
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.05.2008, 20:06   #2
Ilona
Guest

a mnie drazni fakt,ze nie przeczytales,co jest na tamtej stronie napisane,skad przytoczylam argumenty i obrazasz mnie tutaj na forum,jezeli nie skonczysz,to zglosze to moderatorm
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.05.2008, 21:23   #3
haughton

Reputacja: 10

Po pierwsze - w którym miejscu Cię obraziłem?
Po drugie - może Ty przeczytaj dokładnie co jest na tej stronie - na samym dole jest kilka linków, ostatni z nich prowadzi do The Pirate Forum, gdzie w dziale FAQ (link) jest wyjasnione dokładnie co to jest za serwis. Możesz dowiedzieć się z tego tematu, że strona ta jest dziełem graczy którzy uważają, że dodatki powinny być darmowe ponieważ:

- płatne strony stwarzają niesprawiedliwy podział wśród graczy (na tych, którzy kupuja dodatki i tych, którzy tego nie robią, bo np. nie stać ich na to),
- programy do tworzenia dodatków (SimPe, CEP) są darmowe, więc dodatki też powinny być bezpłatne,
- płacenie za możliwość skorzystania z dodatków jest anomalią w świecie gier

Powyższe stwierdzenia są owszem prawdziwe, ale to nie tłumaczy piractwa. Ponadto w dziale "How the Booty works" jest wyraźnie napisane, że dodatki zamieszczone w tym serwisie pochodzą od użytkowników płatnych stron, którzy najpierw wykupili je, a następnie "ofiarowali" twórcom tej strony, żeby każdy mógł je pobrać za darmo.

Dalej twierdzisz, że ten serwis jest legalny i prowadzony przez EA Games?
haughton jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania