Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jak ci się podoba?
Odlotowe! 5 12.20%
Takie sobie 18 43.90%
Okropne 13 31.71%
Fajne, ale nie zachwyca 10 24.39%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.06.2008, 15:14   #1
Panna Lawenda

Reputacja: 10
Grin Czy będzie happy end?Moje pierwsze fotostory.

Oto moje pierwsze fotostory.Jakość zdjęć jest nie za dobra, więc proszę na nie nie patrzeć.

Poniżej

http://forum.thesims.pl/showpost.php...6&postcount=14

http://forum.thesims.pl/showpost.php...1&postcount=23

http://www.forum.thesims.pl/showpost...9&postcount=33

Rozdział 1.

Urodzinki

Martyna wstała z łóżka.Fajnie.To dzisiaj odprawia urodziny dla koleżanek.Ania przyjdzie na pewno.Ale czy Judyta?Przecież największa zapominalska świata dopiero dzisiaj ją zaprosi.Dziewczyna ubrała się i wyszła do szkoły.Poczuła zapach kwiatów i lekki wiatr.Szło jej się przyjemnie.Chyba pierwszy raz w życiu.Ona uwielbiała chodzić do szkoły.A myśl o wakacjach ją przygnębiała.A co dopiero o komersie.Nie wiedziała jak się wywinąć.
-Hej!-usłyszała głos Ani.
-Yo!-odpowiedziała.
-Masz zaproszenie?-zapytała.
"O kurde!Wiedziałam, że czegoś zapomniałam!"-pomyślała Martyna.
-Nie.Po co ci zaproszenie?!-odrzekła i poszła dać torbę pod klasę.Ania poszła za nią.Dziewczyny usiadły na korytarzu i gadały.Nagle Ania zauważyła Judytę.Martyna podbiegła do niej.

-Hej!Przyjdziesz do mnie na urodziny?Są dzisiaj.O 16:00.
-E..no nie wiem.Szkoda, że wcześniej mi nie powiedziałaś, bo idę do fryzjera!I może na tą dyskotekę...-Dyskoteka.Okropność.
-Aha..no to trudno-rzekła Martka i zwróciła się do Ani:-Ale ty przyjdziesz?
-No jasne!
-Aha to dobrze.A jak tam w ogóle po weselu?
-Jestem niewyspana!W ogóle nie umiałam przyjść do szkoły...chyba będę spać na Reli.
-Ale dzisiaj nie ma Reli!-uśmiechnęła się Martka.Ania słysząc to wykrzyknęła rozpaczliwie "nieeee".Ten krzyk przerwała jej nauczycielka z języka polskiego, która właśnie przyszła na lekcję.
"Jak zwykle spóźniona"-pomyślała Martyna.Lekcje miała dzisiaj od 7 do 15, ale Magda z ostatniej się zwolniła, by przygotować urodziny.
Kiedy już wszystko było gotowe to nastąpił najważniejszy problem.W co się ubrać?Dziewczyna przeszukiwała szafy i znalazła fajną bluzeczkę oraz białe, jasne dżinsy.Jeszcze tylko super fryzura.Kiedy Magda się czesała do drzwi ktoś zapukał.Rozległo się głośne "Jeszcze nie!" oraz "Mamo, otwórz!".Na szczęście dziewczyna już kończyła robić fryzurę i kiedy Ania weszła była już gotowa.
-Hej!-zawołała koleżanka.
-Cześć!-odpowiedziała Marti.Kumpela podeszła do Martyny i kiedy wręczała prezent, zatkało ją.
-Eee...kurcze..zapomniałam życzeń-wyjąkała.
-No to wymyśl coś na poczekaniu-zaśmiała się Marti.
-Okey!To fajnego chłopaka, fajnych ocen, których już masz to nie...ee...ee..dużo zdrowia i szczęścia i czego sobie życzysz!
-Dzięki-zachichotała raz jeszcze i wzięła prezent.Dziewczyny rozmawiały, słuchały muzy, aż w końcu się to znudziło i weszły na gg.
-Mogę kogoś podenerwować?-zapytała An.
-Jasne!Poczekaj ja zaraz wracam-rzekła i pobiegła do kuchni wyciągnąć coś smacznego.
-Mag!Muszę ci coś pokazać.Chodź tu!Szyyybko!-zawołała An.
-Co się stało!?-zapytała zdyszana Martyna.
-Zobacz kto jest dostępny.-Marti zobaczyła żółte słoneczko pod nazwą "Judyta".

-Napisz jej "Cześć tu Ania.Super się bawię u Martyny".
-Ok!

Po kilku minutach

Martyna:Cześć tu Ania.Super się bawię u Madzi!
Judyta:Hej
Judyta:Szkoda, że ja nie mogłam przyjść.
Judyta:Jestem już po fryzjerze, ale kumpela mnie olała.
Martyna:Możesz jeszcze przyjść!
Judyta:E..tak bez prezentu!
Martyna:Ej no nie trzeba!

I tak ta rozmowa się rozwijała.W końcu dziewczyny namówiły Judytę, aby przyszła.Kiedy przyszła dziewczyny podziwiały jej nową fryzurę.Puściły sobie też na kompie Tomb Raider Legend i grały.Potem poszły na dwór zachwycać się kotem Martyny.
-Jaki śliczny!-zawołała Judyta.
-Jest cudny.Weź go!-powiedziała An podnosząc kota do góry.Nagle przestraszony kotek zaczął załatwiać swoją potrzebę i..wiadomo co.
-Aaaa!Fuuj!-Judyta upuściła kota na ziemię.Ania wołając "ohyda" zaczęła biegać po całym dworze.W końcu dziewczyny uspokoiły się i poszły do domu Martyny na kolację.
-Wiecie..nie pójdę na komers-zaczęła swoją przemowę Marti.
-O nie!Masz iść!-przerwały jej chórem Judyta i Ania.Zaczęły ją tak przekonywać, że w końcu się zgodziła.Po kolacji dziewczyny puściły muzę i szalały na całego.Jednak nadeszła pora zakończenia przyjęcia i dziewczyny poszły do domu.Martyna zaczęła sprzątać i zastanawiać się czy iść jutro do szkoły.I tak idą do muzeum, więc po co ma iść?!E..nie pójdzie.Po sprzątaniu dziewczyna spojrzała przez okno.Deszcz stukał w szyby.Grzmiało.Tak o to z tego cudownego, słonecznego dnia zrobił się bardzo pochmurny wieczór.Marti poszła do swojego pokoju, zgasiła lampę i położyła się do łóżka.

Nie umiała zasnąć, więc sięgnęła po książkę.Opowiadała o 13-nastolatce i jej przeżyciach.Właściwie to książka była nudna.Taka jak inne.I właśnie dzięki tej nudzącej książce, wreszcie zasnęła.Lecz nie minęła prawie godzina, kiedy znów się obudziła.Obudziło ją miauczenie kotów.
-Coś się stało?-zapytała samą siebie.

No i jak się podoba?Przyjmuję krytykę, powiedzcie co mam źle, a co dobrze.
PSostaci będzie dużo.Czy chcecie Przedstawienie postaci?

Ostatnio edytowane przez Panna Lawenda : 01.07.2008 - 12:52
Panna Lawenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.06.2008, 15:22   #2
scarlett

Domyślnie Odp: Czy będzie happy end?Moje pierwsze fotostory.

Fabuła niestety całkowicie mi nie odpowiada...
A zdjęcia... Po co piszesz, że są tak kiepskiej jakości, żeby na nie nie patrzeć, a wstawiasz je? Poza tym zdjęcia to połowa sukcesu FS...
Jak na razie mi się nie podoba, zbytnio banalne...
Ale to tylko moje zdanie.
stare 22.06.2008, 15:30   #3
Lorette

Reputacja: 11

Chyba nie potrzebne będzie przedstawienie, a fs jakoś mnie nie powala. Po za tym jak stawiasz kropkę < . > to stawiaj odrazu spację, a nie piszesz jednym ciągiem. Hmm... Fabuła taka jakaś, w sumie nie za wiele zrozumiałam, co do zdjęć, to radzę robić print screenem, jest więcej roboty, bo trzeba jeszcze wklejać, ale za to ma większe efekty ^^ Nie wiem co mogę jeszcze powiedzieć... Hmm... Poczekamy-zobaczymy, mam nadzieję, że odcinek 2 obejrzy światło dzienne -.-
stare 22.06.2008, 15:41   #4
Masakra
Guest

No nie chcę się za bardzo czepiać, ale mnie tez nie powaliło na kolana. Mało zobaczyłam błędów i to jest na plus, ale fabuła strasznie nudna. Typowy dzień najnormalniejszej nastolatki. Co do zdjęć nie pasuje mi to z łóżkiem, ale mogą być, pomimo jakości (mój komp tez nie jest idealny)

P.S. I zapomniałam jeszcze dodać, że mam wąty do tytułu, ale spoko. Szanujemy to
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 15:44   #5
Panna Lawenda

Ups..zdjęcia mi się pomyliły xD
Te pierwsze to miało być drugie, a te drugie pierwsze.
Ale już to naprawiłam!

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

stare 22.06.2008, 17:25   #6
Lira

Fakt - zdjęcia nie są najlepsze, tekst też niezbyt wciągający, ale wszystko może się zmienić. Zobaczymy w następnym odcinku
Lira jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 20:08   #7
Eclipse
Guest

Fotostory wogóle mnie nie zachwyciło. Fabuła jak na razie, jest okropnie nudna.
Są błędny. Źle skracasz np. 16-stej. Albo pisz o godzinie 16.00, albo po prostu o szesnastej.
Denerwuje mnie brak przerw po kropkach.

A no i właśnie po co dajesz zdjęcia jeśli sama uważasz, że są denne? Jeśli tak to fotostory mogło być bez zdjęć w opowiadaniach.

Krótko mówiąc: nic zachwycającego.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2008, 20:19   #8
Emmie
Guest

Nie widzę rażących błędów, ale ostro mnie wkurza nowomowa zastosowana w fotostory. I przekleństwo w tym opisie. Fabuła, cóż straszna, zero większej intrygi. Popraw to!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.06.2008, 09:03   #9
Panna Lawenda

Powinnam dziś dać ten odcinek.Mam napisany, ale te zdjęcia...

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

stare 23.06.2008, 12:10   #10
Souris
Guest

zdjęcia rób print screenem i ustaw w simach na najwyższą wydajność.Patrząc na nie (zdjęcia) gdzie była mowa o przyjęciu to wydaje mi się ono trochę drętwawe, żadnych balonów, przekąsek ani nic?Rozumiem, że tylko dwie kumpele przyszły ale mogłaby dać chociaż kanapki.Fabuła nie robi na razie szału, ale nie obwiniam cię o to, pierwsze odcinki zazwyczaj są nudniste.życzę...a sama nie wiem, może abyś miała niezłą wenę :-)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania