Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.06.2008, 00:22   #61
DzikaŚwinia
Guest

Domyślnie Odp: 4/4 Blok

Cytat:
Napisał Le Disko Zobacz post
Jaaaaki bulwers.
Jak ktoś chociaż raz wstawi coś oryginalnego,nie napchanego tysiącami dodatków,od razu beszt.Sorry,ale ten domek jest naprawdę fajny,jest jakiś pomysł,a nie jak większość domków na forum prawie niczym nie różniących się od siebie,gdzie jest nawalone brzydkimi zazwyczaj dodatkami,wszystko to sztuczne i plastikowe.Są oczywiście perełki,przeglądam ten dział dość często.

Co się tyczy Twojego domku,strasznie mi się podoba,w ogóle wstawiłaś (wstawiłeś?) moje ulubione okna więc..
Jest też kilka rzeczy które bym zmieniła.Hmm,na przykład klatka,wstawiłabym koło każdych drzwi coś co wskazuje w jakim kolorku będzie wnętrze,albo nie wiem,w każdym razie za pusto i za szaro.
W zielonym mieszkanku nie podobają mi się drewniane elementy ie ta pościel w bambusy,gryzie się to wszystko z neonami.
W czerwonym,fajny pomysł połaczenia z czernią i ciemnobrązowymi meblami,ale już te jasne drewno nie pasuje.
W niebieskim podobają mi się te pomarańczowe elementy,ale no.. nie wiem
A różowe to wypas,słit i w ogóle.

Ogólnie 8/10,i czekam na nowe produkcje !

No i to jest chyba pierwsza poważna opinia, która krytykuje/chwali ale równocześnie rozumie całą koncepcje.

Brawa Ci za to, bo już myslałam, ze mnie cos trafi!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.06.2008, 07:27   #62
Kicia
Guest

To może już przestaniemy pisać? Cola musisz się trochę hamować, i nie możesz komuś odpowiadać, że "ciebie rodzice robili na odwal się" Rozumiem, że pomieszczenia w neonowych kolorach i szara farba na zewnątrz były zamierzone i zaplanowane, ale trzeba mieć trochę umiaru. Po co tyle nerwów? Jednym się podoba, innym nie. Ja na przykład nie chciałabym mieszkać w takim domu, a innych jest to marzeniem. Inni robią domki bez dodatków albo zupełne minimum ale potrafią to skleić w całość. I zgadzam się z Wickoo: To jest ładne bo tak miało być. Czy jakby dom był cały czarny to też by było ładnie bo tak miało być? Zanim dasz coś na forum, to pomyśl, jak inni to przyjmą. Jeśli nie tak jak Ty chcesz to zrezygnuj. I tyle. Pozdrawiam i mam nadzieję, że kolejne będą lepsze. Staraj się, żeby były bardziej realistyczne. Bo teraz to wszystko wygląda bardzo sztucznie.

stare 25.06.2008, 08:17   #63
Cola
Guest

Cytat:
Napisał Le Disko Zobacz post
Jaaaaki bulwers.
Jak ktoś chociaż raz wstawi coś oryginalnego,nie napchanego tysiącami dodatków,od razu beszt.Sorry,ale ten domek jest naprawdę fajny,jest jakiś pomysł,a nie jak większość domków na forum prawie niczym nie różniących się od siebie,gdzie jest nawalone brzydkimi zazwyczaj dodatkami,wszystko to sztuczne i plastikowe.Są oczywiście perełki,przeglądam ten dział dość często.

Co się tyczy Twojego domku,strasznie mi się podoba,w ogóle wstawiłaś (wstawiłeś?) moje ulubione okna więc..
Jest też kilka rzeczy które bym zmieniła.Hmm,na przykład klatka,wstawiłabym koło każdych drzwi coś co wskazuje w jakim kolorku będzie wnętrze,albo nie wiem,w każdym razie za pusto i za szaro.
W zielonym mieszkanku nie podobają mi się drewniane elementy ie ta pościel w bambusy,gryzie się to wszystko z neonami.
W czerwonym,fajny pomysł połaczenia z czernią i ciemnobrązowymi meblami,ale już te jasne drewno nie pasuje.
W niebieskim podobają mi się te pomarańczowe elementy,ale no.. nie wiem
A różowe to wypas,słit i w ogóle.

Ogólnie 8/10,i czekam na nowe produkcje !
WIELKIE DZIĘKI ..
---------------------------------
Sztucznie ?? sztuczne są dodatki a nie życie simów ...

stare 25.06.2008, 10:41   #64
avenly

Reputacja: 10

Cola, przy budowie domów na pokaz liczy się coś , co naprawdę zachęca człowieka do mieszkania w takim domu.
Zadaj sobie pytanie, czy ty chciałabyś mieć takie mieszkanie przypominające bardziej dyskoteke, pełne neonów i ostrych kolorów.
Lepsze są przytulne, ciepło urządzone wnętrza.
avenly jest offline  
stare 25.06.2008, 11:23   #65
cassant
Guest

Miałabyś lepsze oceny i domek byłby się lepiej prezentował gdybyś go inaczej nazwała. Ty nazwałaś ten budynek blokiem...
Nigdy nie widziałam takiego bloku, forumowicze też pewnie nie, stąd takie oceny.
Gdybyś np. nazwała go Szałowy i nowoczesny dom grupki studentów-imprezowiczów, czy coś w tym stylu na pewno posypałyby się oceny 8/10, 9/10 a może nawet 10/10.
Inne osoby zupełnie inaczej by spojrzały na ten dom, nie oceniałyby go jako blok tylko apartament dla wybuchowych studentów.

Ostatnio edytowane przez cassant : 25.06.2008 - 11:36

stare 25.06.2008, 11:30   #66
Milou
Guest

Hej!

Dom, czy blok nawet podoba mi się. Tylko ta bryła trochę jak to nazywają na forum "klockowata", ale o tylko mały minus. Sama w większości takie bryły buduje, poprostu innych nie umiem. W srodku bardzo mi się podoba. Przypomina klub nocny? E..może trochę, ale nie przesadzajmy. Może Cola da tam taką rodzinkę "wystrzałową", chcącą czegoś więcej od życia, jakiejś przygody, szalejącej wieczorami na przedmieściu. Mnie się to od razu skojarzyło i może to własnie Cola nam chciała przekazać. Nie jestem oczywiście expertem od domów i ocena może byś śmieszna i kogoś dziwić, ale mam swoje zdanie i gust. Co do pomieszczeń jeszcze to bardzo mi się podobają, kolory bardzo ładnie połączone z meblami. Ocena 9,5/10.
Pozdr. a$$iulka23

stare 25.06.2008, 12:09   #67
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Mi sie nawet podoba tylko brakuje parkingu sypialnie są niezbyt ładne i kolory troche nie pasują ale ogólnie fajny 6,5/10
Vanitas jest offline  
stare 25.06.2008, 16:16   #68
DzikaŚwinia
Guest

Cytat:
Napisał Ola Zobacz post
Miałabyś lepsze oceny i domek byłby się lepiej prezentował gdybyś go inaczej nazwała. Ty nazwałaś ten budynek blokiem...
Nigdy nie widziałam takiego bloku, forumowicze też pewnie nie, stąd takie oceny.
Gdybyś np. nazwała go Szałowy i nowoczesny dom grupki studentów-imprezowiczów, czy coś w tym stylu na pewno posypałyby się oceny 8/10, 9/10 a może nawet 10/10.
Inne osoby zupełnie inaczej by spojrzały na ten dom, nie oceniałyby go jako blok tylko apartament dla wybuchowych studentów.

O, tu masz racje

stare 26.06.2008, 09:20   #69
Bunny
Guest

Wink Odp: 4/4 Blok

Hm, z zewnątrz wg mnie jest po prostu brzydki, ale skoro tak ma być O.O... Zresztą w sumie mieszkając w takim 'bloku' zwraca się chyba większą uwagę na wnętrze, tam się w końcu na pewno przebywa większą część czasu, a może dzięki tym szarym kolorom na zewnątrz czynsz byłby tańszy
Wnętrze jest hm, na pewno bardzo oryginalne Ogólnie mi się podoba, podoba mi się w simsach, spodobałoby mi się może gdyby jakiś mój znajomy w takim mieszkał - ja bym się na pewno nie odważyła
A co do tych kłótni... Tobie się ten dom może podobać, komuś innemu też, a jeszcze komuś innemu już nie. Jeśli dałaś/eś jakikolwiek domek na forum, musisz się liczyć z tym, że inni będą go oglądali i oceniali - subiektywnie. Jeśli z założenia taki miał być, to okej, miło by było dostać za niego 10/10, ale jak widać większość osób woli bardziej przytulne wnętrza z dodatkami i nie zmusisz ich obrażaniem ich do tego, żeby napisali że jest super itd. Jeśli nie chcesz budować "szarych, nudnych ruder" - nie musisz. Ale jeśli w następnej budowli skorzystasz z paru wskazówek i przestaniesz się tak denerwować to na pewno więcej osób Cię pochwali i nie będzie tylu kłótni.
No i sami też nie jesteście kryształowi, ja również bym się zdenerwowała gdyby ktoś mi napisał, że wybudowałam burdel. Czasami trzeba iść na kompromis, zignorować kogoś...

Ostatnio edytowane przez Bunny : 26.06.2008 - 09:22

stare 26.06.2008, 09:25   #70
Alex
Guest

Cytat:
Napisał Cola Zobacz post
Edytka Naucz się pisać a potem wypowiadaj sie na forum publicznym... :/ Jak już pisałam ten dom miał być taki kolorystycznie ... :/ więc komentarze typu za zielony za różowy są żałosne .
Koornela wiesz co ja nic tu nie zrobiłam na odwal się więc może ciebie rodzice zrobili na odwal się ??...aha zastanowiłam się i przynajmniej umiem zrobić domek bez dodatków :/ "ŻAL"
Koornela zgadzam się z tobą,a ty Cola naucz się robić domy,a w ogóle to nie jest dom tylko chlew ...a w ogóle dajcie se z tym spokój co wam da jakaś kłótnia z małolatą?

Ostatnio edytowane przez Alex : 26.06.2008 - 09:36

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania