Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.07.2008, 09:19   #1
Porcelanowa lalka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Historia o byłej simroślinie, Piwonii.

Piwonia pracowała, wraz z rodzeństwem w 24/h warzywniaku jej mamy. Nabyła tam wiele umiejętności oraz 3 karty członkostwa do klubów tematycznych. Niestety mama nie pozwalała jej do nich chodzić ze względu na biznes

Piwonii zbrzydła ciągła praca. Wyszukała w internecie ładną, tanią działkę z poza dzielnicy simorośli.

Piwonia chciała mieć dzieciorośle, zanim zakończy życie simorośli. Gdy narodziła się Marina (Piwonia miała dość kwiatowych imion) za szarych chmur wyszło słońce.

Po narodzeniu się Mariny, Piwonia pobiegła za dom, aby wypić eliksir.

Była zachwycona swoim nowym wyglądem.

W wolnym czasie Piwonia grała na skrzypcach. Odkryła w sobie wielki talent muzyczny.

stała się też stałą bywalczynią klubów.

Obecnia Piwonia szuka prawdziwej miłości...
c.d.n

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.07.2008, 22:13   #2
Porcelanowa lalka

Reputacja: 10

Stwierdziłam że akurat Piwonią, najmłodszą córką jednej z moich simorośli bardzo lubię się bawić. Jakoś tak miło się ją gra. Nie wiem dlaczego. A więc do rzeczy...

Marina była tajemnicą. Piwonia trzymała ją w ogródku za domem. Wiedziała że kiedy dorośnie, tajemnica stanie się trudniejsza w utrzymaniu.

Gdy Piwonia dostała kartę członkostwa do klubu "moja muza" nie omieszkała tam zajść. Wzięła udział w konkursie tańca. Nie wygrała. Ale postanowiła poderwać rudzielca, który nawet nieźle tańczył.

I zrobiła to.

Za chwile rozmawiali jak starzy znajomi.

Po kilku spotkaniach, Piwonia umówiła się z Bazylim (bo tak miał na imię) na randkę i pikantnie ją zakończyła. Nie spodziewałam się tego po niej. Ale mniejsza z tym...

Marina w końcu zmieniła grupę wiekową.

Romans Piwonii i Bazylego trwał. Zaliczyła z nim pierwszy pocałunek.

Potem były zaręczyny i wprowadzka. Dopiero przy wprowadzce, Bazyli oświadczył Piwonii był studentem ale właśnie studia rzucił. Piwonia była trochę zła że nie kontynuował nauki, ale w końcu Bazyli to tak samo jak ona niezależny artysta.

c.d.n
stare 17.07.2008, 20:13   #3
Lorena
Guest

RODZINA KAMYK

Oto Patrycja. Jako samotna simka wprowadziła się na Kwitnące Wzgórza.

Najbardziej interesowała się naturą. Tyle czasu poświęcała swoim roślinom...

... że w dość szybkim czasie stała się simoroślą.

Zaraz po przemianie postanowiła wyhodować dzieciorośl. W ten sposób powstała Dalia, córeczka Patrycji.

Wkrótce po pojawieniu się na tym świecie Dalii, Patrycja poznała faceta - Gerwazego Żakieta, który ją zauroczył. Zakochali się w sobie i dość szybko skonsumowali swój związek w sypialni Patrycji. Nadmienić można, iż nie tylko sypialnia Pati jest cała zielona, bowiem Patrycja w ogólności dom swój urządziła w kolorze zielonym, zanim jeszcze stała się simoroślą.

W międzyczasie Dalia tak doskonaliła swą naukę, iż dostała zaproszenie do klubu osób zainteresowanych tą dziedziną.

Kilka tygodni później Patrycja zaczęła miewać mdłości. Uważała początkowo,że to zapewne z przemęczenia i tego, że z pracy wraca na kompletnym wyczerpaniu.

Kiedy tylko Pat dowiedziała się, iż jest w ciązy, zaprosiła Gerwazego i radosnym niemal szeptem poinformowała go o swej ciązy.

Jednak Gerwazy nie wydawał się zadowolony... Zaraz mocno się zdenerwował i wykrzyczał:
- Nie wyobrażaj sobie tylko, że będę łożył na tego bękarta! O nie! Ja mam żonę i trójkę dzieci, trzeba było się zabezpieczyć, a nie wyobrażać sobie, że kilka pocałunków i czułości znaczy, że będę z tobą! Ani mi się śni! Zresztą, to chyba pierwsze miesiące, możesz jeszcze usunąć!

Patrycja dziecka nie zamierzała usunąć. Wywiązała się ostra kłótnia, Pati wyrzuciła także z siebie sporo gniewu (wszak ani o żonie, ani o dzieciach Gerwazego nie miała bladego pojęcia, zważywszy na to, że całkiem niedawno na Kwitnące Wzgórza się wprowadziła).

W końcu wyprosiła Gerwazego za drzwi, żądając, aby nigdy więcej nie wracał i wypłakawszy potoki łez zebrała się w sobie i postanowiła, że sama wychowa dziecko, a o Gerwazym bezwzględnie zapomni.

Zajmowała się więc córeczką i tylko wieczorem bywało jej jeszcze smutno. Z każdym dniem było jednak coraz lepiej, chociaż serce tak łatwo zapomnieć nie umie.

Nadszedł dzień urodzin Dalii. Wyrosła na piękną zielonoskórą kobietę.

Dalia, usłyszawszy o Klubie Ogrodników namówiła matkę, by wypielęgnowały ogród od stóp do głów i poprosiły o członkostwo. Patrycja z chęcią na to przystała i zaczęły dzień od poprawienia humoru wszystkim potrzebującym tego roślinom.

Następnie Patrycja zadzwoniła do Kulubu i poprosiła o członkostwo. Efekt wizytacji ogrodu był dla obu kobiet zaskakujący, nie spodziewały się aż takiego wyróżnienia.

Nadszedł poród Patrycji.

Urodziła się dziewczynka. To starsza siostra wymyśliła dla niej imię - Julita.

Patrycja z niemałą ulgą stwierdziła, że przynajmniej teraz Julitka nie jest zbytnio podobna do Gerwazego. Ma oczy i włosy (brwi) matki.

C.D.N
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania