Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.07.2008, 21:05   #201
19691
Guest

Domyślnie Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

Witam Ściągnęłam już trochę dodatków - ubrań, mebli, fryzur, domów. Zapisałam tak, jak w instrukcji. A jednak w grze ich nie ma. Rocket wkleiła wygląd opcji gry. Jednak ja w ogóle nie ma czegoś takiego jak "wyświetl po starcie okno dialogowe zawartości zmodyfikowanej". Czy ktoś wie może, jak temu zaradzić? Dodam, że mam system Windows Vista.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.07.2008, 21:00   #202
irvette
Guest

Dodatki w Viście po prostu trzeba wgrać do innego folderu, bynajmniej u mnie działają jak wgrywam do C:/Uzytkownicy/Publiczny/Dokumenty publiczne/EA GAMES/The Sims 2/Downloads
Wgrane dodatki ani zapisy do C:/Uzytkownicy/Nazwa komputera/Dokumenty itd nie działały. Warto spróbować, może poskutkuje.

Ostatnio edytowane przez irvette : 25.07.2008 - 18:51
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2008, 18:31   #203
s9314
Guest

przepraszam..jestem nowa i chyba poczatkujaca z tego co wyczytalam wiem niewiele a gram juz dosc dlugo(okolo 8 miesiecy) mam simsy 2 + nocne zycie...Przeczytalam posta z instrukcja bardzo dokladnie ale mam problem mianowicie z tym ze na stronie www.peggyzone.com (zarejestrowalam sie) i tam jest cos wspomniane o donate czy donator mam pytanie co to jest ? moze mi ktos po kolei napisac jak sciagnac jakas fryzure bez mesha ? i jeszcze jedno pytanie...jezeli zainstaluje najpierw mesha a potem fryzure czy to beda dwa osobne pliki czy jeden...i czy te dwa osobne pliki beda zapisane w tym samym miejscu i trzeba bedzie je odpakowywac obydwa??
naprawde przepraszam nie rozumiem tego wszystkiego (
bardzo prosze o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2008, 18:43   #204
stotka
Guest

odnosnie peggyzone - to sa platne dodatki. zeby moc je sciagac, trzeba miec na tej stronie platne konto. sa tez darmowe - szukaj ich pod "free"

zeby fryzura dzialala potrzebny jest zawsze mesh. najlepiej wszystko wgrywac razem... aczkolwiek kolejnosc nie jest istotna. sa to dwa pliki - jeden to mesh, a drugi to sama fryzura. trzeba je wrzucic do tego samego miejsca (Downloads), obydwa. bo bez mesha nie bedzie fryzury.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2008, 18:47   #205
ultraviolence

Reputacja: 10

Donation, donate znaczy - płatne. Tych ściągnąć nie możesz. Jeśli chcesz ściągnąć stamtąd jakąś fryzurę, wchodzisz w:
Free Download->Hairs->Female Hairs (przyjmijmy, że chcesz ściągnąć fryzurę dla kobiety). Niestety na stronie Peggy do wszystkich fryzur potrzebne są meshe. Jeśli nie ściągniesz potrzebnego mesha, fryzura poprostu nie będzie działać. Aby ściągnąć fryzurę, klikasz "Download" na takim zielonym pasku. Jeśli chcesz ściągnąć do tej fryzury mesha, klikasz na czarne cyferki, obok których napisane jest na czerwono "MESH". Pojawia Ci się strona z meshami i wybierasz ten, który zgadza się z numerkiem fryzury. Wszystko

Stotka mnie wyprzedziła
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.08.2008, 20:37   #206
s9314
Guest

dziekuje baRDZO xD kochani jestescie..sciagnelam 1 fryzure i 1 mash.. zaraz sprawdze czy to dziala!!! pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2008, 20:32   #207
Boggy1988
Guest

Witam. Mam problem. posiada the sims 2 i chciałam wgrac dodatki ze stron, kiedys szlo mi gladko z tym bo mialam innego kompa z windowsem xp a teraz na nieszczescie mam viste. Wsadzam rozpakowane pliki package do C:\Users\Public\Documents\EA Games\The Sims 2\Download i niestety nic nie weszlo. wsadzilam na probe 5 łóżek ze strony która podałeś w poradniku, niestety nic sie nie pojawia. prosze o pomoc. pozdrawiam i czekam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2008, 17:24   #208
Pralinka
Guest

Mam pytanie.. W niektórych plikach które ściągam po rozpakowaniu nie ma śladu po tym pliku do zainstalowania.. nigdzie nie ma po nim śladu.. ale w niektórych jest. O co chodzi? Pomóżcie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2008, 17:25   #209
blakistoni
Guest

Plik do zainstalowania jest przy simach,domach,tapetach

Jak ściągasz jakiś mebelek,szminkę, itp. to tego pliczku nie będzie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2008, 17:27   #210
brzos

Reputacja: 11

Boggy - jakoś zawile to rozpakowujesz.
Czy chodzi ci o to, że ściągasz plik, wypakowujesz i dajesz do Moje Dokumenty/EA Games/ The Sims 2/ Downloads? (spróbuj z "Downloads" a nie "Download", literówka a może coś znaczyć).
I jeśli pokazuje ci się okienko zawartości zmodyfikowanej, wybierasz "włącz obiekty zmodyfikowane"?
>jeśli ci się pokazuje, może się nie pokazywać<
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 18 (0 użytkownik(ów) i 18 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania