Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.09.2008, 15:42   #1
Linea
Guest

Domyślnie Odp: Mój pierwszy domek na forum

Bardzo podoba mi się bryła, też gustuję w modernach, ogród bardzo ciekawy sam w sobie, jednak całe wrażenie psuje się trochę patrząc na całą okolicę - 'napakowany' ogród, a tuż obok pusta parcela.
Wnętrzom brakuje czegoś, co sprawia że widać że dom jest zamieszkany.
Kuchnia jak dla mnie jest stanowczo za duża (mam wrażenie, że ten dłuuugi blat nigdy sie nie skończy) tutaj też brak jakiegokolwiek "zamieszkania"...
Co do jadalni to rozumiem, że rodzina ma być duża, ale AŻ tyle krzeseł i dwa stoły (póki co) przy jednym simie, to mi trochę wieje przesadyzem. ;-) Nie mówiąc już o tym, że te dwa stoły nijak mi pasują do ciemnych paneli na ścianie.

Basen ocenili poprzednicy - no... wymyślny, chyba aż za bardzo. ;-)

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.10.2008, 06:01   #2
vibratoria
Guest

Domyślnie Odp: Mój pierwszy domek na forum

Uwielbiam styl modern, więc jak zobaczyłam nowoczesną i całkiem nieźle wykonaną bryłę pomyślałam, że może oto kolejny talent nam rośnie na forum na miarę haughtona czy ulmille. O jak bardzo się zawiodłam.

Bryła ogromna, ale dzięki zastosowaniu różnych tekstur i tapet wygląda nieźle.
Niestety ogród utrzymany w stylu, którego nie jestem w stanie nazwać psuje cały efekt i pierwsze pozytywne wrażenie pryska jak bańka mydlana.

A dalej jest już tylko gorzej. Pomieszczenia zdecydowanie za wielkie, sprawiają wrażenie jakbyś się spieszyła i zabrakło Ci pomysłu i konsekwencji na ich ukończenie.
Tutaj znowu zaczyna się ciekawie, ale to są tylko dwa dobre zdjęcia (hall i jadalnia) pomieszczeń utrzymanych w surowym (a mimo to ciepłym) stylu modern. I na tym ciekawie się kończy.
Wszędzie dalej jest pusto, nudno i mimo użycia ciepłych barw - smutno.
Przy czym w momencie gdy zobaczyłam pokój dziecka przeżyłam szok. Zaczęło mi się wydawać, że przez przypadek wkleiło Ci się zdjęcie z innego projektu. Ale nie. Rzuty mówią same za siebie. I w ten sposób utwierdziłam się w poprzednim odczuciu - brakuje konsekwencji i stylu, nawet jeśli chciałaś zrobić dekoracyjny misz-masz.

Pełno wszystkiego a nie ma na czym oka zawiesić.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania