![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Bardzo ciekawy i subtelny sposób na zwrócenie uwagi na swoje FS. Czytając wstęp i dojrzawszy, że jedną z inspiracji jest moje opowiadanie aż wezbrała we mnie ciekawość.
Przeczytałam całość i muszę powiedzieć... Interesujące. Jak dotąd akcja mi się podoba. Dobrze, że nie marnujesz miejsca na snucie nudnych historyjek z przeszłości, typu "Starzy poznali się tam i tam, tego i tego dnia, o tej i o tej godzinie". Jeśli kiedykolwiek planujesz jednak coś takiego napisać, to mogę ci doradzić, że wspomnienia są dobrym przerywnikiem, jeśli fabuła opowiadania pędzi za szybko i wymyka Ci się spod kontroli. Ach i nie pisz czegoś w stylu: "Nie chciałam, aby był on znowu za długi. Chcę się najpierw przekonać czy warto pisać dalej ^^"" Jest to zbyt drażliwa kwestia i przeważnie wzbudza u czytelników tylko niesmak. Skoro wrzuciłaś FS na stronę i byłaś pewna tego, co robisz, to nie ma mowy o wycofaniu się. No, chyba że zdarzy się sytuacja, że za sprawą jakiegoś błędu wszystkie otoczenia i postacie szlag trafi, jak było w przypadku moich dwóch poprzednich tekstów... Radzę spakować postacie/obiekty/domy, bo aż żal by było, gdyby taka historia nagle się przerwała. Wiem, jak ciężko jest znów reaktywować opowiadanie z własnego doświadczenia. Mam nadzieję, że prędko się nie zniechęcisz. Pozdrawiam Ruder |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|