Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.12.2008, 13:29   #1
Marian...

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: "Home, Sweet Home" by haughton

No tak, a ja jak zawsze ranny ptaszek wstałem po 12-tej i to cudeńko oglądam dopiero teraz<żal>...

A muszę przyznać, że jest co oglądać! Aż miło się robi, kiedy pośród tych wszystkich domów "na jedno kopyto", które w niesamowitym tempie mnożą się na forum, można zobaczyć coś innego, DOPRACOWANEGO, pięknego i coś w czym można dostrzec TALENT i ZAANGAŻOWANIE projektanta. Brawo.

Dyskusja rzeczywiście nawiązała się niezwykła, a ja ino wtrącę swoje trzy grosze.

1) A propos tych dodatków z neta, które to są obsmarowywane ostatnio ze wszech stron: jak można obniżać ocenę domu za pochodzenie umeblowania?! Co to za różnica czy maxis czy net?! Jak z tej maxisowskiej szmiry nic nie pasuje, to trzeba pościągać, żeby zrobić dzieło, które wygląda przyzwoicie, a nie jak tandetny domek dla lalek! Jeżeli ktoś mnie nie zrozumiał- wielki plus za dodatki z neta! I nie chodzi mi o to, że Haughton w ogóle coś ściągał, ale za to CO pościągał, bo wiele z tych przedmiotów to dzieła sztuki! A do tego fakt, że niektóre są jego autorstwa, podnosi rangę przedsięwzięcia, a także mój podziw.
Haughtonie, naprawdę zadziwiasz mnie, skąd Ty bierzesz te wszystkie wspaniałości?! Wiem już, to nie ten temat, ale zapytam na PW albo w odpowiednim dziale o pochodzenie tych dodatków, więc bądź przygotowany na długie przesłuchania

A konkrety:
Bryła to absolutne cudo. W ogóle cała część zewnętrzna jest po prostu idealna, ten niesamowity teren, sam nie wiem jak można wydobyć z tej gry taki realizm...
Jeżeli chodzi o wnętrza, to też właściwie nie gorzej- ten klimat jest po prostu cudowny! Pomieszczenia dopracowane w absolutnie każdym szczególe! Za to ogromniasty plus. A ja uwielbiam, gdy wnętrza są takie pełne i ciepłe, chociaż sam takich nie potrafię stworzyć. No i to moje kolejne spostrzeżenie: Haughton, jesteś naprawdę wszechstronny! Wydaje mi się, że przeskakiwanie z zimnego modernu do klimatycznej klasyki i ciepła domowego zacisza nie powodują u Ciebie najmniejszej choćby chwili zawahania! I po tym można poznać mistrza!
Może w kilku uwagach w tym temacie było trochę racji, to jednak absolutnie nie zgadzam się z niektórymi przedmówcami, a całkowicie popieram vibratorię w kwestii kominków i roślin w ogrodzie.

I komuś się nie podobała jadalnia- wobec tego albo ja jestem jakiś dziwny, albo nie wiem co, bo dla mnie to najlepsze miejsce w całym domu! I do tego otoczenie kominka w tym pomieszczeniu jest wręcz idealne.

Podsumowując:
To co mnie najbardziej urzekło to niesamowity KLIMAT, ciepło, ZAANGAŻOWANIE i DOPRACOWANIE (!) w każdym calu.

Oceny nie daję, bo i tak jest ona niewymierna. Aż mnie nerwy ponoszą, kiedy widzę, że takie dzieło doataje8-semki, 9-tki, kiedy czasem naprawdę tandetne szmiry dostają więcej, więc nie będę pisał nic. Ocena ocenie nie równa.

PS. Chyba trochę zamotałem...

Ostatnio edytowane przez Marian... : 27.12.2008 - 13:33
Marian... jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.12.2008, 13:41   #2
Callineck
Guest

No cóż, jak zwykle wszyscy mnie ubiegli z komentarzami i moje odkrywcze uwagi stały się już z deka nieaktualne

Bryła i otoczenie fantastyczne (uwielbiam połączenie drewna z kamieniem!), ale bogactwo wnętrz przyćmiło zdecydowanie to wrażenie
Jeśli chodzi o rzekomy bałagan - mi on absolutnie nie przeszkadza, ponieważ nadaje projektowi realności, sprawia, że mamy wrażenie jakbyśmy byli z wizytą u sąsiadów a nie oglądali zdjęcia projektów.

Najbardziej w całym domu podoba mi się jadalnia i kredensy z bibelotami

stare 27.12.2008, 14:13   #3
Mexiss

ogladam Twoj projekt i troche sie zawiodlem, wydaje mi sie ze masz tam mega bałagan
mnie odrzucił by odrazu taki dom i wolał bym namiot x)

ogolnie 9/10 -nie przypadl mi do gustu
Mexiss jest offline  
stare 27.12.2008, 14:12   #4
asiolek
Guest

Bardzo mi się podoba. Ma niesamowity świąteczny klimat

stare 27.12.2008, 15:46   #5
Sweet.Dreams
Guest

Mnie bardzo się podoba..
Wszystko takie rzeczywiste, klimatyczne, świąteczne
Lecz wydaję mi się że w niektórych miejscach chciałeś za dużo zmieścić
Przytulnie, ale trochę napchane
I tak się mi podoba!!!!

stare 27.12.2008, 19:02   #6
Linea
Guest

Aj, aj, aj...
no w końcu!
Znowu będę monotematyczna i powiem, że całość - bryła, okolica, wnętrza szalenie mi się podobają, jak to napisała Vibratoria - całość pachnie piernikiem i cynamonem.

Cytat:
Mistrzu Haughtonie! Udowodniłeś, że niezależnie od stylu (czy to modern, klasyka, nowoczesność, etc) potrafisz zbudować piękny dom.
Mało tego: Równie pięknie i ciekawie po nim oprowadzić! ;-)

Cytat:
Jeszcze jedno (słowo na niedzielę xd): Zauważyłem, że ostatnio każdy dom krytykujecie. I nie jest to z pragnienie pomocy, tylko z ... zazdrości? Takie mam wrażenie. Nie podobają Wam się dodatki z internetu? Szkoda, ale najwyższy czas do nich przywyknąć, bo bez nich porządnego domu zbudować się nie da.
Hm, też to zauważyłam.
Jednak bez przesadyzmu, są ludzie, którzy budują w Maxisie i żyją, ba nawet całkiem fajnie im to wychodzi.
Nie rozumiem tylko potem komentarzy w stylu 'Fajnie, ale za dużo dodatków z internetu' - Czemu taki komentarz ma służyć?! Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli ściąga się sety ze stron, potem baaardzo trudno jest się przestawić na Maxisowe 'uroki'.
Poza tym nie wszyscy pakują całe, gotowe sety do poszczególnych pomieszczeń, czasem warto się temu przyjrzeć i dostrzec, a nie tylko narzekać na tę 'okropną, szklaną podłogę'.

Dla mnie domy Haughtona, Mariana, Kowalia są dowodem na to, że DA SIĘ budować tak, żeby wnętrza wyglądały realistycznie i żeby dało się grać.
A to czy umeblowanie pochodzi od EA czy od Wujka Eustachego, to tak naprawdę sprawa drugorzędna...

stare 27.12.2008, 22:09   #7
Tindómiël
Guest

Facet, ten dom jest prześliczny. Gratuluję pomysłu i cierpliwości w jego tworzeniu. Ja oglądając zdjęcia aż poczułam ciepło bijące z tego domu, mimo, że to dom wirtualny .

Mógłbyś napisać skąd brałeś te wszystkie przecudowne dodatki?

Albo mógłbyś się tym domkiem podzielić?;>

stare 28.12.2008, 16:34   #8
NOTplastic

perfekcyjne w każdym calu .
stare 28.12.2008, 17:10   #9
Sunshine__
Guest

Kolejna osoba, która dźga do tego domku ile wlezie. Ale mimo to bardzo mi się podoba 8/10

stare 28.12.2008, 17:31   #10
Rocket

Reputacja: 11

no więc bardzo ładna bryła, zewnętrzne domu i zajbisty bałwanek, wnętrze troche mniej. sprawia wrażenie strasznie zabałaganionego, naupychanego i naćkanego. te meble przytłaczają.
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania