Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.02.2009, 18:38   #1
steve
Guest

Domyślnie Odp: Mój pierwszy dom

Witaj
Hmmmmmm właściwie to vibratoria powiedziała już wszystko, ale mam ochotę na obszerny komentarz, więc nie odpuszczę sobie
1. Pooglądaj domy innych użytkowników na tym forum i obiektywnie porównaj je do Twojego projektu, zadaj sobie pytanie czy choć trochę Twój dom im dorównuje, czy jest szansa ze komuś sie spodoba, a właściwie zacznij od tego: czy on podoba się TOBIE?
2. Najpierw naucz się budować domy, sam w grze, dla siebie, staraj się robić coraz lepsze a dopiero potem wystawiaj dom na forum! Bo tu nie chodzi o to żeby pokazać dom, który zbudowałeś w 5 minut po tym jak kupiłeś grę, tylko o to żeby pokazać, co udało Ci się zbudować i co masz ochotę nam pokazać do oceny.
3. Przeszukaj całe forum w poszukiwaniu poradników, naucz się robić zdjęcia, rób je swoim simom. Nie rób zdjęć z lotu ptaka, bo nad tym domem nikt nie przelatuje, rób zdjęcia oczami człowieka, który wchodzi do domu (no chyba ze to duch i unosi się pod sufitem... ). Rozumiem, kiedy pomieszczenie jest tak małe ze nie można sie zmieścić z kamerą, aby zrobić sensowne zdjęcie, ale pomieszczenia w tym domu są wieeelkie.
4. No właśnie, wielkość pomieszczeń. Ten błąd akurat popełnia każdy początkujący i ja również go popełniałem. Uwierz mi, że w mniejszych pomieszczeniach Twoim simom też uda się bez problemu przemieszczać a po za tym będzie Ci je o wiele łatwiej urządzić. Mniejsze pomieszczenie-mniej potrzebnych mebli, przytulniej.
5. Istnieją też inne kolory niż ta okropne coś czerwono - pomarańczowe.. Rób pomieszczenia w różnych kolorach, jasnych i ciemniejszych. I nie wszędzie na podłodze musi być drewno... A już na pewno nie w łazience, chlapnie Ci woda na podłogę, deseczki się podniosą i będzie brzydko
6. Dodawaj dodatki, w stylu kwiatów, zasłonek, choć nawet głupiego miksera w kuchni, bo go tam nie ma... Dywany, i różne inne ozdoby.
7. Dach... dobra, ja też nie umiem robić pięknych dachów, ale to jest kloc.
8. Ogród w porównaniu do domu jest PIĘKNY, jest tam tak jasno... ah aż chce się wyjść na zewnątrz

Hmmm w roli podsumowania, popracuj trochę nad kolejnym domem zanim go wystawisz, zastosuj się do rad a będzie na pewno coraz lepiej. Każdy zaczynał od takich domów, musisz ćwiczyć a będą wychodzić lepsze i lepsze, ale nie każdy projekt musisz wystawiać na forum, wystawiaj te najlepsze...

Pozdrawiam, steve

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania