Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.07.2013, 16:07   #91
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia

Postanowiłam iść w stronę hałasu, który wcześniej usłyszałam. Zrobiłam kilka kroków, cały czas trzymając broń gotową do strzału. To miejsce było puste przez tysiące lat i kto wie, co się tu zalęgło. Szczególnie, że wciąż nie wiemy do końca, jakie badania Pradawni przeprowadzali. Może jakieś ich eksperymenty przetrwały w formie żywej i uciekły z laboratoriów, których jeszcze nie odkryliśmy. Miasto było ogromne, a nas ledwie garstka. Znów usłyszałam szmer, tym razem tuż obok mojego prawego ucha. Obróciłam się i... wybuchłam śmiechem. Zagadka rozwiązana i okazała się banalnie prosta. Drzwi od jednej z tych niezwykłych wind się zacięły i najwyraźniej co jakiś czas same się otwierały i zamykały. Chociaż zamiast wind, bardziej by tu pasowało określenie "teleporty". Trzeba było wpisać kod innego teleportu w mieście i wtedy można się było do niego błyskawicznie przenieść.
- Przydatne przy przeprowadzkach - uśmiechnęłam się do siebie.
Przy przejściu przez bramę również trzeba wpisać kod, jednakże podróż na Ziemię wymagałaby zbyt wielkiej dawki energii, a nie mamy niewyczerpalnego źródła, dzięki któremu moglibyśmy sobie na to pozwolić. Chwyciłam krótkofalówkę i przekazałam dowódcy na czym polegał kłopot. Usterka była czysto techniczna, więc niech naukowcy się tym zajmą. Ruszyłam w drogę powrotną, do centrum dowodzenia, przy okazji zahaczając o hangar. Spojrzałam na skoczki i westchnęłam z żalem.
- Ciekawe, kiedy pozwolą nam je przetestować - pomyślałam, wyobrażając sobie, jak wyglądałoby latanie tym cackiem. Kilka minut później wyszłam z hangaru, rzucając jeszcze na odchodne kilka tęsknych spojrzeń na maszyny. Następnie, mijając coraz to nowych ludzi, dotarłam bez przeszkód do centrum dowodzenia. Przekazałam podpułkownikowi szczegółowy raport i poszłam do stołówki. Od wczoraj nic nie jadłam. Wzięłam porcję gulaszu i usiadłam przy stole, obserwując otoczenie i przechodzących ludzi. Widać było jak na dłoni, że nie wszyscy się jeszcze odnaleźli w nowym otoczeniu.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.07.2013, 16:07   #92
Libby
Administrator

Reputacja: 15

@ Morgana, mi już brakuje tego zdrowia. Mam ochotę rzucić się z okna
Po prostu nikt nie czyta moich postów, a o filmikach to już nawet nie wspominam. Najchętniej wszystkich wysłałabym na przymusowe oglądanie SGA xD
Nie musicie się aż tak zagłębiać w fabułę a jak już to spróbujcie mnie zrozumieć .
stare 31.07.2013, 16:09   #93
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Orange nawet na Ziemi nie ma zasięgu...

Obudzilem się późno. Okazało się, że tylko ja potrafię wylegiwać się przez tyle godzin. Dostałem - a jakże - opieprz od kilku osób, które uznały, że potrafię się tylko obijać. Czas ruszyć na małe zwiedzanie. Może uda mi się tutaj znaleźć coś, co mi się przyda.
Mroczny Pan Skromności jest offline  
stare 31.07.2013, 16:11   #94
Morgana

Reputacja: 10

mezczyzna nerwowo odwrocil sie w moja strone. przez chwile mierzyl mnie wzrokiem jak intruza, ktory wkroczyl na jego terytorium. siedzialam pijac swoj sok i zastanawiajac sie, jak zaczac rozmowe, by nieco ostudzic atmosfere.
-piekny dzis dzien, w sam raz na picie, huh? - wypalilam. towarzysz siedzacy obok mnie spojrzal na mnie jak na skonczona kretynke, a ja mialam ochote wyleciec stamtad w trybie natychmiastowym. no tak, cala ja... zawsze powiem cos glupiego.

@libby, spokojnie, wez gleboki oddech... po to tu jestes, zeby wprowadzac nas powoli w ten swiat, nie od razu rzym zbudowano zapewne wiekszosc nie ogladala sga(ja rowniez szczerze mwoiac), stad ta niewiedza
a filmiki... coz, tak to bywa.

Ostatnio edytowane przez Morgana : 31.07.2013 - 16:14
Morgana jest offline  
stare 31.07.2013, 16:17   #95
rudzielec

Weszłam do baru. Siedziała tam trójka ludzi. Mężczyzna grzebał przy ladzie, wyglądał na lekko przestraszonego. Trochę to było dziwne, no ale co kto lubi. Przy stołach siedziały dwie dziewczyny i coś tam podjadały. Nie przyglądałam się im zbytnio, gdyż zainteresował mnie ten poddenerwowany gość. Wzięłam sobie coś ciepłego do żarcia i i usiadłam w kącie, by móc go baczniej obserwować...
stare 31.07.2013, 16:18   #96
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Odezwała się... Piękny dzień, zaiste. Nie wiem, czy to był sarkazm, czy zwyczajny brak myślenia. Jaki normalny człowiek idzie się upić samotnie z okazji pięknego dnia... "Wybitna studentka? Wolne żarty!" Przez sekundę poczułem, że chciałbym jednak zostać sam, szybko jednak odrzuciłem te myśli, doceniając, że jednak ktoś ze mną jest.

edit. 3x "jednak" w jednym zdaniu, cudnie
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.

Ostatnio edytowane przez motyka : 31.07.2013 - 16:24
motyka jest offline  
stare 31.07.2013, 16:24   #97
Morgana

brak odpowiedzi z jego strony sprawil tylko, ze mialam ochote puknac sie w czolo. brawo dla nie, jestem prawdziwa idiotka. poczulam, ze zrobilam sie czerwona ze wstydu. stolowka byla dosyc ciemna wiec szanse, ze rzucalo sie to w oczy nie byly duze. siedzialam chwile patrzac sie w jeden punkt, nie zwracajac uwagi nawet na to, ze wszedl tu tez ktos inny i przygladal sie tej jakze zabawnej scence.
Morgana jest offline  
stare 31.07.2013, 16:29   #98
Aperlaxive

Reputacja: 11

Podczas sprzątania uświadomiłam sobie, że jestem głodna.
No tak, przecież nic nie jadłam!

Wyszłam z domu, udałam się do stołówki. Zamówiłam tam jedną porcję spaghetti i usiadłam w cichym stoliku przy oknie....

Libby, nie złość się na nas, ja osobiście niekumata jestem
stare 31.07.2013, 16:30   #99
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Widać, że chyba ma świadomość, że nie spodobało mi się jej przywitanie. Pomarańczowe światło dochodzące z okien znakomicie podkreśla jej intensywną czerwień na policzkach. Siada przy stoliku niedaleko mnie, patrzy się w jeden punkt, nie rusza się, jakby zamieniła się w kamień. Postanawiam wyrwać ją z zadumy. Stawiam przed jej nosem butelkę z brązowym alkoholem, robiąc niemały hałas.
"Ta butelka musi być sucha. Sam nie dam rady" - powiedziałem.
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline  
stare 31.07.2013, 16:31   #100
rudzielec

Zjadłam swoje i wyrzuciłam resztki do śmietnika. Wszędzie nudy. Nagle naszła mnie myśl, żeby obejrzeć te cudne maszyny o których tyle mi mówiono. W końcu byłam pilotem i interesowały mnie takie rzeczy. Opuściłam stołówkę i skierowałam się do hangaru gdzie stały skoczki. Idąc w stronę tych niesamowitych maszyn, rozmyślałam o tym dziwnym mężczyźnie szukającym czegoś za ladą. Jakiś za bardzo nerwowy był, muszę go mieć na oku...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania