Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.07.2013, 17:12   #111
Cytryśnia

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia

Obudziłam się.
Już ta godzina?!
Eh, przynajmniej odespałam nockę.
Czas ogarnąć mieszkanie.
Co się dzieje za oknem...
Ponuro tu.
Szaro.
I ponuro.
I szaro.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.07.2013, 17:21   #112
Malfurion

Reputacja: 19

Don mijal kolejne pomieszczenia znajdujace sie na korytarzu, majac nadzieje, ze niebawem natrafi na cos interesujacego. Po chwili ujrzal ogromna szybe, za ktora widac bylo skrawek ziemi, oraz bezkresny ocean. Mezczyzna wyjal z kieszeni mala kamere i zaczal filmowac.

- Dzien pierwszy.Tutaj Don, wasz kochany rezyser. Wczoraj, wraz z grupa smialkow przekroczylismy portal i znalezlismy sie, na Atlantydzie. Jak sami widzicie, warunki atmosferyczne prawdopodobnie sa sprzyjajace, aczkolwiek tego byc pewien nie moge. Trzeba by bylo zaczepic jakiegos eksperta, czy czasem w powietrzu nie ma jakis toksyn.

Po nagraniu tej krotkiej wiadomosci, Don wylaczyl kamere i udal sie, w kierunku windy. Mial nadzieje, ze przy odrobinie szczescia znajdzie tu jakas zywa dusze.
stare 31.07.2013, 17:23   #113
Shiver

Reputacja: 21

Moim oczom ukazał się długi, zakurzony korytarz. Archiwum najprawdopodobniej znajdowało się w piwnicy, więc nie wahając się w ogóle wybrałem schody w dół na najbliższej klatce schodowej. W podziemiu był tylko jeden, króciótki korytarzyk z podwójnymi drzwiami na końcu. Za nimi moim oczom ukazało się gigantyczne, długie na dobre 50 metrów pomieszczenie, zastawione wysokimi regałami wypełnionymi mnóstwem segregatorów, książek i teczek. Trochę zdziwiło mnie, że archiwum nie jest w żaden sposób chronione, dawniej raczej nie każdy mógł tutaj wejść. Nie zamierzałem jednak narzekać z tego powodu i wziąłem się do pracy. Odszukałem interesujące mnie teczki i zacząłem robić zdjęcia każdej ze stron. Wolałem nic stąd nie wynosić, a poza tym zdjęcia były o wiele wygodniejszym sposobem przechowywania informacji niż ciężkie segregatory.
Kiedy wyczerpało mi się miejsce na karcie pamięci aparatu, postanowiłem wrócić do domu. Wyszedłem z budynku i ruszyłem w drogę powrotną.
stare 31.07.2013, 17:26   #114
Everlasting

Reputacja: 10

Uff. Praca skończona, mogę wrócić do domu! O ile Meryam nie będzie zła, spróbuję naprawić spalone narzędzia- ale Meryam nie ma w domu. Nie ma jej w domu, także nigdzie nie widziałem byłego agenta FBI- nawet pod jego ulubionymi ruinami starego domu...
stare 31.07.2013, 17:31   #115
rudzielec

Siedziałam sobie grzecznie w kabinie i obczajałam sprzęt. Różne nazwy pisane w języku starożytnych niewiele mi mówiły... Wyjęłam komórkę i zaczęłam pstrykać zdjęcia. Nie wiedziałam czy mi się do czegokolwiek przydadzą, ale wnętrze było tak imponujące, że musiałam chociaż je uwiecznić!
stare 31.07.2013, 17:37   #116
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Zjadłam gulasz i doniosłam tacę. Postanowiłam się przejść. Prócz przełożonego nie znałam tu praktycznie nikogo, a nie byłam zbyt dobra w zawieraniu nowych znajomości. Sama nie wiedziałam kiedy nogi poniosły mnie z powrotem do hangaru. Zauważyłam, jak wychodzi z niego (a raczej wytacza) mocno podchmielony jegomość. Uznałam, że nie będę wnikać, w końcu sama najchętniej strzeliłabym sobie mocnego drinka. Wchodząc do hangaru, zauważyłam, że ktoś już myszkuje w jednej z maszyn. Zmarszczyłam brwi. Podpułkownik ostrzegał, żeby mieć oczy i uszy szeroko otwarte. Postanowiłam się nie wtrącać. Oparłam się o ścianę i wpatrywałam się w skoczka. Ktokolwiek tam jest, lepiej dla niego, żeby niczego tam nie zmajstrował.. W końcu nawet nie zdążyłam się przelecieć!
stare 31.07.2013, 17:41   #117
rudzielec

Spojrzałam w kierunku wyjścia i uśmiechnęłam się przyjaźnie.
- To na pamiątkę - powiedziałam machając telefonem. - Wnętrze jest przepiękne, wejdź i zobacz! - dodałam. - Choć lepiej nic tu nie dotykać, bo nie wiadomo jak to działa.
stare 31.07.2013, 17:43   #118
Cynthia

Wróciłam do domu, ale z moim szczęściem po prostu musiałam się natknąć na szefa. Ekstra. Zaraz stracę robotę. Ale... Chwila! No przecież to jest to! Panie szefie, niech pan zaczeka! Mam sprawę...
stare 31.07.2013, 17:49   #119
cheeba

Reputacja: 11

Nie mogłam w nocy w ogóle spać. nowe miejsce dziwnie na mnie działa, czuję się tutaj nieswojo. długo zajmie mi zaaklimatyzowanie się. nie wiedząc co ze sobą zrobić udałam się na spacer, w nadziei że to mnie zmęczy i znuży mnie senność. wyspa w nocy jest jeszcze bardziej przerazająca niż w dzień. kiedy wróciłam do swojego mieszkania położonego na obrzeżach miasta, położyłam się spać. było koło 4 nad ranem. godzinę później zostałam obudzona i zaprowadzona do laboratorium. myślałam, że moją rolą będzie niesienie pomocy ludziom, gdy już dojdzie do walki pomiędzy nami a wraith. myliłam się. niewyspana, z kubkiem gorącej kawy w ręku udałam się do laboratorium. nieznajomy, który mnie prowadził, chyba coś mi wyjaśniał, jednak sens jego słów nie dotarł do mnie, pora była zdecydowanie za wczesna, a ja spałam przecież tylko godzinę. jednak po dotarciu do celu ochoczo wzięłam się do pracy. moim zadaniem było badanie składu różnych próbek, ich cech i właściwości i możliwe zastosowanie. niektóre substancje były bardzo dziwne, widziałam je pierwszy raz na oczy. podobno pochodzą z osady wraith. nie mogę sie doczekać końca pracy.... ciekawe kiedy mnie stąd wypuszczą.... chciałabym juz wrócić do domu i w końcu położyć się spać...
stare 31.07.2013, 17:51   #120
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Dziś nie głosujemy na mafiosów. Odbywa się tylko druga tura wysyłania pm'ó - ta pomiędzy 20 a 22.

Ostatnio edytowane przez Libby : 31.07.2013 - 17:58
Libby jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania