Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.11.2008, 08:40   #121
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: "Namiastka życia"

Ja jak byłam mała, to czekając na bajki na TVN-ie, też oglądałam telezakupy Mango
Dobra, nvm.
Zastanawia mnie jedna rzecz: skąd oni wiedzieli, że Marta miała list?
Gdy opisywałaś śmierć mamy, aż łzy stanęły mi w oczach. Takie wzruszenie o poranku
Co do tego odcinka, nie wiem. Jest OK, ale jakoś nic więcej nie umiem o nim powiedzieć.
Za 16: 10/10 (jeżeli już ja popłaczę przy FS, to jest bardzo dobrze )
Za 17: 9/10
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.11.2008, 14:16   #122
Kliii

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Zastanawia mnie jedna rzecz: skąd oni wiedzieli, że Marta miała list?
Miała zakrwawioną kieszeń
stare 12.11.2008, 14:39   #123
KissForYou
Guest

Cytat:
Napisał Kliii Zobacz post
Miała zakrwawioną kieszeń
A poza tym przecież ją przeszukali- było napisane ja zabierają jej telefon
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.11.2008, 19:13   #124
Adamsims

Cytat:
Napisał KissForYou Zobacz post
A poza tym przecież ją przeszukali- było napisane ja zabierają jej telefon
A po co im kartka?
Świetne podoba mi się mam nadzieje że to nie będzie twoje ostatnie fs. 10/10
moje 1 cytowanie *)
Adamsims jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2008, 13:41   #125
Kliii

Kartkę podarła, bo była wściekła i liczyła na to, że te kartka jest dla Marty ważna

Namiastka życia
Odcinek 18

Obudziłam się, czując zapach owsianki podawanej tu na śniadanie. Nie chciałam jeść. Czułam tylko smutek okrywający mnie od czubka głowy do samych stóp. Jednak zdecydowałam, że obwieszczanie wszystkim dokoła mojej żałoby poprzez czarny strój nie oddaje mojej rozpaczy. Nie będę nosić tylko czarnych ubrań, ja żałobę mam w sercu i pozostanie ona tam już na zawsze. Założyłam suknię, w która byłam ubrana na pogrzeb pół roku temu.

Nadal pachniała ona herbatą, którą niechcący wylała wtedy na mnie mama. Wszystko miało z nią związek w moim dotychczasowym życiu. Teraz już nic nie będzie jej dotyczyło. Ona już nie wypowie się w sprawie mojego powrotu do domu, nie skarci mnie za podebranie jej perfum. Po prostu zniknie pod ziemią i już nigdy jej nie zobaczę. Po kilkunastu latach zostaną z niej same kości, a ja być może nawet nie będę znała jej ostatniej woli. Powlokłam się do kościoła. Wysłuchałam mszy za moich rodziców. Potem spojrzałam w oczy tacie. Jego powieki nawet nie drgnęły, pod nimi pewnie były same białka oczu. Ścisnęłam mamie dłoń i uśmiechnęłam się. Po chwili patrzyłam, jak trumny są zamykane. Ostatnie spojrzenie na bladą, niemal porcelanowa twarz matki i spoglądanie jak moja kochana mama znika pod ziemią ze świadomością, że już nigdy jej nie zobaczę była ponad moje siły. Płacząc, pobiegłam w oddalona od grobu moich rodziców część cmentarza. Za chwilę poczułam czyjąś dłoń na swoim ramieniu. To ta zołza, z która tata zdradzał mamę! Jak ona śmie tutaj przychodzić i pocieszać mnie??? To przez nią mama nie żyje! Szybko odtrąciłam jej rękę i pobiegłam do domu. Zastałam tam Norberta, widocznie też nie mógł wytrzymać pogrzebu i poszedł pożegnać się z mamą w jej domu. Przytuliłam się do niego.

Był ciepły i, co najważniejsze, płakał tak samo rzewnie, jak ja. Dopiero wtedy uświadomiłam sobie, jaki ważny dla mnie był chłopak mamy. Od razu po pogrzebie musiałam iść na posterunek policji rozpoznać mięśniaka i kierowcę taksówki. Monika i Dawid już byli w areszcie. Wskazałam im jednego mężczyznę, niestety nie udało się zidentyfikować kobiety. W szpitalu znowu dostałam środki uspokajające. Przez kilka dni nie wychodziłam z sali, bo byłam zbyt roztrzęsiona i płaczliwa. W końcu odwiedził mnie Dariusz ze złożonym listem. Serdecznie mu podziękowałam i od razu zabrałam się za czytanie.

Kochana Marto!
Nie wiem, od czego zacząć. Po pierwsze tata wcale mnie nie zdradzał. Ta kobieta obok niego to była jego młodsza siostra, Justyna. Nie mówiliśmy Ci, że tata ma rodzeństwo, bo Justyna w młodości zażywała narkotyki i dawałaby Ci zły przykład.

Rozpłakałam się. A więc to nie wina Justyny, że mama umarła. To moja wina! Tylko i wyłącznie. Nie byłam pewna, że tata zdradzał mamę, ale jej to powiedziałam. Mama nie zabiła się dlatego, że zobaczyła kochankę ojca. Ona zabiła się, bo nie wierzyła tacie, który mówił jej, że był wierny i znalazła sobie Norberta!

Teraz lepiej usiądź. Nie jestem Twoja biologiczną matką, a mój mąż nie jest Twoim ojcem. Justyna w wieku 17 lat zaszła w ciążę. Tuz przed porodem wyszła za ojca swojego dziecka, Bartosza Góralczyka. Ty byłaś tym dzieckiem. Gdy miałaś dwa miesiące, Bartosz wyjechał na wojnę. Nie wrócił. Wtedy, kiedy miałaś dwa lata Justyna zaczęła ćpać, a ja z mężem Cię adoptowaliśmy. Mam jednak nadzieję, że nie masz nam za złe tego, że Ci nie powiedzieliśmy.
Uściski
Twoja ciocia Krysia
Ta wiadomość była nie do zniesienia. Przytuliłam Dariusza i rozpłakałam się.

stare 16.11.2008, 16:52   #126
Adamsims

Niespodziewałem się takiej zmiany, chyba ona będzie chodzić z Dariuszem a później okaże się że to będzie jej brat. 9/10 Mam nadzieje że ona zginie w ostatnim odcinku wtedy będzie pasować do reszty a ja lubię fs które się smutnie kończą.
Adamsims jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2008, 19:02   #127
Kliii

Hehe...prawie zgadłeś
Nie powiem, czy ją uśmierciłam Zamierzam zrobić kontynuację tego fs, ale nie wiem czy wyjdzie xD Jest pewne, że jeszcze 4 odcinki do końca, a następne moje fs nie ukaże się w przeciągu 3 miesięcy Co nie znaczy, że jej nie uśmierciłam
stare 16.11.2008, 19:16   #128
Panna Lawenda

No zawsze może mieć z Dariuszem dziecko i ją potem uśmiercisz, pójdzie do nieba blablabla, no i będziesz opisywac w kontynuacji życię córki.
Zgadłam? Nie no, ale tak ogólnie to bardzo fajne fs.
Ocenka: 10/10

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

Panna Lawenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2008, 19:34   #129
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Boże, jeśli będzie tak jak podejrzewa DI, będę miała powtórkę z rozrywki
("A neverending dream" w wersji Kliii

W FS gmatwasz i gmatwasz. Przypomina mi to pamiętne "Wybacz mi mamo".
Ale wydaje mi się, że trochę za dużo tej akcji :/
Czasami mimo wszystko warto trochę poprzynudzać
Jeśli cytujesz np. list, daj to w cudzysłów- to ułatwia czytanie i jeden fragment jest oddzielony od drugiego.
8/10
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.11.2008, 20:27   #130
Black_Angel
Guest

Hmm... Miałam parę zastrzezen ; bylo pare niedociagniec,ale ogolnie to spoko.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania