Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.07.2007, 12:45   #1
Nissincë
Guest

Domyślnie Odp: Losy rodzin Maxisa...jak się potoczyły?

Simów z Dziwnowa i Werony nie widziałam już jakieś pół roku, ale i tak nie byłoby co opisywać, bo nie przestawiałam za bardzo.
Co do Miłowa, to różne rzeczy się działy.
Tak więc Don, po tym jak rozkochał w sobie (z moją drobną pomocą) rzeszę (?) Simek i jednego Sima - czysty przypadek ^^ - poczuł się odpowiedzialny i do jego domu wprowadziła się Nina K. w zaawansowanej ciąży. Oczywiście przed planowanymi zaręczynami (a potem ślubem) trzeba było pozbyć się Kas Ć., która jak wiadomo była zaręczona z Donem. Wystarczyło, aby dziedziczka zobaczyła całujących się Ninkę i Dona aby podbiec i dać im po twarzach. Potem tylko zerwanie mogło przerwać tą nieprzyjemną sytuację. Od tamtej pory Don i Ninka są szczęśliwym małżeństwem z trójką dzieci (za pierwszym razem bliźniaczki, a za drugim... po prostu dziewczynka) - Anną, Dorotą i... jakąś jeszcze - aspiracjami rodzinnymi. :laugh:
Dinka K. nie mogąc wytrzymać samotnie w czterech ścianach zaciągnęła do ołtarza Mortiego Ć. i całe jej życie się zmieniło. Począwszy od domu (nadal ten sam, ale inne tapety i wyposażenie robią swoje), a skończywszy na rodzicielstwie. Tak, tak... Państwo K. (Morti zgodził się przyjąć nazwisko żony ) stali się szczęśliwymi posiadaczami syna...
W tym samym czasie Cas została wyrwana z rozpaczy po utracie Dona przez Dariusza M., który natychmiast się jej oświadczył. Ślub (i przeprowadzka) odbył się dopiero po tym, jak Aleksander dorósł. Chłopak znalazł sobie blond-towarzyszkę życia i mimo tego, że na początku zdawała być się niespełna rozumu (ciągle chciała się z kimś bawić) po urodzeniu pierwszego dziecka stała się bardziej normalna niż jej mąż. Ciekawe co się stanie, kiedy na świat przyjdzie kolejne...
Szczepan M. doczekał młodszego rodzeństwa (bliźniaków),które bezsprzecznie było dziełem Dariusza i Kasandry. Cała piątka mieszka w dawnym domu Marzycieli, tyle, że "troszeczkę" przemeblowanym. Szczepek nie mógł się pogodzić z tym, że miejsce jego matki zajęła inna kobieta, ale kiedy ta inna kobieta załatwiła mu szkołę prywatną zmienił zdanie.
Damian B. stał się niepełno sprytnym dorosłym, tym samym oddalając się od jego miłości - panny Przyjemniaczek. Nadal mieszka z matką pomagając jej wychować nastoletnie rodzeństwo - Błażeja i Maćka (którzy wciąż imprezują). Sama Balbina chce aby pierworodny miał lepsze życie (a co za tym idzie "odrobinę" pomógł matce) dlatego rozmawia często z rodzicielką młodej Przyjemniaczek.
Pozostałe rodziny są w stanie nie tkniętym, ale to zapewne szybko się zmieni...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.11.2007, 17:01   #2
Vegeta

Reputacja: 15

Ja raczej nie gram maxisowymi rodzinami więc nie wiele u nich zmieniam.Jedyna rodzinka w której sporo namieszałam to rodzina Papużka
Pewnego razu do domu bezczelnie bez pukania różne simy zaczęły wbiegać mi do domu.Nie wiem czemu.Postanowiłam zaprzyjaźnić Nerwusa z jakąś rudą babką (która również wbiegła mi do domu) na nazwisko Podrużnik.Może ktoś kojaży?I zmienił nazwisko bo niedługo potem był ślub . Mąż Cecyli pięć razy (tak jak miał w pragnieniach) został porwany przez kosmitów i teraz mają dwujkę dzieci bo wcześniej Cecylia urodziła ich dziecko. Nerwus został wilkołakiem i jego żonka też co im się nie podobało zato mężowi Cecyli(zapomniałam jego imienia :wacko: ) Strasznie się tym zainteresował. Więc kupiłam lekarstwo dla Nerwusa i jego żonki a męża Cecyli mam zamiar zmienić w wilkołaka

20 czerwca wyprowadzam się do Anglii. Nie kasujcie mojego konta, jeszcze wrócę :<
Vegeta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2008, 17:48   #3
Elle
Guest

U mnie Kasandra wyszła za Dona, ale potem ich drogi się rozeszły; Dona odesłałam do życia jako pustelnika, a Kasandra mieszka i ma dziecko z Dariuszem Marzycielem. Don na początku zupełnie sie zatracił w życiu towarzyskim...ale potem znudziło mi się to, więc przespał sie ze wszystkimi swojimi kochankami po kolei
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2008, 19:29   #4
Martwy Kot
Guest

Andżelika Biedak (Przyjemniaczek) ma córkę z Damianem i żyją sobie spokojnie razem z Lilianą i Szczepanem, którzy mają bliźniaki o różnym kolorze skóry. Siostry sie pogodziły, rodziły tego samego dnia.

Dina Kaliente ma męża za mężem i kolekcjonuje ich nagrobki. Z obecnym mężem ma już 4 dzieci, po za resztą którą ma z Mrocznym Kosiarzem i poprzednimi mężami. (dłuuuga historia...) Warto też wspomnieć o synu męża Diny, małym kosmicie...

Nina miała dziecko z listonoszem, który był strasznie brzydki. Potem adoptowała Agatę. Przyjechała opieka społeczna, synek poszedł do adopcji (ma twarzyczkę po tatusiu) i obecnie jest kasjerem w dość dużym przedsiębiorstwie. Listonosz spłonął. Agata wyszła za Aleksandra Ćwira i Nina jest nieszczęśliwą babcią mnóstwa dzieci, które też zabrała opiek społeczna. Nie długo wyjdzie za Davida i humor jej się poprawi.

Marysia i Daniel żyją sobie spokojnie, mają trzecią córkę, Julię. Daniel zmienił aspirację.

Kasandra wyszła za Dariusza i mają synka. Żyję im się dobrze z pieniędzy Ćwirów.

Kosmici przegrali. Bella Ćwir mieszka w pustym domu i czeka, aż wymyśle co z nią zrobić... Ma się dobrze i często odwiedza córkę. :smirk:

Don mieszka z Kasią i od czasu do czasu przychodzi mi do głowy myśl, czy by ich nie spalić.

Balbina Biedak czeka na swoją kolej a na razie rozwodzę się nad tym, jakim cudem ona jest w ciąży...

to chyba wszyscy.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2008, 20:20   #5
Miss Lollypop
Guest

MIŁOWO:
Balbina Biedak wyszła za...eee...no, kogoś kogo poznała na wakacjach i narodziła dzieci , że hoho xD
Córki Marysi Przyjemniaczek poszły na studia, ona rozwiodła się z mężem bo przyłapała go z pokojówką. Potem wyszła za Jonasza Obrót. Spodziewa się dzidziusia xP
Mortimer Ćwir za pomocą magicznego kodu żyje z prawdziwą Bellą w swojej posiadłości.(był też z tą z Dziwnowa, ale ona go zdradziła) Ich córka jest już na 2 roku studiów.
Siostry Kaliente? Dina wyszła za mąż, rozwiodła się i realizuje swoje życiowe pragnienie-Bara Bara z 20 różnymi simami.
Nina Kaliente romansuje z Donem Lotario.
Don Lotario zakochał się w mojej simce, ona mu umarła więc żyje sam z dwoma kotami.
Dariusz Marzyciel i Kasandra Ćwir pobrali się i zamieszkali razem. Aleksander i Szczepan poszli na studiach. Na tych też studiach Aleksander został pożarty przez krowozielsko xD
DZIWNOWO:
Prawie nic się nie zmieniło, bo rzadko tam gram.
Oliwka umarła. Ofelia i ten zielony wzięli ślub i mieszkają w niedużym domku niedaleko domu Bolesława Kamasza.
W rodzinie Dziwak zaszły radykalne zmiany. Mieszka tam: 3 braci dziwak, dziewczyna jednego, ta ruda od tego który dręczył Nerwusa wyszła za tego blond Dziwaka. Mają już dwóch kosmitów, w drodze trzeci o.O
Janka kowal poszła na studia, jej mama umarła po czym została wskrzeszona.
WERONA:
Julia Kapulet skończyła studia i wyszła za Romea, chociaż 1000 razy go zdradzała, a na studiach uchodziła za pustą lalę, bo ubierała się na różowo ii zrobiła sobie operację plastyczną. Żyją sobie w Weronie.
Merkucjo skończył studia i wyszedł za moją piękną simkę. Też sobie mieszkają, z dwoma psami, w domku z ogródkiem.
Jutrzenki? Szczerze mówiąc, ani razu nimi nie grałam xD
Hermia nadal jest nastolatką i chodzi z tym swoim jak-mu-tam xD
Co się pewnie nie zmieni, bo niechcący skasowałam całą weronę xD
KWITNĄCE WZGÓRZA.
Rzadko tam gram, a jeśli już to swoimi rodzinami.
Wiem że ta Zielona simorośl ma już dwójkę dzieci.
KONIEC. xD
ale dużo wyszło ;pp
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2008, 20:26   #6
Ancalimë
Guest

Ja bardzo mało grałam rodzinami maxisowymi. Już po miesiącu gry. Usunęłam Ćwirów i innych byłych mieszkańców Miłowa w celu uzyskania wolnych domów. Jedyne co, to na Weronie grałam Montekami i Kapuletami. Pogodzili się xD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.06.2009, 15:46   #7
Elajza
Guest

Dziwnowo:
Jasiek Kowal ożenił się z Ofelią i urodziły im się bliźniaki chłopiec i dziewczynka.
Damazy Kamasz jest dorosły, a Bartłomiej jest nastolatkiem.
Paskal Dziwak urodził bliźniaki chłopców i Waldemar urodził chłopca.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.08.2009, 15:54   #8
Color
Guest

Ćwir:
Mały Ćwir już dorósł jest nastolatkiem. Mortimer zaręczył się z Blondynką z Kalinette Sisters(Nina?) Mortimer stał się atrakcyjny bo: zmienił strój I wygląd(bez wąsika itp..) Kasandra zerwała z Donem. Kasandra zmieniła wygląd PS. Blondynka(Nina?) zaszła w ciąże
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.12.2009, 15:35   #9
asiulQia

Reputacja: 10

U mnie Balbina ma 3 synów, wzięła ślub z Sebastianem (został stworzony przeze mnie), Damian ma świetne oceny, Błażej jest dzieckiem. Kupiłam im psa. Mają duży dom i nie są już biedni.
stare 30.07.2010, 15:44   #10
lukaszmaciuk
Guest

u mojej kuzynki gram ona za niedlugo mi wgra sims 2 rezydencje i ogrody z niemal wszystkimi dodatkami oprocz wlasny biznes cztery pory roku i nocne zycie bo ona tego nie ma a wgra mi tez sims 3 a co do tematu to:
ćwir:
narazie kasandra i don sie pobrali,don kocha bardzeij nine a mortimer ozenil sie z dina
przyjemniaczek:
daniel i marysia kochaja sie i sie pogodzili a siostry sie troszke bardziej lubia
biedak:
damian jest w zwiazku z andzeliką,balbina ma nastepnego syna-waldka i corke-jole
teraz dziwnowo: gram tylko kowalami a w weronie nikim narazie:
jasiek jest na studiach i po nich ozeni sie z ofelia technik kocha jak nigdy jadzke i niemal codziennie gadka potem pocalunek i do lozeczka xd
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania