Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.05.2014, 16:37   #1371
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

W końcu w trybie budowania będzie wszystko to, czego brakowało w poprzednich odłonach. Cieszę się z fundamentów i możliwości regulacji ich wysokości.

No i jednak będą tramwaje!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.05.2014, 16:46   #1372
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Odnośnie grafiki wypowiadałem się już tyle razy, że przejdę od razu do rzeczy:

Kocham nowy tryb budowania. Wielbię. Ubóstwiam. Niewątpliwie największy atut czwórki. Dziękuję za uwagę.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 17:07   #1373
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Eris - dziecko widać w 2:10

No, przeczytałam :]
Cytat:
Napisał kavoweciastko
Zamiast polepszyć to co było już znane z The Sims 3 to nagle dają nam coś w stylu The Sims 1 czy nawet The Sims 2.
Proszę, nie obrażaj mi "jedynki" i "dwójki"
Cytat:
Wielce się wtedy zawiodłam, nie mówiąc o wkurzeniu i wykrzykiwaniu, że przecież nikt im tego nie kupi.
To jest EA! Kura, która znosi złote jaja!
Cytat:
Zrozumiałam i pogodziłam się z tym, że chcą wrócić do korzeni.
Tak, to byłoby pocieszające, ale według mnie ten powrót nie bardzo im się udaje. Śmiem twierdzić, że zupełnie niepotrzebnie zmienili klasyczne simowe UI (co w nim było nie tak, do jasnej ciasnej?!)
Cytat:
Owszem, może grafika nie jest jakaś super i jest kreskówkowa, ale powiem Wam, że według mnie teraz jest bardzo młodzieżowa, przyjazna dla oka oraz zabawna.
Fakt, ja zaliczam się do "młodzieży akademickiej", ale myślę, że przeciętny gimnazjalista zareagowałby na taką grafikę podobnie jak ja i inni gracze w moim wieku lub starsi.
Dla moich oczu jaskrawe kolory wcale nie są miłe. Lubię grac w simsy godzinami, bez bólu oczu.
No dobra - jak jest zbyt realistycznie też jest źle, ale teraz przegięli w drugą stronę i zrobili graficznie grę dla dzieci.

Chciałabym też wypunktować, że nie zgadzam się z tym, że grafika TS1 i TS2 jest "dziecięca". Jak dla mnie wręcz przeciwnie. Może dlatego właśnie lubię oglądać screeny z "dwójki", o "jedynce" nie mówiąc.
Jestem tylko o rok starsza od Ciebie... Jeszcze za czasów naszego dzieciństwa (podstawówka) Simsy to było COŚ - taka gra "dla bogatych" Kiedy wyszła gra TS2 byłam w 4 klasie i mniej więcej wtedy miałam okazję pożyczyć od przyjaciółki The Sims (1). To był szał! Ale płytka z grą gdzieś się zapodziała i było po simsach.
Dzisiaj nie żałuję, że tak się stało. Pod koniec 2006 roku postanowiłam, że zacznę swoją przygodę z simsami od "jedynki" i to była bardzo dobra decyzja Grafika z końca lat 90. nie była dla mnie żadnym mankamentem, a wręcz stanowiła urok tej gry
Cytat:
nikt już nie wróci Wam do TS1 czy nawet TS2
Dlaczego?
Mojemu 8-letniemu kuzynowi spodobało się SimCity 4, chociaż jego brat pewnie dał mu pograć w "piątkę"
Zresztą dzieci to jedno, a młodzież i dorośli to drugie. Oni też mają swoje wymagania i portfele z zaoszczędzoną kasą
Albo wiedzą, gdzie co znaleźć w internecie.

Co do czasu w grze, nie mam zdania. I tak gram w simsy godzinami

Jeśli chodzi o Origin, to chodzi mi o to, że będzie to coś w rodzaju zabezpieczenia gry (a, powiedzmy sobie szczerze, nie każdy bedzie chciał wydać 200zł na "próbę", skoro można to zrobić nie płacąc). Myślę, że gdyby cena gry była przyzwoita, to nie byłoby ono potrzebne
Cytat:
Tak nawiasem mówiąc to pierwszy raz się spotkałam przez te 3 dni z opiniami, że w TS3 są plastusie jakieś
A mówiłaś, że przeglądałaś kiedyś nasze forum...
Cytat:
Nigdy tego tak nie odczuwałam, nie sądziłam nawet że lecą jakieś hejty w stronę TS3, nawet przed premierą.
Internet stoi otworem! Wystarczy poczytać komentarze na stronach polskich czy zagranicznych takich jak np. na MTS.
Cytat:
Dodatki, które naprawdę dużo wnosiły, nie to co TS3 (moim zdaniem rzecz jasna), bo nie wiem jak tam sytuacja stoi z TS1
Dodatki w "jedynce" co do "wykonania" były podobne do "dwójkowych"
Dodatek CPR? Po tylu latach mogli to dać w podstawie! Tak jak zwierzaki.
Cytat:
A jeszcze na koniec takie pytanie – co z basenami? Bo samochody – jak widać garaży nigdzie nie ma, więc nie zdziwię się jak zrobią dodatek a’la Nocne życie jak w TS2 i tam dopiero dadzą samochody.
Właśnie... No ale bez przesady! W podstawie TS3 były auta i w podstawie "dwójki" tez miały być!
Cytat:
Ale basenów jeszcze nie widziałam przy żadnym domku. Ktoś wie czy będą w podstawce?
Niech tylko spróbują nie dać basenów!
Cytat:
Nawet taki MC.
Ale nie porównujmy Minecrafta i The Sims 4 do siebie! To dwie zupełnie inne gry...

Ostatnio edytowane przez Liv : 28.05.2014 - 17:13
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 17:32   #1374
Agor-ia

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Zauważyliście, że Ćwiry w każdej odsłonie simsów mają inny dom? Mogliby się zdecydować xD
No ja bym się bardziej zdziwiła, gdyby w każdym nowym mieście mieli ten sam dom

Tryb budowania jest super. W simsach nigdy nie chciało mi się budować domów, ale to się chyba zmieni

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 17:47   #1375
kavoweciastko

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Mojemu 8-letniemu kuzynowi spodobało się SimCity 4, chociaż jego brat pewnie dał mu pograć w "piątkę"
Ale moze nie porównujmy SimCity do The Sims ;d Mimo wszystko to jednak troszkę inne gry. :p W samo SimCity tez grałam w starsze wersje kiedyś i też nie miałam nic do tego.

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
A mówiłaś, że przeglądałaś kiedyś nasze forum...
Owszem, ale bardziej za czasów TS2 o ile się nie mylę.

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Internet stoi otworem! Wystarczy poczytać komentarze na stronach polskich czy zagranicznych takich jak np. na MTS.
Jeśli chodzi o TS3 to nigdy nie patrzyłam na fora wtedy. Jedynie co to na nowe newsy o TS3 i tyle :p

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Ale nie porównujmy Minecrafta i The Sims 4 do siebie! To dwie zupełnie inne gry...
Wiem, wiem Ale i on się tutaj przewinął więc i go przytoczyłam ;d
kavoweciastko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 18:30   #1376
Pink Panther

Reputacja: 25

To zapowiada się naprawdę świetnie Coraz bardziej nie mogę się doczekać TS4, a nawet kreskówkowa grafika coraz mniej mi przeszkadza. Wszystko ładnie się komponuje w otoczeniu, a domy wychodzą naprawdę ładne :3 Poza tym świetny jest ten tramwaj i ślub Simów

Cytat:
Napisał Agor-ia Zobacz post
Tryb budowania jest super. W simsach nigdy nie chciało mi się budować domów, ale to się chyba zmieni
Oooo tak!
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 20:21   #1377
kakalia

To jest świetne! Zawsze uwielbiałam budować w Simsach, a teraz będzie to jeszcze większa zabawa. Tylko ciągle mam wrażenie że te meble i wszystko już było...

Na samym filmie można wyłapać rożne ciekawostki. Zwróciliście uwagę na te kolorowe napoje czy też drinki? Simowie mieli je do posiłków jak i same.
kakalia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 22:38   #1378
Mamełe

Filmik mi sie podoba, ma dużo informacji, ale tempo dla mnie zbyt szybkie. Miałam nadzieję, że będzie dłuższy
Podoba mi sie modelowanie dachu, okna na różnej wysokości (mam nadzieję, że zasłony też będzie można wieszać na różnej wysokości)
Dom Ćwirów jest w porządku, ale jakoś mnie nie zachwycił. Najbardziej podobał mi się ten w dwójce.
Patent z fundamentami jest super.

Hmmm... nie będzie wcale basenów?
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.05.2014, 22:43   #1379
αγάπη

Reputacja: 12

http://oi62.************/34y7l8k.jpg
całkiem ładne wnętrze

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2014, 00:13   #1380
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Tryb budowy zrobił na mnie ogromne wrażenie. Naprawdę to dopieścili.
Basen i garaż swoją drogą, ale czy była gdzieś mowa o piwnicach? Pewnie też dojdą dopiero w jakimś dodatku...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania