Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.08.2010, 05:53   #131
karasss

Reputacja: 10
Domyślnie The Sims: Średniowiecze (Medieval)

Po długiej nieobecności na forum zdziwiło mnie to że jeszcze nikt nie założył tematu na temat tej nowej odsłony simsów.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15445

Cytat:
Napisał www.gry-online.pl
The Sims Średniowiecze to specjalna odsłona cyklu The Sims, przenosząca popularny i uznany model rozgrywki w czasy średniowiecza. Produkcja – łącząca w sobie elementy strategii i cRPG – została opracowana przez The Sims Studio.

W odróżnieniu od standardowych edycji serii The Sims, których akcja toczy się w czasach współczesnych, zabawa w The Sims Średniowiecze sprowadza się do rozbudowy średniowiecznego królestwa. Gracz sprawuje pełną kontrolę nad całym procesem, jednakże – co warto odnotować – kierunek rozwoju jest w znacznym stopniu uzależniony od tego, w jaką wciela się postać.

Mianowicie, w zależności, czy w danym momencie gracz steruje królem bądź królową, rycerzem bądź czarodziejem, kowalem bądź bardem, zawarta historia opowiadana jest z nieco innej perspektywy. Wiąże się to z dostępem do odrębnego zestawu questów, które nie tylko rozwijają fabułę, ale również wpływają na kształt przedstawionego świata. Wśród zadań znalazło się wiele klasycznych historii, kojarzonych przez wszystkich miłośników średniowiecznych lub fantastycznych klimatów (m.in. wykucie legendarnego miecza, zaaranżowanie królewskiego wesela, ochrona królestwa przed złym czarnoksiężnikiem, odnalezienie fontanny młodości).

Mimo zaproponowanego przez twórców podziału na role, podejmowane przez gracza decyzje wpływają przede wszystkim na rozwój królestwa. W grze decydujemy zatem, czy jego potęgę zbudujemy na fundamencie regularnie wzmacnianych więzi pomiędzy mieszkańcami, czy też podejmując próbę podboju ziem należących do sąsiadów. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby gracz skupił się w całości na sobie, zupełnie nie dbając o poddanych. Z drugiej strony, przejmując kontrolę nad władcą może równie dobrze okazać się człowiekiem praworządnym i sprawiedliwym, cieszącym się wielkim i niewymuszonym uznaniem wśród mieszkańców królestwa.

W The Sims Średniowiecze nacisk położony został na immersję, której wysoki poziom osiągnięto przede wszystkim poprzez oddanie w ręce gracza mechanizmów pozwalających wpływać na kształt otaczającego go świata, a także na wygląd postaci. W tym ostatnim przypadku nabywca gry ma możliwość dostosowania charakteru danego bohatera, a także określenia jego zakresu zadań. I nie chodzi tu tylko o realizację questów, ale również codziennych czynności (handel, opieka nad dzieckiem, udział w turnieju rycerskim), przywodzących na myśl Simy z klasycznych odsłon The Sims.
Pomysł dość fajny, ale na pewno EA, to zepsuje. Pewnie będzie to szablonowa rozgrywka, te same zadania, sztywna interakcja z innymi. Nie wiem czy kupię, czekam na następne informacje oraz zdjęcia.

Ostatnio edytowane przez karasss : 21.08.2010 - 04:03
karasss jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.08.2010, 10:38   #132
Starlight

Domyślnie Odp: The Sims: Średniowiecze (Medieval)

Było by lepiej żeby link do gry online działał <daje dobry> http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15445 .
Pierw poczytam Co inni o tym mówią, potem może kupie.
Nie zapowiada się ciekawie, tylko większe wymagania i większa cena...
Jak tak dalej będzie to wyjdzie jeszcze The Sims: Moda Na SimSukces, The Sims Jak oni Śpiewają...
Najnowsze dodatki nie zachwycają mnie, ze zwględu na brak opcji... Każdy dodatek do The Sims 2 był ułozony dokładnie, dochodziły nie tylko nowe meble ale i interakcje, a co mi po takim osobym czymś do TS3?
The Sims Historie to było coś, EA wrozuje się na tym? Zobaczymy, może tym razem bedzie to takie "bum" z którego każdy będzie zadowolony.

Ostatnio edytowane przez Starlight : 18.08.2010 - 10:41
Starlight jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2010, 04:04   #133
karasss

Dość wysoka cena. Tak jak ty zobaczę co inni napiszą. Nie grałem w historię, ale myślę że nie będzie to na bazie historii.
Czekam na opinie innych.
stare 21.08.2010, 14:31   #134
Levkoni

Ja się ucieszyłem kiedy EA zapowiedziało Sims Średniowiecze, już dawno marzyłem o takiej wariacji. Myślę, że to może być na prawdę ciekawe. Podejrzewam, że nie będzie to skupione tak dokładnie na życiu poszczególnego sima, ale raczej na całej jakiejś osadzie, ale nie wiem zobaczymy, zapowiada się bardzo ciekawie, ale preordera nie zamówię. Poczekam aż gra ujrzy światło dzienne, poczytam recenzje i opinie, a potem pomyślę. Mam nadzieję, że będzie fajne
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2010, 15:25   #135
Owl Finch

Reputacja: 11

Ta gra zapowiada się... Jak nie simsy. Jakoś tak nie przekonuje mnie ta odsłona niby simsów. Raczej nie kupię, ale pożyjemy, zobaczymy...
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2010, 20:09   #136
eS_guy

Domyślnie Odp: The Sims 3-nowosci

No cóż. Powiem, że podoba mi się ten pomysł. Na pewno będzie to coś innego i raczej ciekawego. Muszę przyznać The Sims: Średniowiecze ciekawi mnie bardziej niż te nowe dodatki!
Ogólnie bardzo ciekawy pomysł
eS_guy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2010, 13:11   #137
Starlight

Sims 3 Średniowiecze - Można zamówić przed premierą
http://www.3kropki.pl/p/8/3/0/the_si...owiecze_pl.php
Szkoda ze
31-03-2011
Starlight jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2010, 13:36   #138
kotecek

Średniowiecze ? Nie kupił bym wcale. Nie lubię gier, ani filmów średniowiecznych.
Może to jakaś plotka ?
kotecek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2010, 16:09   #139
Paka

Ojeeej , plotka ;d?
Na oficjalnej stronie już od dłuższego czasu o tym trąbią
Nawet zwiastun jest więc to raczej nie plotka

Tu masz zwiastun na dowód, że prace nad tym dodatkiem wrą

http://www.youtube.com/watch?v=lajsky_3l4s
Paka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2010, 19:13   #140
anie_1981

Ja akurat lubię tematykę średniowieczną, ale nie wiem, czy na tyle by to kupić. Dla mnie Simsy.... to Simsy! A oni kreują tą serię na nie wiadomo co... Sim rycerz...? No nie wiem. Na pewno będę chciała w to zagrać i na całe szczęście niektóre moje znajome się na to napalają i pewnie któraś kupi. Pożyczę, obejrzę i podejmę decyzję. Jednak jedyny powód, dla którego bym poważnie myślała o kupnie to to, czy będą konie. Jakoś nie wyobrażam sobie rycerza bez konia. Uwielbiam konie, więc ewentualnie gdyby były, to bym grę kupiła dla nich. Gram w kilka gier o tematyce konnej i byłoby fantastycznie się nimi pobawić.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 02.09.2010 - 19:16
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania