Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2009, 15:07   #151
HBK

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Zaufaj Magii

Zgadzam się z Liv.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2009, 18:11   #152
Słodka Ślicznotka
Guest

heh ja czytam inne fotostory
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2009, 14:58   #153
Porcelanowa lalka

Po długiej "niebytności" jestem znowu <trutututu tu tu><trąbka>
I oto odcinek. Napisałam go już wcześniej ale zdjęcia nie były gotowe. A w wakacje to mnie praktycznie w domu nie było. No ale jakoś się udało to wszystko ogarnąć i jak witać temat razem z FS jest otwarty. Zapraszam wszystkich mniej i bardziej cierpliwych do przeczytania przed ostatniego odcinka .

[IMG]http://i27.************/34gaet3.jpg[/IMG]

- Wybierzemy się dzisiaj na spacer- zadecydował Riven. Wszyscy siedzieli w kuchni. Niebieskooka ślicznotka (tak ją nazywała Elle) leżała na dywanie i wpatrywała się w oczy siostry. Elle z kolei siedziała na kanapie obok i oglądała jakiś nudny sitcom w telewizji. Obok niej znajdowała się Fenne, ale jej wzrok był zajęty wpatrywaniem się w okno w jakiś daleki punkt.
- Co masz na myśli?- przerwała cisze Elle.
- Miłą przechadzkę po lesie, w poszukiwanie źródeł, jagód i innych skarbów natury- uśmiechnął się Riven.
- Ja zostanę z malutką- stwierdziła Fenne- nie mam dzisiaj ochoty ruszać się z domu. Życzę wam udanego spaceru.

[IMG]http://i31.************/282os2f.jpg[/IMG]

Myślę, że Fenne miała naprawdę powody by żałować. Dzień był bowiem prześliczny. Słońce otulało promieniami każde żywe stworzenia, a cichy szmer wiatru uspokajał każdego, co wsłuchał się w jego słowa. Niewątpliwie, był to dzień idealny do przechadzek.
Riven i Elle wyszli z domu i zmierzyli dróżką. Przy wielkim dębie zboczyli z niej, a następnie szli dalej wśród drzew na których opierał się bluszcz. Przez całą drogę milczeli wsłuchując się śpiew ptaków.
- Jakie zamierzasz nadać imię swojej siostrze?- odezwał się w końcu czarnowłosy.
- Nie wiem- odpowiedziała cicho Elle- moja matka inspirowała by się pewnie na pisemku o modzie, tak jak w moim przypadku. Dała mi imię swojej ulubionej projektantki. Elle Smithson. Nie chciałabym żeby tak było w u małej. Jej imię powinno do niej pasować, albo chociaż pochodzić z od kogoś wspaniałego. To jak nazwanie własnego dziecka, Riven.
- Jakoś musisz się do niej zwracać. Dla każdego było by to...a co to do diabła jest???

[IMG]http://i25.************/2m7cbah.jpg[/IMG]

Riven rozsunął gałęzie. Znajdowało się tam, jakby lustro przedstawiające jakieś miejsce. W portalu znajdowała się czarna wieża usytuowana obok niewielkiego jeziora. Portal pobłyskiwał srebrną poświatą, kusząc każdego, aby zatopił się w nim. Tafla lekko falowała, jakby była jakimś płynem.
- Możemy tam wejść?- zapytała się Elle robiąc krok w przód. Nie odrywała oczu od portalu, jakby była zahipnotyzowana. Riven mocno odciągnął ją od tego zamiaru.
- Elle uważaj!- ostrzegł- to może być niebezpieczne. Nie wiemy co tam jest. To może być pułapka!
Elle potrząsnęła głową, wybudzając się z transu.
- To było niesamowite. Prawie słyszałam jak to lustro mówiło do mnie: „Wejdź, odwiedź mnie!”
- Lepiej by było jakbyśmy zostawili to coś w spokoju. Chodź Elle.
Pociągnął ją za rękę, lecz ona pozostała na miejscu, spuszczając wzrok.
- Riven, a co jeśli tam jest ten grób waszej matki?- spojrzała mu w oczy- wątpię żeby był gdzieś tu, wśród krzaków i pokrzyw. Tu nie ma nawet żadnych ruin. A ty naprawdę chciałeś go zobaczyć.
Riven zerknął na portal. Jego tafla zachęcająco zafalowała. Szybko odwrócił wzrok.
- Nie jestem specjalistą, ale słyszałem dużo o portalach. Nie jestem pewien czy to najlepsza decyzja. W razie czego, będziemy musieli się szybko wycofać. Jasne?
- Oczywiście.
Riven popatrzył na tafle i zanurzył się w niej. Tafla zafalowała, przepuszczając go, ale zaraz znowu było widać obraz wieży i jeziora. Elle zrobiła duży krok, przymknęła oczy. Bała się, sama nie wiedziała czego. Przechodząc poczuła, jakby lekkie muśniecie wiatru. Za chwilę stała koło Rivena uśmiechając się. On z kolei rozglądał się w zaniepokojeniu.

[IMG]http://i30.************/b7bf5z.jpg[/IMG]

Byli w jakimś dziwnym miejscu. Otaczało ich pare drzew ale to nie one zwracały uwagę. Zwracało natomiast dziwny, niepokojący zamek.
- O co chodzi?- zapytała
- Coś mi tu nie gra- rzekł dalej się rozglądając- chyba lepiej by było jak byśmy się tu nie wchodzili.
Elle też coś takiego czuła, ale w chwili gdy mieli wrócić z powrotem, dostrzegła coś co przykuło jej wzrok pod jedną z wierzb płaczących.
- Riven! Spójrz! Tam!- krzyknęła podekscytowana i pobiegła w tamtą stronę. Czarnowłosy pobiegł za nią. Dobiegli do miejsca pod brzozą, gdzie znajdował się mały, dość stary nagrobek. Na nagrobku widniały słowa:
„Dla tej, co kochała dwa razy i dwa razy umarła. Dla Sonny”

[IMG]http://i29.************/2q1ht8j.jpg[/IMG]

Wpatrywali się długo w ten napis. Riven dotknął kamienia, lecz zaraz cofnął rękę jakby się poparzył. Z jego oczu wypłynęły dwie samotne łzy. Elle ścisnęła mocno jego rękę.
Jeśli kiedyś spotkało was coś przykrego, to z pewnością nie lubicie do tego wracać. Z pewnością czujecie jakby coś wbiło wam się w serce. Nie jest to przyjemne uczucie. Tak w tej chwili musiał się czuć czarnowłosy..
- Wracajmy już. Nie chce wiedzieć co oznacza ten napis i co to za miejsce. Fenne pewnie też by nie chciała. Z pewnością.
- Masz racje Riven- stwierdziła smutno Elle- lepiej stąd iść.
- Widzę, że mamy gości- zza siebie usłyszeli męski głos o złośliwym tonie. Wzdrygnęli się, chociaż sami nie wiedzieli dlaczego.
stare 16.09.2009, 15:12   #154
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Yeah, nareszcie!
I to ma być niby końcówka? Liczę na to, że ostatni odcinek będzie dłuższy i zawierający więcej treści. Bo krótko tego FS raczej zakończyć nie można...
Zdjęcia fajne (efekt lustra ), tekst nie wymaga korekty. Chyba wiem co to za gość ich "przywitał", ale podejrzenia zachowam dla siebie
Jedno FS już wróciło po długim czasie nieobecności. Mam nadzieję, że tak samo będzie z moją "Szansą" (1,5 mies. bez odcinka i temat zamknięty )
heh, 10/10, bo cobym miała Ci dać?
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2009, 15:20   #155
Pani_Snejp

Nie no, nareszcie ^^ Myślałam, że już nie będzie. Ale odcinek ciekawy, chociaż trochę krótki. Fotki boskie, efekt lustra zdecydowanie najfajniejszy. Ciekawa jest potwornie, co to za mężczyzna, chociaż, tak jak Liv, mam pewne podejrzenie ^^
Pozdrawiam i życzę weny ^^
stare 16.09.2009, 15:21   #156
Porcelanowa lalka

Wielkie dzięki. W sumie to mogłam zrobić gościowi dyskretniejsze zdjęcie, bo teraz wszyscy i tak się domyślą . No ale cóż, bywa.

Zakończenie z pewnością będzie długie. Mam 2 wątki do poruszenia w nim więc będę musiała się rozpisać jak na 2 albo 3 odcinki.
stare 16.09.2009, 15:26   #157
Pani_Snejp

Cytat:
Zakończenie z pewnością będzie długie. Mam 2 wątki do poruszenia w nim więc będę musiała się rozpisać jak na 2 albo 3 odcinki.
No i świetnie
stare 16.09.2009, 15:41   #158
Nyks
Guest

fotka z lustrem jest suuuuper! w ogole nareszcie dałas, więc jestem hepi ciekawa jestem, co wymyślisz na koniec, czekam z niecierpliwościa!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2009, 18:41   #159
Teo

Noooooooooooooooo Huuuraaaa

W końcu odcinek. Nie będę narzekała na długość, bo ciesze się z nowości
Jak masz 2 wątki, to może zrobisz 2 zakończenia??

Pozdrawiam i obyśmy nie musieli długo czekać
Teo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2009, 18:42   #160
Słodka Ślicznotka
Guest

ja tu czekam normalnie na odcinek długi a tu takie tam małe iiiiiiiii tam my chcemy więcej !!
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania