|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Dobra, to ja opisze swój malutki problem:
"Zwiedzając" Przedmieście natknąłem się na Klub "Mroczna Krypta" - niby niczego sobie, bar, DJ i powolni kelnerzy, jednak nie ma co ukrywać, że całość konstrukcji tego budynku przypadła mi do gustu. Postanowiłem zrobić jego odwzorowanie, mineło niewiele czasu i już wyuczyłem się go na pamięć, nawet budowa każdego stolika i lamp w te samą stronę i na odpowiednim miejscu ( teraz już buduje go z pamięci w ok. 15min. ). Są jednak w tym budynku rzeczy, których odwzorować się nie da, dobra już wiem jak wstawić drzewo wewnątrz, budować "połówki" podłóg i wstawiać rozpraszacz cienia na kolumny po środku, chodzi tu np. o połączenie bar + kolumny ( okej ujdzie w końcu na co to potrzebne? ) i drzewa na zewnątrz z podłogą ( to chyba niemożliwe ), umieszczenie białych podłóg chodnika poza teren parceli, na którym jest trawa ( to też ). No to poza tymi szczegółami wszystko jest w porządku. Myślę, że NIE MA na to sposobu, jednak jeśli ktoś go zna ( w co wątpie ) to przyznać się. PS: wątpie czy znajdę rozwiązanie Narq |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Myślę, że to wszystko (albo większość) na podstawie kodu MoveObjects on
Aby postawić drzewo na "podłodze" najpierw kładziesz "podłogę", później wpisujesz kod i na tym stawiasz drzewo. W drugą stronę "podłoga" nie zakrywa części podłoża należącego do drzewa. Pewnie podobnie z tym barem i kolumnami, ale niestety nie pamiętam tego budynku tak dobrze jak Ty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Zadziałało, chyba pozostane przy tym kodzie.
Dzieki |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 10
|
![]()
Hej, a zna ktoś jakiś sposób, aby Cygańska Swatka dawała randki tylko z "niezależnymi" simami *townies/downtownies, nie pamiętam jak po polsku :<* ?
Irytuje mnie, jak sim chce randke, a zsyłają mu mojego sima zamężnego/zaręczonego/z kimś na oku ^^" Powtarzanie randki kilkanaście razy jest męczące ;]
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Gdzie można spotkać wampira? W jakim klubie/kawiarni/miejscu ?
Byłam w "Mrocznej Krypcie" (najbardziej mi pasowało), od 19.00 - 1.00 żadnego wampira ^^ |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Praktycznie wszędzie na przedmieściu, byleby w nocy. Wampiry znów też tak często nie przychodzą (bynajmniej mi)
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Jeśli chodzi o Mroczną Krypte to ilekroć próbowałem, spotykałem je właśnie
między 2:30 - 6:00 ( o ile nie pojawiła się dobra wróżka z OŻ ). Jak już ktoś powiedział spotkasz je wszędzie i nigdzie od 19:00 do 6:00. Najlepiej wyjeżdżaj na Przedmieście jak najczęściej. |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 17
|
![]()
Czy można jeździć na rodzinne przejażdżki?Chodzi o to żeby jechało kilku Simów,a nie jeden.Próbowałam,że dzieciak wsiadł do auta,ojciec też i ojcem klikneła na przejażdżke.Niestety dzieciak wyszedł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Jemu chyba chodziło o przejadżki, gdzie sim wsiada do auta i znika poza parcelą, a "my"(gracze) zostajemy w domu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatnia wiadomość |