|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
To i ja chciałabym się wypowiedzieć.
Nie znam osobiście rudzielca, nie pisałam z nią, więc wątpię by moja opinia była w jakikolwiek sposób subiektywna... Zgadzam się z tym, że jeśli zdarzały się poprzednio jakieś wykroczenia z jej strony, powinno być to w końcu rozliczone. I Bjork ma rację, że postanowiła dać jej bana przy kolejnym przewinieniu. Rozumiem ją. Kara to kara i nie może zostać odpuszczona - każdy użytkownik jest równy. Ale zacznijmy od tego, że to nie było żadne przewinienie... Może po prostu trzeba jakoś doprecyzować regulamin? Bo to już nie kwestia zasłużonego użytkownika, czy dobrej/złej administracji, tylko dziwnej zasady. Przecież rudzielec wstawiła screena swojego własnego posta, którego zawartość była powszechnie znana. Gdyby ktoś nie wiedział, nie pomyślałby, że to z działu moderki, bo tam nie ma nic co by na to wskazywało. Pisząc po prostu „sama odeszłam” streściłaby krótko swojego posta z feralnego screen’a, więc również przekazałaby tą samą informację i naruszyła prywatność, co nie? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Słuchaj, ja nie stwierdzam, ze jesteś nieodpowiedzialna, wcale tak nie wynika. Tylko nie możesz teraz wyciągać konsekwencji za coś, co wcześniej puściłaś mimo uszu. Chodzi o to, że gdybyś wcześniej dała Rudej warna albo nawet tego bana czasowego, a teraz, mimo wcześniejszych kar, znowu zrobiła coś źle, dała jej bana, to byłoby w porządku. Ale nie wyciągnęłaś konsekwencji wcześniej. Po prostu.
Rozumiem to, że możesz mieć miękkie serce, to jest zrozumiałe, naprawdę. Tylko ta decyzja o banie została podjęta za późno, i dlatego też ma nieodpowiednie wytłumaczenie, co wiąże się z tym, że jest trochę niesprawiedliwa. Przykro mi, że tak wyszło, ale teraz to ty musisz wyciągnąć konsekwencje za to, że nie interweniowałaś odpowiednim sposobem wcześniej ![]() I to miło, że chciałaś iść na ugodę z Rudą, naprawdę. Ale niestety, czasami twoje stanowisko wymaga radykalnych decyzji.
![]() |
#3 |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Caesum albo agapi podał rozwiązanie, żeby teraz zdjąć bana a dać przy następnym wykroczeniu. Sęk w tym, że przy poprzednim złamaniu regulaminu przez Rudą, Bjork tak właśnie pomyślała, że da bana przy następnym wykroczeniu i teraz właśnie było to następne wykroczenie. Zatem jeśli teraz przyjmie takie rozwiązanie, to przy następnym razie znów wszyscy staną w obronie, bo przecież wszystko wcześniejsze było odpuszczone. Błędne koło...
![]() |
#4 | |
Administrator
Reputacja: 102
|
![]() Cytat:
Tylko że no właśnie wykroczenia nie było, a jeśli próbę obrony własnej uznajecie za przewinienie, to właśnie teraz widzicie, jakie są skutki. Osobiście, skoro już tak bardzo nalegacie, żeby wyjmowanie(nawet tak mało znaczących) postów poza tajny było karalne, to dajcie jej karę, ale proporcjonalną do przewinienia. Rudzielec pokazała dwa posty, które nie ujawniły niczego poza tym, że poprosiła o zdjęcie jej moda - dokładnie to samo my już od dawna wiemy, więc ten "wyciek" nie ma żadnego znaczenia. Dajcie jej już tego warna jako ostrzeżenie, żeby więcej nie próbowała przemycać niczego poza tajny, ale nie bana permanentnego! Dajcie jej bana dopiero, gdy zrobi coś, co jest faktycznie niewybaczalne. Obrona własna to nie przewinienie. Bjork edit: Caseum - OK - dlatego jest to głosowanie ![]() Tak nagle zedytowałaś mi posta, że poleciała jego dopisana połowa. ![]() No i jeszcze do Bjork - nie wygarniamy ci tu, że powinnaś odebrać sobie admina. Akurat sama wiesz, że moim zdaniem jesteś jedną z lepszych adminek na forum. Jednakże, jak sama stwierdziłaś, popełniasz błędy. Dlatego my, użytkownicy, piszemy co jest nie tak. ![]() Bjork edit: Uwaga - edytuję ![]() Bo nie potrafię być żyletą. Ostatnio edytowane przez Björk : 06.10.2013 - 19:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Ok, to chyba jesteśmy wszyscy w stanie przyjąć do wiadomości, że za następne wykroczenie Ruda dostanie bana? Co reszta na to?
![]() Bo nawet jeśli Bjork wyszła z takiego założenia ostatnim razem, to my o tym nie wiedzieliśmy, ale teraz, gdyby wszyscy byli świadomi tej decyzji, to może nie byłoby znów takiej afery? ![]() Po prostu zakończmy już ten bezsensowny spór, proszę. Ostatnio aż za dużo takich kłótni na forum.
![]() |
#6 |
Reputacja: 10
|
![]()
Moim zdaniem ban dla rudzielca jest dobrym rozwiązaniem.
Owszem, mało piszę, ale często siedzę na forum i widzę co się dzieje. Ona jest stronnicza, obgaduje administrację, wprowadza zamęt. Podczas 4Ż kiedy tylko nie wygrywała, wszczynała awantury. Moim zdaniem nie zachowuje sie jak dorosła. (wiem, że teraz z pewnością, nie mam szans na nawiązanie tu znajomości.No cóż, czasem warto postawic na swoim) e: przez pomyłk.ę źle zagłosowałam. Da się to jakoś cofnąc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 12
|
![]()
@UP: Tak, można, ale!
Głos można jedynie cofnąć, nie można go zamienić. Było to ustalane przy 4Ż i zaakceptowane do wszystkich sąd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Maqryll - a ja Cię proszę - już się wypowiedziałeś, masz bana, więc może... zrobisz sobie odpoczynek od forum?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 12
|
![]()
Bjork - a Ja Ci powiem, że sami ustaliliście, że zbanowani mogą tutaj pisać, więc łaj not mam nie pisać? Ale masz rację, przez te 3miesiące sobie odpocznę, tego czasu jest aż za dużo
![]() Bjork edit: potraktuj ten dział jako - możliwość odwołania się zbanowanych, jeżeli zostali zbanowani niesłusznie. Ale chyba nie wmówisz mi, że zostałeś zbanowany niesłusznie? Me edit: A właśnie powiem Ci, że niesłusznie. Gdyż nie macie żadnych dowodów, że wysłałem tą wiadomość, więc mogłaś do mnie najpierw napisać i się upewnić, a nie dawać mi bana. Przepraszam, bana dostałem od Ilony, która jednak zrozumiała i usunęła sobie konto. Niemniej jednak dalej sądzę, że ten ban powinien zostać cofnięty, nie macie dowodów, ani sensownych podstaw. Ostatnio edytowane przez Björk : 06.10.2013 - 18:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
I potem wszyscy mają zdziwienie, że tyle banów i brak porozumienia... Ja się tu produkuję, chcę doprowadzić do końca bezsensownego sporu, a tu przychodzi sobie kilka osób i prowokuje dalej... Tyle jest narzekania, że kłótnie, że spory, że to, że tamto, że siamto, ale niee, po co kończyć, jest fun!
Poważnie...?
Ostatnio edytowane przez Meryam : 06.10.2013 - 19:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 41 (0 użytkownik(ów) i 41 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|