Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.06.2014, 13:55   #1
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

No the sims 4 zmierza w kierunku własnej zagłady bo simsy bez basenów to nie są już simsy . Z filmików które do tej pory oglądałam to emocje no są fajne, ale jakoś mam obawy co do nich. Bardzo mnie ciekawią przyjęcia ja lubiłam jak moje simy w 2 miały w domu u sb basen i urządzały przyjęcia a simy które przyszły mogły sobie popływać. Niby widać, że twórcy gry skupiają się, by 4 była podobna do 2, ale bez basenów i jacuzii w podstawie to jakoś marnie to widzę.
Pewnie mają już w planach jakiś dodatek który te dwie rzeczy nam doda co według mnie dowodzi tylko jedno, że twórcom zależy na kasie.
Niedawno czytałam na Dotsim artykuł o rzeczach które będą w 4 i pisze tam, że będzie pianino którego wcześniej w podstawie nie było chyba im chodziło raczej o fortepian bo pianino takie zwykłe to było w podstawie zarówno 1 jak i 2 jedynie w 3 go nie było.

Ostatnio edytowane przez miłośniczka zwierząt : 20.06.2014 - 13:58
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.06.2014, 15:19   #2
adamo030

Reputacja: 10

Ciekawe ile jeszcze stron lamentu o ewentualnym braku basenów będzie. Nie ma oficjalnego potwierdzenia to nie mówmy, że nie ma.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.06.2014, 21:04   #3
Tequila

Witam, przeczytałam cały ten wątek i również postanowiłam wyrazić swoja opinie odnośnie nowej odsłony The Sims. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tego co do tej pory pokazali nam twórcy czwórki. Grafika mi się bardzo podoba, odpowiada mi się ten komiksowy look, dla mnie te simsy są śliczne w przeciwieństwie do simów z trójki. Pamiętam jak wyszła trójka jak na nią czekałam i jak po kupieniu od razu odpaliłam kompa i czekał mnie wielki zawód. Simy były brzydkie było mnóstwo rzeczy które mi się nie podobały, ale jakoś się przemogłam i powoli wdrążyłam się w ta grę. Chociaż teraz ciężko mi w nią grać bo błędy i wywalanie do pulpitu to jest jakiś koszmar. Dlatego pełna optymizmu czekam na 4, w której nie przykłada się tyle uwagi do szczegółowej grafiki co mi bardzo odpowiada bo taka grafika jest dla mnie o wiele ładniejsza no i jeżeli na tym ma zyskać płynność gry to jestem zachwycona. Wreszcie będę mogła normalnie grać bez problemów. W ogóle simsy te kojarzą mi się z 2 mimo że jak się porówna te dwie odsłony to wcale nie są podobne, ale 4 ma coś w sobie, taki klimat że właśnie kojarzy mi się z 2( a dwójka to według mnie arcydzieło). Więc podoba mi się ten powrót do korzeni. Oczywiście jest parę rzeczy w 4 które mi się nie podobają ale ogólnie czekam na tą grę z niecierpliwością.
Tequila jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.06.2014, 21:46   #4
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Laseczko, co do konieczności bycia online w czasie instalowania gry, to gdzieś tu chyba było wcześniej powiedziane (poparte linkiem rozmowy z którymś z twórców), że nie będzie to wymagane.
stare 21.06.2014, 12:22   #5
Arwena

Ta wypowiedź wali mi ściemą, ale spoko..
Arwena jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 11:03   #6
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał LaseeeeczkaXD145643 Zobacz post
... ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły?
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
--------------------------------------

Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
stare 22.06.2014, 11:53   #7
Caesum
Administrator

Reputacja: 102

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
Mięśnie są również w The Sims 3, więc niewielka to nowość. Chociaż zawsze to jakaś pociecha, że nie zrezygnowali zupełnie z normalmappingu. Z kolei tych dołeczków wcale nie widzę. Wygląda mi to raczej na zapadnięte policzki, ale to można robić i w TS2.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 14:32   #8
octavessens

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
--------------------------------------
No dokładnie! Napisałem trzy razy, że macie prawo do swojej opinii, ale nie bądzcie monotematyczni, a wychodzę na hejtera.

Dołeczki w policzkach
stare 22.06.2014, 11:21   #9
adamo030

Dla mnie najlepsza jest mina tej simki patrząca na tego kolesia co te hamburgery przewraca No i ten dom i ten statek w oddali wygląda świetnie.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 11:23   #10
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

A czy naprawdę jest sens zwracać tym osobom uwagę w każdym poście? Widzę, kto próbuje narzucić mi swoje zdanie. I już zwróciłem tej osobie uwagę. Dwukrotnie.

--------

Dla mnie to oczywiste, że skoro można zmieniać w CASie każdy szczegół, to można uformować twarz tak, żeby nie była gładka. Także żadna nowina
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania