|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
- Prowadź więc. - powiedziała spokojnie
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Trochę się zasmuciłam, ale wymieniłyśmy się numerami, pożegnałyśmy i Meryam wyszła.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Nagle dostaliśmy wezwanie. Napad na bank, słychać było strzały. Byliśmy najbliżej, dlatego szybko wsiedliśmy do pojazdu i na sygnale podjechaliśmy na wskazany adres. Było tam pełno policji, widocznie włączył się alarm. Poinformowano nas, że mogą być ranni. Prychnęłam w myślach. Też mi odkrycie. W końcu po coś nas tu wezwano. Czekaliśmy cierpliwie na sygnał, kiedy możemy wejść do środka.
![]() |
#5 |
Reputacja: 14
|
![]()
Pobiegłem za gangsterem, a on zamknął się. wielkim sejfie.
- Prędzej czy później tam wejdę. Wyłaź! - Nigdy! |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 21
|
![]()
Ruszyłem szybkim krokiem w dół wzgórza. Już z oddali zobaczyłem kłębowisko ludzi przed bankiem. Musiało coś się tam stać. Usłyszałem syreny radiowozów i karetki. Usiadłem się na ławce naprzeciw budynku. Wyciągnąłem szkicownik, chciałem zrobić kilka szybkich rysunków dla poćwiczenia, a okazja była niepowtarzalna.
Jednak jedno słowo powtarzane przez wszystkich odwiodło mnie od moich planów. Niezauważony w ogólnym rozgardiaszu wślizgnąłem się do środka. |
![]() |
![]() |
#7 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Wyszłam szybko z kawiarni, kierując się do pobliskiego banku. Wokół już gromadziło się kółko różańcowe, jak zwykłam nazywać ciekawskich przechodniów, policja i karetka były już na miejscu. Wygrzebałam swoją tymczasową legitymację lekarza (uznajmy, ze takie coś istnieje) i zostałam przepuszczona do środka, jednak policjant prosił, żebym się wycofała, gdyż karetka jest już na miejscu. Udałam się wprost do niej.
- Są jakieś ofiary? - spytałam stojącej obok karetki kobiety, wyglądała mi na doktora.
#8 |
Reputacja: 25
|
![]()
Rozejrzałem się. Policzyłem zwłoki gangsterów... Według moich wyliczeń jedynym żywym mafiosem został ten, którym zajął się ten szalony gliniarz. Postanowiłem zobaczyć, że ranny żyje. Był nieprzytomny, ale wyczuwałem tętno. Wybiegłem z banku, podbiegłem do lekarki i powiedziałem, żeby szybko coś zrobiła, bo zaraz się chłopaczyna wykrwawi. Byłem przerażony.
Wtedy podszedł do mnie policjant. Przeszukał mnie i chciał, abym złożył zeznania. Odchodząc do radiowozu rzuciłem błagalnym tonem do lekarki: - Pomóżcie mu, to jeszcze młody chłopak! |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 14
|
![]()
Podłożyłem małą bombę pod zamkiem wejścia- krzycząc- kryć się
|
![]() |
![]() |
#10 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
- Na to wygląda - odparlam na zadane przez jakąś kobietę pytanie. Chwyciłam torbę i wbiegłam do budynku i natychmiast zauważyłam młodego chlopaka.
Jest źle...
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 27 (0 użytkownik(ów) i 27 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|