![]() |
#181 |
Reputacja: 10
|
![]()
Może na tej stronie NRaas'a jest jakiś temat z archiwalnymi wydaniami modów? Ja próbowałam kiedyś jakąś starszą wersją Master'a zmienić barmankę wampirkę w normalną Simkę i się nie dało. W ogóle nie było takiej opcji. Jeśli to aktywna Simka, to chyba lepiej jest kupić odwampirzającą miksturę w laboratorium. Koszt to 3000, ale wystarczy wpisać 3x kod kaching i z głowy.
EDIT: Ilona, u mnie da się zmieniać Sima NRaasem v31 w mumię/Wampa/SimBota i z powrotem w Sima. Wchodzisz w "te drugie" opcje zaawansowane\okultyzm i tam masz listę. Jak masz Wampa i chcesz Sima, to wybierasz "brak". To się wydaje, że chodzi o "brak zmian", czyli Sim pozostaje potworem, ale to oznacza "brak dziwacznym stworów". Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 22.01.2011 - 15:25 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Reputacja: 16
|
![]()
Matko.
![]() Ściągnąłem sobie teraz tą nową wersję numer 31, patrzę na tą, którą miałem do tej pory - 24. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Guest
|
![]()
Ania,a zmienił tez wygląd czy wygląda jak wampir,ale niem nie jest?
|
![]() |
![]() |
#184 |
|
![]()
Zmienił wygląd też. Sprawdzałam na wampach i mumiach. Po stworzeniu wampa, potrzeby zrobiły się fioletowe, a Sim dostał zęby i dziwną skórę. Po wybraniu "brak", Sim znowu wyglądał jak Sim, stracił zębiska i dziwną skórę. To samo z mumią. Jakaś babka siedziała w parku na ławce i gadała z facetem. Zmieniłam ją w mumię i zaczęła wyglądać jak mumia, a facet się jej przestraszył. Po chwili wróciłam ją NRaasem do bytu Simowego i już było OK. Nikt się jej nie bał i zmieniła się w Simkę.
EDIT: Szukając sposobu na stworzenie świata razem z ludźmi, trafiłam na info o fajnym modzie NRaa'a. http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4682.0 Co on daje? Mówiąc krótko pozwala on na przeniesienie do innego miasta kilku rodzin, nie tracąc powiązań rodzinnych. Jak inne mody NRaas'a, ten też dodaje nowe menu po kliknięciu na obiekty, konkretnie, zamieszkane domy. Wybiera się ile rodzin ma być spakowanych do jednego worka. W nowym mieście da się ich "rozpakować". Rozpakowanie odbywa się w jednym domu, nadwyżce lokatorów przydzielane są inne domy, a nagrobki lądują w mauzoleum. Potem trzeba trochę tym ludziom posprzątać, rozlokować po domach, powyjmować nagrobki z mauzoleum. Na pewno trochę roboty przy tym jest, ale jeśli chcemy przenieść wielopokoleniową rodzinę do innego miasta, może to być na to jedyny sposób. Jedna rada twórców, niech to rozpakowanie nie odbywa się przy pierwszej rodzinie w nowym mieście. Najpierw wchodzimy do jakiegoś domu i się tymi ludźmi chwilę bawimy. Chodzi o to, że przy nowo założonym mieście mogą się pojawiać różne komunikaty, trzeba bawić się tym modem po zaliczeniu tych wszystkich komunikatów, bo inaczej mogłyby zakłócić pracę moda. Ja na pewno zrobię kopię Bardów. Tak na próbę, przeniosę ich do innego miasta. Lubię testować nowości. Oczywiście jak przy każdym poważniejszym modzie... robimy kopię zapisów, żeby się, w razie kłopotów, nie popsuły. Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 27.01.2011 - 11:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Guest
|
![]()
aktualizacja dla suwaków,tyle,ze jest to aktualizacja akcesorii,a nie tej wczorajszej http://awtmk.blogspot.com/2010/07/slider-hack.html
nowy na cenzurę,koniecznie stary wywalić,bo powoduje błędy http://www.modthesims.info/download.php?t=392100 http://www.modthesims.info/download.php?t=411634 Ostatnio edytowane przez Ilona : 02.02.2011 - 22:42 |
![]() |
![]() |
#186 |
|
![]()
Dzia za cenzurkę. Na razie nie wymieniam, jeszcze mam Po Zmroku, bez Ogrodowych akcesoriów. A ja mam pytanie, czy po instalacji tych akcesoriów, widzicie ryby z PZ?(doszły 3 gatunki, jeden da się kupić w sklepie) w akwarium z NA? Bo ja odkąd zainstalowałam PZ, nie mam nowych ryb z tego dodatku w akwarium z NA. W kuli widać te ryby, ale w akwarium z NA nie.
Cóż, ja z suwaków nie korzystam. Niby bym mogła, bo nie jestem przeciwniczką modów, ale sama nie wiem. Mi aż tak bardzo te oryginalne suwaki nie przeszkadzają. Jedynie gdy chcę pobrać fajnego Sima z neta, to najczęściej się okazuje, że przydałyby się te suwaki. Ja bardzo lubię Angelinę Jolie, ale nie da się jej stworzyć bez moda na suwaki. I do tego jedna Angelina z mts, potrzebuje też awesomemoda, nie wiem czemu, ale ja tego paskudztwa u siebie nie chcę. Kiedyś miałam tego moda, ale on strasznie muli grę. Co do moda na sprzątanie w domu, to tez kiedyś miałam, ale się pozbyłam, bo mnie denerwował. Oryginalnie sprzątanie domu nie oznacza robienia prania. No i mi to się właśnie podoba. Jak robiłam sprzątanie domu z takim modem, to musiałam zawsze pilnować, żeby inne Simy nie były akurat w któreś łazience. Inaczej sprzątający Sim po prostu właził do łazienki kąpiącego się Sima, no normalnie bezczelność !? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Guest
|
![]()
wypróbowałam z tymi rybami i kupiłam w sklepie to coś całujące,no i niestety,ale nie widać go w tym akwarium z NA,a mam najnowszego moda na cenzurę
|
![]() |
![]() |
#188 |
|
![]()
A czy po zainstalowaniu nowego dodatku z akcesoriami mody NRaas działają normalnie, czy trzeba czekać na wersje dopasowane do dodatku?
![]() |
#189 |
Guest
|
![]()
mi mody NRaaS działają bez problemu
|
![]() |
![]() |
#190 |
|
![]()
Mogliby zadać sobie trud i sprawdzać takie rzeczy jak ryby+akwarium. Jakoś podstawkę zaktualizowali do nowych gatunków, bo w kuli ryby widać... No nic, najważniejsze, że widać nowe ryby w dużym akwarium naściennym. A ja się zaczęłam napalać na moda na suwaki... jak na złość żadnego nie ma.... Wszystkie są nie do tej wersji. A ja chciałam mieć Angelinę Jolie w grze.... Spróbuję połączyć to
http://ts3celebritysims.blogspot.com...a3lek4-of.html z tym co podała Ilona: http://awtmk.blogspot.com/2010/07/slider-hack.html Zobaczę co i jak. EDIT: No niestety, czy to z tymi hackami czy bez, Simy z neta wyglądają tak samo. Po prostu były tworzone na innych modach z suwakami i nie chcą skorzystać z tych modów. Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 04.02.2011 - 10:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|