![]() |
#1 |
Guest
|
![]() ![]() ![]() Część 1: Odcinek 1 Odcinek 2 Odcinek 3 Odcinek 4 Odcinek 5 Odcinek 6 Odcinek 7 Odcinek 8 Odcinek 9 Odcinek 10 Odcinek 11 * Część 2 Odcinek 1 Odcinek 2 Odcinek 3 Odcinek 4 Odcinek 5 Odcinek 6 Odcinek 7 Wstęp Przeczytałam moje wcześniejsze fotostory („dzieła” … Cóż… Padłam na podłogę ze śmiechu, gdybym była na waszym miejscu oceniłam bym jest wszystkie na 2- , jedynie „Dorosła Milena w mieście Zazu” i „Zbyt wczesna decyzja” oceniłam bym na 3+) Przepraszam Was , za tamte fotostory, aby poprawić swoje imię, zrobiłam to fotostory, włożyłam do niego całą siłę. Napisałam wszystkie odcinki, ale na pewno 4 i 5 będzie nudna reszta lepsza. Zniosę każdą krytykę. Odcinków: 41=D – czy było fotostory ,które miało tyle odcinków? – tylko ja jestem taka dziwna ![]() ZDJĘCIA DO ODCINKA BY ♥ Pomplica ♥ :* OD 2 ZDJĘCIA BY ME! O Fotostory: ![]() Zapowiedź: www.fotostory-slicznej.blog.onet.pl * Część 1 ![]() „Marzenie” Odcinek 1 „Sny” Ranek zawitał do każdego z domu , słońce oświetliło niebieski tron nieba. -Aah- ziewnęła Magda wstając z łóżka- Mam na 8:00 , kurcze jest już 7:00 mam pój godziny zanim przyjdzie Manuela. Manuela była jej koleżanką z ławki. Można było to nazwać „ Przyjaciółki ” Magda mieszkała w bloku, gdzie było 12 mieszkań. Ich mieszkanie nosiło numer 12. ![]() -Cześć – powiedziała Magda kierując się do stołu w kuchni. Ich mieszkanie miało 2 pokoje- Pokój dzieci, pokój rodziców. Zawierało też 2 inne pomieszczenia- toaletę i kuchnię. Było ich 4- Magda , starszy o 6 lat Marcin, matka Halina i ojciec Klaudiusz, na dodatek mieli psa- Dina. ![]() Kiedy wszystkie ranne czynności zostały wykonane, Magda ubrała plecak pożegnała się i zeszła na dół. Manuela już czekała- Ona zawsze się śpieszy. -Hej- powiedziała Manuela jak co dzień- Muszę Ci coś powiedzieć!- i jak zwykle zaczęła mówić o Kamilu- swoim chłopaku. ![]() Kiedy dochodziły do szkoły, zobaczyły Łukasza i Magdę G. trzymających się za racę. Łukasz był byłym chłopakiem Magdy (naszej bohaterki) . Magda przeszła sobie z uśmiechem wraz z Manuelą udając ,że nie było tam Łukasza. Doszły do szkoły była 7:40 . -I co Magda będziesz miała w tym roku czerwony pasek ,jak w 4 klasie? – zapytała niestosownie Manuela Magda uczyła się bardzo dobrze, nie że miała same 6, ale dawała sobie radę na 5 i 4. -Nie wiem, nie chce mi się gadać. -Jak chcesz…- odpowiedziała jej Manuela, sarkastycznie ![]() * Po szkole zmęczona Magda poszła do domu, usiadła na kanapie w swoim pokoju, który dzieliła ze starszym bratem. Halina (mama) zoriętowała się ,że Magda już jest w domu. -I jak poszło w szkole ? – zapytała -Dostałam piątkę z testu z Polaka, sześć z wiersza na religię ,mmmm co tam jeszcze….Aha! Szóstkę z muzy za śpiewanie i cztery z maty z klasówki. -Bardzo ładnie- powiedziała Magdzie ,Halina całując ją w policzek. ![]() Kiedy Magda odrobiła wszystkie zadania- nie miała zbyt dużo czasu, aczkolwiek przychodziła ze szkoły o 16:00 bo zawsze miała osiem lekcji- w tym dwa w-f – to zaraz położyła się spać. Rozmyślała. Chciałabym mieć wille… Własny pokój…Spokojne życie…. Po tych słowach natychmiast zasnęła . Sen był piękny… Śniło jej się ,że wygrali na loterii bardzo dużo pieniędzy. Trochę dano rodzinom z innym stron (krewnym) trochę na schroniska . Halina i Klaudiusz wypełnili konta Magdzie i Marcinowi , aby nigdy nie byli biedni. Kupili wille, było piękne. Samochód podobny do jeepa (czyt. Dżipa) , motor dla Marcina, komórki – dla każdego, ubrania i tp, discmen, komputery …. To było marzenie Magdy. Wchodziła tam do własnego pokoiku…. ![]() Obudziła się, rozejrzała się- te same ściany, te same łóżka- to jej pokój. Znów znajdowała się w realnym świecie, gdzie nie była królową tylko biedna dziewczynką. Znów mieszkała we zwykłym mieszkaniu. Czuje ,że moje życzenie się spełni już niedługo – powiedziała sobie w duchu Magda, wstając na śniadanie. ![]() C.D.N Ostatnio edytowane przez ReGiNa : 14.07.2005 - 11:55 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|