Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.05.2008, 13:09   #11
Fiorella

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Dom Marzeń...^^ by xXxEmOxXx...^^

Ogród jest trochę sztuczny. wnętrza nawet ładne, ale brakuje mi firanek i obrazów na ścianach. Łazienka to najsłabszy punkt domu - powinienieś dać jakieś lustra i żaluzje - poza tym łazienka jest za duża i jest w niej pusto. Ogólnie:7/10
Fiorella jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.01.2009, 14:54   #12
eemil
Guest

Ten dom jest wstrętny. Gdybym wiedział jak wsadza się na forum te domy to bym wam pokazał

stare 15.01.2009, 18:46   #13
vibratoria
Guest

Cytat:
Napisał eemil Zobacz post
... Gdybym wiedział jak wsadza się na forum te domy to bym wam pokazał
O tak, proszę. Naucz się wstawiać i pokaż co masz do pokazania, to sobie podyskutujemy.

Ale do rzeczy.

1. Bryła. Nie podoba mi się. Głównie przez ten płaski dach. Dobrze, że pokombinowałaś z elewacją, ale bez urozmaiconego dachu i tak nie wygląda to ciekawie.

2. Ogród.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to radioaktywnie zielona i plastikowa wręcz trawa, oraz krzaczek z trybu budowania na ulicy. W moim odczuciu w ogrodzie jest zdecydowanie za mało roślinności, choć domyślam się, że chciałaś utrzymać wszystko w minimalistycznym stylu modern. Basen przy ulicy - nie.

3. Salon.
Bardzo surowy modern. Nie przypadł mi do gustu. Dodałabym tam jeszcze kilka czerwonych elementów dekoracyjnych i złamała wszystko bujnym zielonym krzaczkiem doniczkowym. Znikający żyrandol kompletnie tam nie pasuje. Brakuje zasłon/firanek.

4. Kuchnia.
Zbyt zielono. Poczułam się jakbym została wessana do puszki z groszkiem. Nie podoba mi się taka ilość jednego koloru w jednym pomieszczeniu. Znowu nie ma zasłon/firanek. I szafki kuchenne oraz sprzęty AGD stoją w oknach.

5. Jadalnia.
Powiem krótko. Miejsce z lewitującym stolikiem w kącie to nie miejsce, w którym chciałabym spożywać posiłki. Kolorystycznie poprawnie. Firanek/zasłon - brak.

6. Łazienka.
Znowu zbyt jednolita kolorystyka. Ponadto pomieszczenie jest zbyt duże i moim zdaniem spokojnie można by zrobić z tej łazienki dwie.

7. Sypialnia.
Cytat:
Napisał xXxEmOxXx Zobacz post
Sypialnia troszkę za mała...
Nie zgodzę się. Moim zdaniem rozmiar pomieszczenia jest jak najbardziej odpowiedni. Brakuje w nim dekoracji, zasłon/firanek i ogólnie z tego ujęcia zionie pustką i nadmiarem niezagospodarowanej przestrzeni. Plus za urozmaicenie kolorystyczne w postaci pościeli.

Podsumowanie.
Przyznam się szczerze, że nie widziałam wcześniej Twoich poprzednich prac. Ale nadrobiłam szybko zaległości i muszę przyznać, że jakieś drobne postępy widać. Jeszcze poćwicz, zwracaj uwagę na detale, nie bój się mieszać barw. Zanim zdecydujesz, czy projekt jest gotów do wystawienia, wyłącz go na parę godzin, odpocznij od niego, po czym włącz i jeszcze raz rzuć na niego okiem.
Szkoda, że nie dałaś rzutu.

Pozdrawiam - vib.

stare 15.01.2009, 22:46   #14
asiolek
Guest

Z zewnątrz totalnie mi się nie podoba,
ale wnętrza niezłe

stare 16.01.2009, 15:22   #15
pisaqeczka

ciut malo zdjec jak dla mnie, zielony w kuchni razi mnie po oczach(no ale wiadomo kwestia gustu)...

8/10
pisaqeczka jest offline  
stare 16.01.2009, 18:37   #16
Nessa312
Guest

Na początku ten dom z zewnątrz nie zrobił na mnie wrażenia.... Lecz wewnątrz jest naprawde ładnie najbardziej podoba mi się kuchnia i potem łazienka... Ale jest także mały a to minus...

stare 24.01.2009, 14:44   #17
Ilona-Milka-simka
Guest

Prawie najlepszy dom jaki widziałam. Ten kolor w kuchni jest przepiękny. 10/10

stare 24.01.2009, 17:57   #18
dżin.

Jedyne co mi nie pasuje tym domu to bryła, ponieważ jest lekko dziwna
A co do pomieszczeń to są prze prze i jeszcze raz przepiękne, masz talent do łączenia kolorów 9/10
dżin. jest offline  
stare 25.01.2009, 13:18   #19
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Na pierwszy rzut oka jest okay, ale:

- nie na widzę płaskich dachów. Najlepszy na ten dom był by niski dach taki jak ja zazwyczaj stosuję.
- trawa na tle otoczenia wygląda nienaturalnie
- elewacja mi się nie podoba
- ławeczka przed domem stoi w złym miejscu
- w salonie siadając na sofie można się walnąć w głowę
- w kuchni jest dywan
- w sypialni wisi jakaś tablica

6/10
Vanitas jest offline  
stare 26.01.2009, 13:21   #20
Aya de Chat
Guest

Kurczę, nawet ładne. Podoba mi się bryła, gorzej z wnętrzem. Kuchnia jest ładna, Salon też. A reszta odbiega stylem, jadalnia to już w ogóle... A sypialnia nie jest za mała, ja lubię małe przytulne sypialenki ^^

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania