Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.06.2008, 19:01   #11
goocha

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Studio

Super!Ale przez te dodatki ta gra nie wygląda jak simsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
10/10 za ładność,a 0/10 bo nie wygląda ta gra jak simsy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
goocha jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.06.2008, 19:30   #12
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał Sheba Zobacz post
ohohoh ! zaszalałaś sobie za bardzo dziecynecko ^^ E..Tamte domy co zrobiłas były lepsze

Pozdrawiam:
Sheba

o milo mi,ze je obejzalas,tym razem mialam ochote na odrobine szalenstwa i stad ten dom,po prostu jak to sie mowi chcialam wyjsc poza ramy,bardzo fajnie sie nim gra.

ps.mozesz zmienic trzcionke?nic nie widac,nie dosc,ze male literki,to jeszcze kolorowe,ladnie wyglada,ale ciezko sie czyta

stare 19.06.2008, 10:56   #13
haughton

Dla mnie nie ma znaczenia, czy dom umeblowany jest obiektami z gry, czy z Internetu - jesli tylko całość wygląda dobrze i poszczególne elementy pasują do siebie tworząc odpowiedni klimat. Wychodzę z założenia, że pokazywanie projektów w dziale "Domy" ma na celu zaprezentowanie umiejętności architektonicznych i aranżacyjnych oraz wyobraźnię użytkowników w szeroko pojętym znaczeniu tego słowa, a nie biegłość w komponowaniu wnętrz z maxis'owskich rzeczy. Ale do rzeczy:

Bryła faktycznie jest koszmarna i nie pasuje do charakteru, w jakim utrzymane są poszczególne pomieszczenia. Mimo tego podoba mi się kontrast pomiędzy otoczeniem kojarzącym mi się z ubogą dzielnicą, a wnętrzem budynku - nowoczesnym i kosztownym.

Jeśli chodzi o wystrój samego domu - mam problem z jednoznacznym stwierdzeniem, czy jest udany, czy też nie. Z jednej strony bardzo podoba mi się techniczna strona Twojego projektu - nowoczesna linia aranżacyjna, dobrze zagospodarowana przestrzeń, eleganckie połączenie bieli, czerni, błyszczących powierzchni i metalowych dodatków. Duży plus dla Ciebie za konsekwencję - wszystkie pomieszczenia są idealnie skomponowane kolorystycznie i utrzymane w jednym stylu. Najbardziej podoba mi się salon i łazienka - elegancja i styl, gdzie okiem nie rzucisz.

Z drugiej strony: dom jest przeraźliwie monotonny i nie sprawia wrażenia zamieszkałego. Osobiście dodałbym do niego ze dwa żywe kolory, które mogłyby przełamać to zimne połączenie bieli i czerni i dodać "duszy" wnętrzom - nawet obecne w domu rośliny nie pomagają w złagodzeniu tego surowego, sztywnego klimatu. Nie wyobrażam sobie mieszkania w otoczeniu jedynie dwóch kolorów.

P.S. Alex pozuje na twardziela, a w szafie ma dosyć pokaźną kolekcję kolorowych sukienek. Wygląda na to że pokazał więcej szczegółów, niż zamierzał.

Ostatnio edytowane przez haughton : 19.06.2008 - 11:45
haughton jest offline  
stare 19.06.2008, 11:30   #14
Fiorella

W środku bosko, na zewnątrz mi się nie podoba, ale dom pasuje do właściciela. Ocena: 8/10
Fiorella jest offline  
stare 19.06.2008, 11:58   #15
Ilona
Guest

dzieki za oceny,wlasnie o to mi chodzilo,aby pokazac mase sprzecznosci,ale jednoczesnie jak to haughton okreslil-styl i elegancje,no a przede wszystkim chodzilo mi o to,zeby nie mozna go bylo ocenic jednym slowem,a bryla ma byc taka.

haughton-jezeli chodzi o szafe,to ta najbardziej mi pasowala [IMG]http://i26.************/2ef8ffn.gif[/IMG]....jezeli chodzi o zainteresowania Alexa....to w grze podoba mu sie taka jedna simka,no chyba,ze jest cos czego nie wiem,a wiem o nim prawie wszystko,bo sama go stworzylam [IMG]http://i26.************/2ef8ffn.gif[/IMG]

stare 12.07.2008, 11:42   #16
iskierka446

bryła niestety 3/10
wnętrze 9,5/10
ogolna ocena 9,9/10
iskierka446 jest offline  
stare 12.07.2008, 13:36   #17
shiyo

śliczny
zarówno jak i zewnątrz tak i w środku
poprostuu cud.
oczywiscie moja ocena 10/10

Dekireba kono mama tsutsumarete owaritai
Sono negai wa yoru wa munashiku asa wo tsuretekuru

Yasashikute atsukute hikyou na KISSU de
Irodotte yo saigo no yoru tsuki ga terashiteru
shiyo jest offline  
stare 12.07.2008, 21:39   #18
asiolek
Guest

Bryłą brzydka ;/ ale wydaje mi się że miała ona wyglądac właśnie na taką zaniedbaną co kompletnie nie pasuje do wnetrza, które jest jasne czyste, wręcz sterylne. Niby ładne, ale jak dla mnie za mało kolorów i tak trochę smętnie ;p No i te sukienki w szafie hehehe
ocena 7/10

stare 13.07.2008, 07:58   #19
Souris
Guest

bryła jest wyjątkowo brzydka, tylko mam pytanie - skąd masz tą połamaną ścianę?
za bryłę 0/10 ale wnętrze wszystko nadrabia i ocena równa jest 8/10

stare 13.07.2008, 11:48   #20
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał nicole3131 Zobacz post
bryła jest wyjątkowo brzydka, tylko mam pytanie - skąd masz tą połamaną ścianę?
za bryłę 0/10 ale wnętrze wszystko nadrabia i ocena równa jest 8/10

to jest nakladka na siciane,jest stad

http://www.thesimsresource.com/downloads/sims2/sets/

albo sciagnij ten dom

[dom nie został oczyszczony z nieredystrybucyjnych dodatków, link usunięto]

Ostatnio edytowane przez Rocket : 22.07.2008 - 21:06

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania