![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
Ajeczka13, mozna sprobowac.
Mamełe, tak wlasnie jest - trzeba ja ustawic podczas budowania/przerabiania mieszkan. potem juz nie ma mozliwosci niestety ![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Tak, jeśli użyje się tego kodu to można ją wstawiać.
|
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
Napiszę to tu. Temat podchodzi do półki na książki.
A więc kupiłam tę biblioteczkę i wstawiłam ją pod ścianą w pokoju. Z drugiej strony ściany zostawiłam wolne miejsce. Klikłam simem, żeby czytał, ale tylko mam Tajemnice! Nie mam "Tajemniczo Tajemnicza Księga Tajemnic". Ale czytali tylko tajemnice. Nic się nie stało, wziął sim książkę, poczytał i odłożył i nic. Co jest? Używam bardzo często boolpropa, ale tylko mi nie mówcie, że to przez to. A jeśli tak to można jakoś to odwrócić? Aha i mówię, że mam oryginał. |
![]() |
#15 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Aby wybudować tajemną komnatę do której wejście znajduje się za regałem na książki musicie zrobić to w trybie budowania parceli (tzn. jeszcze przed wprowadzeniem lokatorów - najlepiej jeszcze przed wpisaniem kodu
![]() To przejście "regałowe" znajduje się w dziale hobby > regały z książkami na przedostatniej pozycji. W trybie życia na parceli regał już nie jest dostępny. Umieszcza się go z jednej strony ściany na dwóch kratkach i zdrugiej strony także muszą być dwie kratki wolne. Ot i wszystko ![]() Asiulek - jest bardzo podobny regał, ale jednak nie jest przejściem i pewnie ten znalazłaś ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
Oo, dzięki bjork. Martwiłam się czy coś nie pasi, ale zaś okazało się, że wszystko jest na miejscu. Dzięki i pozdr.
![]() |
![]() |
#17 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Już gdzieś pisałam, że ten regał jest dostępny tylko w trybie budowania zanim zmienisz parcelę na apartmentbase
![]() Później znika ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
Czy ten regał działa pomiędzy mieszkaniami w bloku? Ustawiłam go w ten sposób i się okazało, że mieszkania, które połączyłam, są nie aktywne (nie mogą się do nich moje simy wprowadzić). Pozostałe mieszkania w tym bloku działają.
|
![]() |
#19 |
Guest
|
![]()
wydaje mi się, że nie działa pomiędzy mieszkaniami.
wyprowadź rodzinkę, zmień parcelę znowu na prywatną, wywal regał, zmień na apartament i sprawdź ile jest mieszkań w bloku, na niewynajętym budynku pojawia się ilość mieszkań w widoku otoczenia. liczba mieszkań powinna się zwiększyć o 2. |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|