![]() |
#11 |
Reputacja: 26
|
![]()
Dobra, nie ma problemu. Zajęłam się już fryzurą dla faceta. Zrobiłam szybki rekolor (nie reteksturę), przy pomocy sprytnej, nazwijmy to... wtyczki do programu Photoshop, dzięki czemu mam oryginalną teksturę włosów z kolorem Pooklet (na razie Incendiary):
![]() ![]() ![]() ![]() A to już retekstura z prawdziwego zdarzenia, mam jednak pewne wątpliwości, czy rzeczywiście wygląda wiele lepiej (także Incendiary, wersja 3 tekstury bazowej): ![]() ![]() ![]() ![]() Screeny z Warsztatu, nie były edytowane; mam moda, dzięki któremu światło w Warsztacie jest jaśniejsze. Sama nie wiem, którą wersję dalej przerabiać. W każdym razie, to już mam zrobione, trzeba by jeszcze tylko nałożyć pozostałe kolory. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Reputacja: 11
|
![]() O matko, nie dziwię się, że masz wątpliwości, bo ja też je teraz mam...
![]() Kurczę, sama już nie wiem. Nie mam pojęcia, jak uzyskać ten połysk na włosach. Może mimo wszystko spróbuj jednak ze zmianą całej tekstury. Trudno, będzie, co będzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Cóż, mogę jeszcze popróbować z teksturą bazową w wersji 2, ma większy połysk. Swoją drogą, możliwe, że właśnie ta została użyta na tym zdjęciu - choć w przypadku tej fryzury chyba nie będzie to tak pięknie wyglądać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() Ok, w takim razie jak możesz, to sprawdź jeszcze tę drugą teksturę. Jeśli nie będzie różnicy, to trudno, pozostaniemy przy tej drugiej wersji z Twojego poprzedniego posta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
W porządku, zrobiłam. Teraz jestem nieco bardziej zadowolona, bo tekstura wygląda mniej płasko, a jednocześnie - całkiem dobrze:
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnego rozmazania niestety nie udało się uniknąć, taki mesh. Przy okazji, znalazłam reteksturę tej damskiej fryzury: http://xgoat.livejournal.com/27851.html#cutid1 -> 16 odcieni plus 1 siwy (podlinkowany pod Dynamite); te co się nie przydadzą, można po prostu wyrzucić, jak sądzę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]() O tak, teraz jest zdecydowanie lepiej!
![]() I super, że znalazłaś tę damską fryzurkę, będziesz miała mniej roboty ![]() Ale się cieszę, haha ![]() Dziękuję! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
No to już gotowe.
Dane: 1 pełna rodzina kolorów, oraz jeden kolor (Bastet - intensywna czerwień) jako rudy. Dla wszystkich grup wiekowych, siwe dla emerytów. Próbki: ![]() Bez mesha, bo nie jestem pewna, czy autor zgadza się na jego załączanie... Można go ściągnąć na blogu Sims Artists Unions (SAU), dział Sims 2 > Male Hair > male hair 14 (str. 2). Niestety, większość strony jest podaj po koreańsku -_-' Prosiłabym, by nie wrzucać pliku w żadnej postaci na płatne strony oraz TSR, autor(ka) tekstur sobie tego nie życzył(a) i niech tak zostanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |