Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 1 > The Sims 1: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.04.2004, 17:41   #191
likagirl
Guest

Domyślnie

Już neiweim o czym pisac w tej mojej opowiastce ale może nasunie mi się jakiś pomysł.Narazie zapraszam was na 12 odinek.

"Takie jest zycie" odc.12

Sara i Kasia zamówiły sobie nowe łóżka i garderoby do sypialń.RAz dwa się uwinęły i mieszkanie było całe wyposażone.

-Kasia wstawaj!-krzyczy Sara i próbuję obudzić przyjaciółkę-Dzisiaj piątek!Zapomniałaś?
-Co....Eh tam.jeszcze minutke!-wymamrotała Kasia i zakryła sie poduszką
-Jak chcesz ale ja idę na zakupy a potem do kosmetyczki , Pa.
-Co?Sara!Do kosmetyczki?Trzeba było tak odrazu.Czekaj sekundke szybko sie ubiorę.
-No dobrze.Właściwie to zrobiłam śniadanie dla ciebie pospiesz się to kakao nie wystygnie.
Dziewczyny ubrały się w palta, na dworze było zimno.Poszły na pobliski targ i kupiły warzywa oraz inne pożywienie.W końcu udały sie do salonu odnowy.
-Weźniemy kąpeil błotną, siarkową czy mleczną?-zapytała Sara
-Ja tam wole mleczną-odpowiedziała Kasia
-No dobrze, więc chodźmy na kąpiel mleczną
Zapłaciły 10 simoleonów i weszły do wanny z mlekiem.
-Ile będziemy tu siedzieć?-zapytała Kasia
-Jakies 2 godzinki.......-odparła żartem Sara
- 2 godzinki?!-krzyknęła Kasia-Chyba żartujesz?
-No oczywiście że żartuję.Jakieś pół godziny
-Aha.
Poleżały 30 min w relaksującej wodzie tzn w relaksującym mleku i pogawędziły sobie o dzisiejszej imprezce.W końcu musiały kończyć kąpiel.Wylały mleko i spłukały sie wodą z pod prysznica.Ubrane postanowiły pójść do fryzjerki.
Oczywiście miały piękne fryzurki, Sara miała rozpuszczone podkręcone włosy a niektóre pasma spięte wsuwkami do tyło choćby mały kok (Bardzo ładnie) a Kasia miała podkręcone włosy "na zewnątrz" i zrobione złote pasma (pasma schodzą po jednym myciu).Tak piękne fryzurki musiały mieć dopasowany makijaż.A mikajż zwykle nie jest cudem do opisywania więc powiem tylko że obie dziewczyny były prześliczne.Pochodziły jeszcze troche po sklepach i jak się spostrzegły było już późno.
-Kasia już jest 17.05! Chodź bo sie spóźnimy!
Poszły do domu (mieszkania) i przebrały się w swoje kreację.Po chwili usłyszały dzwonek...

CDN
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.04.2004, 18:05   #192
Nindë
Guest

Domyślnie

Likegirl koniecznie pisz dalej....Chce sie dowiedziec co sie staniena imrezce....Niech twoja wena (chyba tak to sie nazywalo) powroci..

"Sakramenty życia" odcinek 8

Iwona otwarła dzwi patrzy i omal nie krzyknela z przerazenia..W drzwich stala Magda!!! Ale jak ona wygladala!! Cala posiniaczona, pokrwawiona...Po prostu byla straszliwe pobita..
-Mamo...pomóż..-powiedziala Magda ostatkiem swych sił
I Magda zamdlała z wycienczenia i bólu...Szybko zawiozla corke do szpitala..A lekarz jej pwiedzial:
-Stan pani corki nie jest powazny...Zostala dotkiliwe pobita..A gdzie pani corka byla-zapytal sie lekarz
-Ona..ona byla w poprawczaku-powiedziala Iwona
-Acha...Rozumiem..No dobrze odeslemy corke do domu za tydzien-odrzekl lekarz
-Dziekuje dowidzenia-powiedziala Iwona

-Mamo gdzies ty byla!!!-pytala sie Basia
-W szpitalu...-powiedziala Iwona
-A dlaczego..Znow ktos umarl??-zapytala Basia
-Nie tu chodzi o..-Iwona przerwala gdyz zadzwonil telefon i poszla go odebrac..
-Dobry wieczór..Tutaj Anna Bielik z szkoły poprawczej...Pani córka Magda uciekła czy może wie pani gdzie ona jest-zapytala Ania
-Tak wiem....Przebywa w szpitalu-powiedziala Iwona
-Oh!! Te dziecko jest okropne chcce po postu uciec z poprawczaka!!-odrzekal Anna
-To PANI JESTT OKROPNA!! Jak smiecie nie dbacie o moje dziecko!!! Jeszcze zglosze ze nie opiekujecie sie dziecmi-grozila Iwona
-Co pani wie o wychowaniu takich dzieci jak Magda-zapytala sie Anna
-No wie pani duzo..i dowidzenai jestem zajeta!!!-powiedziala Iwona i odlozyla sluchawke...
-No i??-zapytala Basia
-Byla tu Magda idz spac jade do szpitala-powiedziala Iwona
-Jade z toba!!-powiedziala Basia
-Nie ma mowy nie jedziesz...-powiedziala Iwona i poszla..

Iwona jechala do swojej corki gdy nagle przed nia wylonila sie jakas postac..Iwona szybko zahamowala..Okazalo sie ze to byla...

Kim byla ona??
Co sie stanie z Magda??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2004, 20:59   #193
likagirl
Guest

Domyślnie

(ponoć 13 jest pechowa )

"Takie jest zycie" odc.13

To był Marek!Sara nie mogła uwierzyć że to on po nie przyszedł.Przeciez mówiła mu że one przyjda po niego a pozatym jest jeszcze za wcześnie.Pomyślała ze moze się w niej zakochał albo w Kasi ale po chwili wszystko sie wyjaśniło
-Wiem że jest jeszcze 30 minut przed czasem-powiedział Marek-ale ja tylko chciałem pozyczyć 2 łyżeczki cukru.No ja niesty zapomniałem kupić a teraz nie mam czasu, chciałem się napić herbaty ale bez cukru to jak bez smaku.Marek miło sie usmiechnął.Jakby wiedział co się stanie, stał i patrzył Sarze głęboko w oczy i nagle jego usmiech zniknął a oczy zabłysły.Otworzył usta jakby coś chciał powiedzieć ale wyglądało na to że nie umi z siebie nic wykrztusic.
-Już podaję cukier-rzekła Sara-proszę wejdź
Kasia wyszła do przecionka przywitać się z gosciem
-Cześć Marek.Ale wiesz ze jesteś za czasu?
-Tak wiem ja tylko przyszłem.....Niech Sara ci powie
-Dobra.
Kasia poszła do kuchni gdzie była Sara i zaczeły szeptać.Marek mógł się tylko domyslać że te szepty są o nim.Był bardzo ciekawy co mówią więc poszedł do kuchni.
-O już daję ten cukier-uśmiechnęła się Sara
-No dobrze bo jeszcze muszę się przebrać.-odpowiedział Marek
Sara dała mu cukier i nagle poczuła coś dziwnego coś jakby lęk ale nie przed nim tylko przed tym co naprawdę do niego czuje...

CDN jutro
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2004, 21:12   #194
Basieńka
Guest

Domyślnie

Wiem że większości z was nie interesuje moja telenowela, ale chociaż tą skończe...

To Tomek... Jola z przyzwyczajenia odebrała:
- Halo?!
- Jolu, prosze zrozum... Ulka to moja siostra! Nasz ojciec zmarł...
- Oh tak mi przykro... Ale sie wygupiłam!!!
- No prosze wróć!!!
- Jusz lece!
Jola doszła do domu. Pochwaliła się Tomkowi osiągnięciami. W pewnym momencie zadzwonił telefon - To Jurek!
- Tak?
- Jola zamkneli studio chyba nie nagram twojej płyty... Przykro mi...
- O nie!!! - i Jola sie rozpłakała... rzuciła słuchawke i zemdlała.
Tomek zadzwonił po pogotowie. Zaraz przyjechali. Tomek został przy niej w szpitalu, pragnął jej coś wyznać... coś bardzo ważnego.

Co sie stanie z Jolą? Co chce wyznać jej Tomek? I kim jest tajemniczy blondyn dowiecie sie już niebawem.

A tak wogóle Likagirl i Ela jesteście The Best Off w tym temacie!!!

I piszcie czy wam sie podoba moja historyjka bo jak nie to ją zkończe...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2004, 22:04   #195
mukfd
Guest

Domyślnie

Fajna jest, fajna!
KONTYNUUJCIE!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2004, 07:11   #196
likagirl
Guest

Domyślnie

BAsieńka, ja się domyślam że Tomek chce Joli wyznać ze ja kocha ALe zawszę mogę się mylić
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2004, 08:00   #197
likagirl
Guest

Domyślnie

"Takie jest zycie" odc.14

Marek wyszedł a dziewczyny dokańczały swoje kreacje.Ubrały palta, buty, i poszły po Marka.Cała trójka powędrowała prosto do domu Kamila.Cały dom wypełniała rockowa muzyka.
-Ale on ma ładną chate-powiedziała Kasia
-Tak, ładna, w końcu jego tata jest aktorem.-powiedziała Sara
-A jak nazywa się jego ojeciec?-zapytał Marek
-Robert Fioneski-odpowiedziała Sara
-CO?To ten aktor co grał w filmie "weź albo daj" ?-krzyknął Marek
-Tak.To ten.Ale chodźmy już do środka, nie będziemy przeciez tutaj stali-mówiła Kasia
Sara weszła pierwsza za nią Kasia a na końcu Marek.Ściągły palta i przywitały się z gośćmi.Podszedł do nich Kamil
-Cześc dziewczyny.-powiedział-to ten wasz kolega?Wskazał na Marka
-Tak to jest Marek, my z Kasią pomyslałyśmy że nie będziesz miał nic przeciwko temu...
-Oczywiscie, przecież gadałem z Kasia przez telefon
Razem staneli na srodku sali i tańczyli.
Marek wziął na bok Sarę i tańcząc rozmawiali
-Wiesz Saro ja chciałem ci powiedzieć że.... że.... że
-Że co?
-Że.. ładnie wyglądasz
-Naprawdę tak sądzisz?Dzięki
-Ale muszę ci cos powiedzieć, coś bardzo ważnego, wiesz ja.....
Tu przerwał rozmowę Kamil
-Chodźcie, napijecie się czegoś, może pepsi?
-O tak jestem spragniona-powiedziała Sara i poszła z Kamilem
Marek został z Kasią
-Zaraz wrócą-rzekła zdyszana Kasia-uff tak szybko tańczyłam ze kolka mnie złapała
-Aha-powoedział Marek
-Wiesz, muszę ci cos powiedzieć.....

CDN

Jeśli jesteście ciekawi
o Marek chciał powiedzieć Sarze
a co Kasia chciała powiedzieć Markowi

Musicie poczekać na kolejny odcinek

Niestety jest poczatek tygodnia i jak wiecie jestem zobowiązana chodzić do szkoły, dlatego też odcinki mojego serialu będą się pojawiały rzadziej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.04.2004, 15:51   #198
Basieńka
Guest

Domyślnie

Jak wam sie podoba to super! Może dociągne do 20 odcinka? A teraz 6.

Po wielu godzinach Jola sie odudziła. Pierwszą osobą którą ujrzała był Tomek.
- Kim pan jest? Co ja tutaj robie? KIm ja wogóle jestem?
- Jola nie poznajesz mnie? To ja- Tomek.
- Nie.
Lekarze zbadali Jole. Okazało się iż ma lekkie zaniki pamięci.
- A gdzie mój mąż? Gdzie Jacek? - zaczęła dopytywać sie Jola.
- On... Jolu on... On wyjechał w służbowej sprawie.
- Aha, a kiedy wróci?
- Nie wiem, narazie musisz wyzdrowieć.
Kiedy Jola już "wyzdrowiała" Tomek powiedział jej o wszystkim co sie do tej pory wydarzyło.
- Niepłacz Jolu.
- Ale dlaczego? Dlaczego umarł Jacek? Dlaczego zamknęli studio? Dlaczego niedostałam sie do filmu? Ale pamiętam tylko jedną osobe, tylko jakiegoś blondyna w kawiarni...
- Blondyn w kawiarni? Dziwne.
- Ale Jolu pozwól że coś ci powiem. Jesteś na serio wspaniałą dziewczyną, znamy sie dość dobrze, ale dotąd byliśmy tylko przyjaciółmi, więc lepiej będzie jeśli...

A co dokładnie wyzna Joli Tomek? Dlaczego Jole pamięta tylko blondyna? Co stanie się z Jurkiem i co łączy Jole z... Dowiecie sie w najbliższych 3 odcinkach.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2004, 11:48   #199
likagirl
Guest

Domyślnie

Ela!!Czemu długo nic nie piszesz!Nudno bez tej twojej opowiastki!

Ps.Basienka twoja też jest fajna ale od Eli czytam dłużej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.04.2004, 14:51   #200
likagirl
Guest

Domyślnie

"Takie jest życie" odc.15

-tak Kasia?Słucham-powiedział Marek, czuł że ona coś przed nim ukrywa ale co?
-Wiesz, to nie jest takie proste do powiedzenia...
-To po co wogóle zaczynasz rozmowe!-wścieknął się i poszedł poszukać Sary
Kasia rozpłakała się i pobiegła do łazienki ale on tego już nie widzial.Dobrze bawił sie z przyjaciółmi.
-Saro ja chciałem ci przedtem cos powiedzieć ale nie chcem żeby ktoś słyszal-powiedział Marek
Kamil nie wiedział co jest grane.Po chwili nie było całej trójki.Pomyslał ze może poszli sie przejść ale jednak sie mylił.Sara z Markiem licząc że nikogo nie bedzie w łazience zamknęli sie w niej i zaczeli rozmawiać.Kasia siedziała w kabinie i zamknęła się na zamek, stanęła na kiblu i wyjrzała. "To nie mozliwe!" pomyślała.
Nagle do niej dotarło.
-Saro ja cię kocham!-powiedział Marek
-Jak to?Co?Co ty mowisz?-zdiwiła się Sara.Takie wyznania i jeszcze w łazience.Ale nie tylko ona nie mogła w to uwierzyć."Saro ja cię kocham!" "Saro ja cię kocham!" Kasia tylko o tym myślała."T nie moze byc prawda przecież to ja go kocham!"
Łzy spłynęły po jej bladym policzku , otworzyła drzwi i nie mogła uwierzyć......

CDN

To już 15 odcinek, myslę ze za niedługo skończę to pisać a tak przy okazji czyta ktoś moje opowiadanie?Bo moze marnuję tylko czas
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania