|
![]() |
#2 |
Reputacja: 12
|
![]()
Dawno nie grałam w Simy. Wczoraj postanowiłam trochę się pobawić w architekta. Wszystko działa ok, ale gdy wchodzę w zakładkę 'dekoracje' i te 'inne' czy coś (ta ikonka podkategorii obok widoku wszystkiego z kategorii), to jak przejdę suwakiem kilka kart, to na jednej gra się zacina. Grę muszę gasić przez Alt+Crtl+Delete - zakończ proces.
Spowodowane jest to na pewno przez dodatki z internetu*. Jak mam sprawdzić, np. w SimPe lub CleanInstallatorze, które dodatki są wadliwe? * aby gra działała szybciej, wcześniej wyłączyłam zbędne procesory (np. gadu) i zostawiłam tylko Winampa. Od razu zaznaczam, że zawsze gram z Winampem i nigdy nic się przez to nie działo. Błąd wyskakuje tylko w wyznaczonym miejscu. Ostatnio edytowane przez revallsay : 15.12.2013 - 10:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 11
|
![]()
Gdyby to było takie proste, to nie byłoby połowy problemów z aplikacją
![]() Ale do rzeczy - Clean Installer coś tam na czerwono zaznacza, ale z mojego doświadczenia, są to jedynie dodatki wpływające na działanie gry, czyli mody, hacki. Jeśli świadomie nic takiego nie instalowałaś, powyłączaj to (prawy przycisk na dodatku -> disable package). Te pliki zmienią rozszerzenie na .off i możesz je spokojnie powywalać z Downloads. Na różowo zaznaczają się duplikaty. Na jakiś kolor zaznaczają się też np. niedokończone ubrania z Warsztatu (miałam kilka takich rzeczy, zawsze to wywalam). Ale czy Clean wyłapuje typowo błędne dodatki? Raczej nie. Ja w każdym razie nigdy się z taką właściwością nie spotkałam, a i na innych stronach też o tym nie pisali ![]() Jedynym sprawdzonym sposobem jest po prostu podzielenie folderu Downloads na połowy. Jedną z tych połówek wrzucasz do gry i odpalasz. Sprawdzasz, czy gra działa bez błędu. Jeśli tak, wyłączasz grę, "odkładasz" ten folder na bok i wrzucasz drugą połowę. Jeśli znajdzie błąd, dzielisz tę połowę na kolejne 2 połowy i robisz podobnie, jak wcześniej. Do momentu, aż wyselekcjonujesz wadliwy dodatek. Męczące, nużące, czasochłonne, ale chyba najskuteczniejsze. Nikt w każdym razie szybszego sposobu nie wymyślił ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 12
|
![]()
Spróbuję z tym dzieleniem. Mam tylko 2GB dodatków, więc szybko pójdzie. Jetsem prawie pewna, że to jakieś rzeczy dekoracyjne, ewentualnie z wyposażenia sypialni czy salonu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
The sims 4 na karku, a ja wróciłem do 2ki
![]() Mam wszystkie dodatki i 4gb treści zmodyfikowanej (downloads) i się nie wysypuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Reputacja: 22
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#7 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Witam , mam problem z TS2-Pełna Kolekcja .
Otóż gdy próbuję stworzyć rodzinkę gra momentalnie się zawiesza i wyskakuje komunikat ''Działanie aplikacji zostało zkłócone'' [czy jakoś tak] Wie może ktoś jak to naprawić ? ![]() PS:Mam windows 8 Ostatnio edytowane przez Blacky_21 : 26.07.2014 - 15:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Witam wszystkich Ma ktoś taki sam problem? Wie jak zaradzić? Bardzo proszę o pomoc.
Zainstalowałam grę,włącza się normalnie..aż do tworzenia sima.. Nagle wyskakuje komunikat: Działanie programu zostało zakłócone. Aplikacja zostanie zamknięta." I za chwile jeszcze"Program The Sims 2 EP9 przestał działać." Mam windows 8, parametry laptopa dobre.. Próbowałam już różnych sposobów,które wynalazłam w necie i nadal nie działa.. np: -uruchomiłam grę za pomocą administratora, - zmieniłam na tryb zgodności XP, -skanowałam grę... -uruchomiłam gre wyłączając internet i inne pierdoły -zmieniłam w opcjach gry parametry grafiki na niższe -z konta origin włączyłam aktualizacje i napraw gre.. Brak mi pomysłów już.. Niedługo dostanę rozdwojenia jaźni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Mam zainstalowane The sims 2 ultimate collection. Gdy włączam grę i chcę stworzyć sima gra się wyłącza i pojawia się okienko że aplikacja zostanie zamknięta.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|