|
![]() |
#1 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Kalendarz+net+pamięć+wyobraźnia = ok. 250 własnych Simów bez powtórzonych imion
![]() ![]() Część nazwisk wymyślam sama (Oliszek, Fraszkiewicz, Inek, Henryś), część zerżniętych żywcem z reala (Czajkowski, Kucharczyk, Graczyk, Martin), jeszcze inne to rzeczowniki/przymiotniki (Kołek, Radny, Urzędnik, Pierwszy), a reszta to "pomieszane z poplątanym" ![]() Jak dotąd 99% z nich brzmi po polsku ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 07.08.2011 - 07:49 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
ja tam biorę dziwne jak Zykfryt i takie tam
pozdro moulak123 |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja teraz gram rodzina Booth
![]() ![]() Tu żeńskie imiona: Angela, Camilla, Marysia [ kocham to imię ![]() Męskie: Silly, Zac, Feliks, Filip [ kocham to imie ![]() ![]() Niektóre wziete z serialów lub/i filmów
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Zazwyczaj nie daję simom polskich nazwisk, rzadko zdarzają się też nasze ojczyste imiona. Szukając nazwiska dla sima przegrzebuję listy popularnych angielskich nazwisk, nazwiska postaci z seriali lub gwiazd. Np. Aktualnie gram rodzinką o nazwisku STAN - co chyba każdemu kojarzy się z Alexandrą Stan. Właściwie nie wiem, skąd mi to przyszło do głowy. Nie słucham jej! xD Nic to. Natomiast jeżeli chodzi o imiona, metoda jest raczej ta sama. Najpierw myślę, jeżeli nic nie mogę wymyślić - google, seriale, gwiazdy. Coś wreszcie do głowy przyjdzie, prawda?
![]() Moja rodzinka, Stan, nosi imiona: Marc, Abby, Kyle, a mama zwie się Stella. Ojciec nazywał się Krystian, ale on miał z góry przesądzony los. Już dawno nie żyje. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Przeważnie nadaję imiona z filmów , No chyba że tworzę takie dziwne rodzinki (naukowcy, goci, kosmici...) .Ale moje ulubione to Tatiana, Daniel, Chanel i Jessie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Istnieje tyle pięknych imion
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Ja podobnie jak Liv biorę imiona z kalendarza, ale wybieram takie mniej popularne
![]() Nazwiska jak mi przyjdzie do głowy, tylko dbam, żeby się nie odmieniały. teraz mam rodzinę Słomka, tam jest Liliana, Henryk, Kaja , Maja i Pola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ja w obecnych rodzinkach mam dzieci o imionach: Mateusz , Edward, Piotrek, Franek, Alicja, Patrycja, Sandra ,Nicole, Julka, Maciek, Janek,Martyna. Ja zazwyczaj biorę takie które mi do głowy przyjdą
![]() ![]()
http://mypage.thesims3.com/mypage/simunia12 Ostatnio edytowane przez miłośniczka zwierząt : 30.05.2012 - 12:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Imiona? Hmm...używam tych trochę starszych, ale wiecznie modnych(według mnie). Uwielbiam Klarę, Iwonę,Liliannę, Sandrę, Wandę. Nazwiska? Tu już zdaję się bardziej na inwencję twórczą w danym momencie, ale ostatnio cały czas stosuję nazwisko Adamczyk i Zuryś. Nie znoszę zagranicznych imion Oo :3
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Imiona zazwyczaj biorę ze słownika imion albo używam tych, które aktualnie mi się podobają. Natomiast nazwiska albo wymyślam sama, albo biorę z książek/filmów/seriali.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|