Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.06.2009, 19:58   #211
Keramzyt
Guest

Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Oby to nadrobili... Mam tę grę od 9 dni i już mi się nudzi... Jeżeli mam wybierać między podstawami TS2 i TS3, to jednak TheSims3 lepsze ALe niecierpliwie czekam na dodatek/ki...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.06.2009, 09:22   #212
simeczka
Guest

nom mi tez juz sie nudzi bo ja ciagle zmieniam rodzinki zrobie jakas pogram nia troche i ja skasuje i robie nowa ni wiem jakos tak mam ze dlugo jedna rodzinka nie daje rady grac w the sims 3 a w the sims 2 owszem moglam fgrac do upadlego ni i czelkam na jakies dodtaki ciekawe jaki sie pierwszy ukaze i kiedy mam nadzije ze niedlugo
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2009, 13:47   #213
Chryzantem Złocisty
Guest

Nie no,w tym momencie to jest przegięcie.
Drugi raz przyszedł do mojej simki komornik,mimo że nie dostawała żadnych rachunków do zapłacenia! (sprawdzam codziennie)
i co jej zabrał?znowu lampkę z sypialni i...rzadkiego motyla z prywatnej kolekcji!po ch** mu ten motyl?

odechciało mi się grać ;/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.06.2009, 18:51   #214
Keramzyt
Guest

ja miałem cos podobnego. Nie zapłaciłem rachunków, to fakt. Przychodzi komornik. Zdziwiony byłem, bo nie było komunikatu o nie zapłaconych rachunkach... Zabrał mi kosz na śmici (ten tańszy xD). Wychodzi. Pojawia się komunikat o nie zapłaconych rachunkach. Dzień później znów przychodzi komornik, a za nim złodziej Komornik wsysa mój komputer, a złodziej próbuje wziąć też ten komputer. Wtedy gra się wyłączyła.

Poza tym, czemu nie można przenosić roślin do ekwipunku/ekw. rodziny? Chciałem przeprowadzić simów do domu, który zbudowałem, ale lipa, bo mam zasadzony krzew śmierci noo...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2009, 02:49   #215
MazuR
Guest

Czy nie uważacie, że gra Sims 3 jest za prosta? Wiem, że gra jest przeznaczona dla ludzi od 12 lat. Jednak w ciągu 6-7 godzin gry zdobyłem najwyższy stopień w pracy będąc legendą sportu, zarabiając ponad 600 S na godzinę, będąc współwłaścicielem klubu, mając najlepszy samochód i całkiem ładny dom. (do tego żona nimfomanka i mały dzieciak na świecie [o innych paniach na jedną noc już nie wspominając) Czy to nie troszke za szybko? Jakoś wydaje mi się, że wolniej powinno się osiągać sukcesy. Uważam to za sporą wadę...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2009, 13:32   #216
agnieszka130187

Reputacja: 11

Każdy ma prawo mieć swoje odczucia co do gry. Mi się podoba, a to, że można w końcu dobierać kolory i wzory to naprawdę spore udogodnienie, w TS2 nie raz nie mogłam postawić stolika ładnego, bo nie pasował do reszty mebli, tu jest ten problem rozwiązany. Jednak jak patrze na te samochody, to tak jakoś mi nie fajnie, mam garaż i co z tego jak Simy nawet tam nie podejdą, samochody się pojawiają na mrugnięcie czarodziejską różdżką, a jak przejeżdżają przez inne auta, rowery lub Simy to już masakra. Na miejscu parkingowym przy parceli publicznej też znajdują się w jakiś wyimaginowany sposób. ;(
stare 19.06.2009, 13:43   #217
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał MazuR Zobacz post
Czy nie uważacie, że gra Sims 3 jest za prosta? Wiem, że gra jest przeznaczona dla ludzi od 12 lat. Jednak w ciągu 6-7 godzin gry zdobyłem najwyższy stopień w pracy będąc legendą sportu, zarabiając ponad 600 S na godzinę, będąc współwłaścicielem klubu, mając najlepszy samochód i całkiem ładny dom. (do tego żona nimfomanka i mały dzieciak na świecie [o innych paniach na jedną noc już nie wspominając) Czy to nie troszke za szybko? Jakoś wydaje mi się, że wolniej powinno się osiągać sukcesy. Uważam to za sporą wadę...
No wiesz, różne kariery różnie się zdobywa, spróbuj pograć lekarzem, zobaczysz. Trzeba logikę mięć, a jak masz jej już dużo to potem strasznie wolno idzie. O ile się orientuję to umiejętności sportowe tak samo jak ogrodnictwo lecą dużo szybciej A trzeba zauważyć, że jeszcze dużo przed tobą kariera i mały dzieciak to nie wszystko - możesz przecież rozbudować dom, wychować tego dzieciaka najpierw (może większą rodzinę), oprócz tego są jeszcze misje, wydarzenia w mieście takie jak turnieje szachowe czy zawody w grillowaniu, w których można się wykazywać, możesz sprawdzić się w kolekcjonowaniu lub w ogrodnictwie, albo w wędkarstwie, a co najważniejsze, masz teraz czas na rozwijanie przyjaźni sima i spełnienie jego pragnienia życiowego Więc jak widzisz, jest jeszcze trochę tego
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2009, 16:04   #218
Searle

Moim zdaniem zdobywanie awansów w The Sims 3 jest trudniejsze niż w "dwójce", mimo, że teraz nie trzeba zdobywać tylu przyjaciół to i tak dochodzą dodatkowe opcje takie jak: nastrój, szef, relacje z współpracownikami i wiele innych stosownych do wybranej kariery.
stare 19.06.2009, 19:51   #219
karasss

O lol ! Duże LOL!
Jakie to jest dziwne, mam trójkę od soboty, a gram od wczoraj. Nie odczuwacie że 3. jest zrobiona żeby tylko zrobić, bo i tak wiedzieli że się sprzeda jak tak do tej pory seria gier The Sims się sprzedawała. To jest takie głupie, zapowiadali "No... będzie można chodzić po mieście, odkryj inny świat odwieź sąsiadów" W d**e! a nie odwiedź sąsiadów niektórych to się nawet nie da wejść. Jaki duży minus czemu nie widać animacji wsiadania na/ do pojazdu?, czemu pojazdy się tylko przenikają?, no i największy co mi z tego że miasto jest otwarte, a budynku w środku nie widać. To ale przyjemność z tego "otwartego" miasta. Jeszcze lepiej jak na jednym zapisie 2. osoby mogły grać, bo chcę grać z bratem żebyśmy byli sąsiadami to nie możemy dla mnie jest to minus. Wiem że nie chcieli robić tak jak we 2. że się jeszcze rodzina wczytuje... no ale mogłoby być tak... Wrrrr...!!! I ta prędkość gry robię na 3. to tak wolno idzie 5 minut muszę czekać żeby sim się wyspał... trochę to wkurzające, może chcieli zrobić bardziej realistycznie. No ale nudno tak czekać. Jeszce tak głupio że te umiejętności (gotowanie, sport itp.) to powinno być tak jak w 2. że widać puste te paski, bo tak głupio że nie widzę...

Według mnie plusy i minusy.

PLUSY:
+ Nawet lepszy tryb robienia postaci,
+ To otwarte miasto(ale tylko w małym %),
+ Więcej ogólnie opcji,
+ Szybsze wczytywanie

MINUSY:
- Te super robienie sima to porażka, bo tylko można sobie kolor ubrań zmieniać.
- Wolne tempo gry.
- Jak chcę gdzieś jechać to ta ch**owa taksówka musi zawsze przyjechać powinno być do wyboru.
- Super otwarte miasto ... ehe... tylko czemu nie widać w środku budynku?!.
- Przenikanie samochodów/ rowerów przez siebie.
- Żeby do sąsiada iść to muszę go znać.
- Słabe opcje rozmowy z innym simem.
- Mało ubrań, włosów itp.
- Co robić na takiej plaży ?!

Ogólnie myślałem że gra będzie lepsza... ale niestety. Oby wyszedł jakiś patch korygujący niektóre minusy.

MOJA OCENA: 7/10

#####(tego posta pisałem 2 dni wcześniej) --- teraz już mi lepiej trochę się gra ale naprawdę dużo jest błędów.
stare 19.06.2009, 20:13   #220
Keramzyt
Guest

Cytat:
Napisał karasss Zobacz post
O lol ! Duże LOL!
Jakie to jest dziwne, mam trójkę od soboty, a gram od wczoraj. Nie odczuwacie że 3. jest zrobiona żeby tylko zrobić, bo i tak wiedzieli że się sprzeda jak tak do tej pory seria gier The Sims się sprzedawała. To jest takie głupie, zapowiadali "No... będzie można chodzić po mieście, odkryj inny świat odwieź sąsiadów" W d**e! a nie odwiedź sąsiadów niektórych to się nawet nie da wejść. Jaki duży minus czemu nie widać animacji wsiadania na/ do pojazdu?, czemu pojazdy się tylko przenikają?, no i największy co mi z tego że miasto jest otwarte, a budynku w środku nie widać. To ale przyjemność z tego "otwartego" miasta. Jeszcze lepiej jak na jednym zapisie 2. osoby mogły grać, bo chcę grać z bratem żebyśmy byli sąsiadami to nie możemy dla mnie jest to minus. Wiem że nie chcieli robić tak jak we 2. że się jeszcze rodzina wczytuje... no ale mogłoby być tak... Wrrrr...!!! I ta prędkość gry robię na 3. to tak wolno idzie 5 minut muszę czekać żeby sim się wyspał... trochę to wkurzające, może chcieli zrobić bardziej realistycznie. No ale nudno tak czekać. Jeszce tak głupio że te umiejętności (gotowanie, sport itp.) to powinno być tak jak w 2. że widać puste te paski, bo tak głupio że nie widzę...

Według mnie plusy i minusy.

PLUSY:
+ Nawet lepszy tryb robienia postaci,
+ To otwarte miasto(ale tylko w małym %),
+ Więcej ogólnie opcji,
+ Szybsze wczytywanie

MINUSY:
- Te super robienie sima to porażka, bo tylko można sobie kolor ubrań zmieniać. Tiaaa, jeszcze czego. Można zmieniać styl wzorów ubrań, kolor włosów, oczu, makijażu (standardowe kolory i paleta...)
- Wolne tempo gry.
- Jak chcę gdzieś jechać to ta ch**owa taksówka musi zawsze przyjechać powinno być do wyboru. Ależ jest do wyboru! "Podejdź tutaj", potem pod obrazkiem zmieniasz z "Automatycznie" na "Idź" lub "Biegnij"
- Super otwarte miasto ... ehe... tylko czemu nie widać w środku budynku?!.
- Przenikanie samochodów/ rowerów przez siebie.
- Żeby do sąsiada iść to muszę go znać. Nie musisz go znać...
- Słabe opcje rozmowy z innym simem.
- Mało ubrań, włosów itp. Ale można zmieniac ich styl...
- Co robić na takiej plaży ?!

Ogólnie myślałem że gra będzie lepsza... ale niestety. Oby wyszedł jakiś patch korygujący niektóre minusy.

MOJA OCENA: 7/10

#####(tego posta pisałem 2 dni wcześniej) --- teraz już mi lepiej trochę się gra ale naprawdę dużo jest błędów.
Czy teraz już wszystko wiesz, karasss? Podopisywałem tam troszkę
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania