Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2011, 20:19   #1
FakeYourDeath

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3 - Proste pytania i odpowiedzi.

Tez tak mialam,za to mlodsze rodzenstwo mojej simki poszlo na ta studniowke. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Stala ciagle pod szkola i nic,zadnej interakcji nie ma.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.06.2011, 20:23   #2
Maszka

A mial ktoś, że prawie przy każdej próbie zapisu gry wyskakiwało mu "Kod błedu 12.Kliknij Przeczytaj" cos takiego.Ja mam prawie zawsze to!I jeszcze że se tak gram nikomu nic nie robię i mi sie zacina, potem znowu odcina i gra się wyłącza jakby ja ją wyłączyłam i takie coś że program The Sims 3 Pokolenia przestal działac że jakis problem.O co z tym chodzi?
Maszka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2011, 20:25   #3
>>>FiShIp<<<

Ja to miałem.Tu jest link http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55734
Mnie to pomogło
>>>FiShIp<<< jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2011, 20:53   #4
anie_1981

Ja chciałam tylko nadmienić, odnośnie tamtego poradnika, do którego linka podał przedmówca. Jeśli mamy najnowsze łaty do gry i system 64-bitowy, to nic nie trzeba robić Od którejś łaty, nie pamiętam od której, EA tak pisze pliki exe uruchamiające grę, że od razu są przystosowane do korzystania z więcej niż 2GB RAM. Więc jeśli mamy Vistę\7\x-64 bit, to nie trzeba nic robić. Jeśli mamy Windowsa XP, lub Vistę\7 32-bit, to tylko przystosowujemy Windowsa, tak jak w tamtym poradniku.

Dodatkowo radzę zapisywać grę często i nie metodą "zapisz", a tylko metodą "zapisz jako...". Robimy sobie po dwa zapisy na każdą grę, czyli np. "Sunset Valley 1" i "Sunset Valley 2" i zapisujemy na zmianę.

I ostatnia rzecz:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

No jak ja z tego wszystkiego korzystam, to ja od wieków nie widziałam błędu zapisu, ani wyłączającej się gry.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2011, 21:31   #5
Saheli019
Guest

Odkryłam coś smiesznego (może ktos też to już widział).Otóż jak sim ożeni się/wyjdzie za mąż za WP,który jest normalnym simem i urodzi im się dziecko to ów dziecko może w każdej fili zamienić się w WP Wiem że to nic nadzwyczajnego,ale zabawnie wygląda rodzinka lalek
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2011, 21:38   #6
FakeYourDeath

Pobieralam mody. No trudno, w wolnej chwili zainstaluje simsy od nowa. Dziekuje za pomoc Searle ;p
stare 06.06.2011, 05:59   #7
Owl Finch

Reputacja: 11

A u mnie nie działa bitwa na poduszki... Ktoś też tak ma? Klikam na tą opcję, simy chwilę stoją na przeciwko siebie, po czym interakcja znika.
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.06.2011, 06:18   #8
Aguncja
Guest

Cześć! U mnie pojawił się już pierwszy błąd. Wysłałam dziewczynkę do szkoły z internatem a ona któregoś dnia wróciła nad ranem do domu i tak już została. W zakładce dotyczącej szkoły posiada status- zapisana do szkoły z internatem. Do zwykłej nie chodzi, obija się w domu Nie ma opcji żeby wypisać ją z tej szkoły. Miał ktoś ten problem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.06.2011, 10:11   #9
EJ70

Cytat:
Napisał Aguncja Zobacz post
Cześć! U mnie pojawił się już pierwszy błąd. Wysłałam dziewczynkę do szkoły z internatem a ona któregoś dnia wróciła nad ranem do domu i tak już została. W zakładce dotyczącej szkoły posiada status- zapisana do szkoły z internatem. Do zwykłej nie chodzi, obija się w domu Nie ma opcji żeby wypisać ją z tej szkoły. Miał ktoś ten problem?
U mnie było tak samo, ale już ktoś o tym pisał, więc wygląda na to że mamy kolejny błąd.
EJ70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.06.2011, 11:24   #10
Aguncja
Guest

Tak wiem że było, już doczytałam Miałam jeszcze lepszy błąd. Simka wyszła za mąż za obcokrajowca z Chin i po wymianie obrączek nie pojawiło się okienko z propozycją wprowadzenia się do niej. Dodam że skorzystałam z pokoleniowego łuku ślubnego. Za pomocą interakcji też nie mogłam nic zrobić- brak opcji. Kiedy "mąż" opuścił jej dom, nie mogła go nawet zaprosić bo zawsze mu "wyskoczyło coś w ostatniej chwili" Na szczęście zapisałam grę tuż przed ślubem. Kiedy ponownie odpaliłam grę wybrałam opcję ślub prywatny i tym razem odbyło się jak należy.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania