Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.11.2011, 17:33   #211
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Problemy z grą

To przenieś cały folder Electronics Arts z Moje Dokumenty (np. na pulpit) i uruchom grę. Zobaczysz wtedy, czy to wina jakiegoś moda, rodziny, miasta...
Jak się uruchomi i będzie działać to OK. Jak nie, to reinstalka...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.11.2011, 18:02   #212
ginsei

Reputacja: 10

Też mam ten błąd, ale występuje on w parze z błędem 12, tzn:
Gdy zapisuję grę i wyskoczy mi ten błąd, przechodzę do głównego menu i uruchamiam poprzedni save (zapisuję jak anie_1981 - save 1, save 2, save 3). Podczas jego uruchamiania wyskakuje mi błąd jak u kolegi, tyle, że jak uruchomię ponownie aplikację, to jest wszystko w porządku...
Mam czystą grę.
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.11.2011, 18:30   #213
Damian
Guest

Cytat:
Napisał Björk Zobacz post
To przenieś cały folder Electronics Arts z Moje Dokumenty (np. na pulpit) i uruchom grę. Zobaczysz wtedy, czy to wina jakiegoś moda, rodziny, miasta...
Jak się uruchomi i będzie działać to OK. Jak nie, to reinstalka...
Dzięki już działa
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.11.2011, 16:21   #214
anie_1981

Czyli miałeś jakiś wadliwy dodatek z sieci, albo mod... Ja już nie wiem co mam zrobić z Aishą Martinez... Problem z malowaniem obrazów nie chce ustąpić. Było dobrze przez jedno uruchomienie gry, a teraz znowu maluje okropnie. Próbowałam nawet wyrzucania jej z domu, wybierania tylko jej jako aktywnej rodziny, a potem dołączania z powrotem do rodziny. Nic nie pomaga. Chyba już jej tak zostanie do śmierci Może spróbuję zabrać jej tą umiejętność NRaas'em i niech się uczy "legalnie", ale nigdy nie spotkałam się z taką reakcją na uczenie umiejętności NRaasem... Nawet służąca lepiej maluje od "swojej chlebodawczyni".
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2011, 14:43   #215
distractme

ja tez mam pare problemow.. mianowicie
1. zrebak nie moze spac w boxie, obojetnie czy jest w nim sam czy z matką- nie zasnie (i tak box jest wysprzatany)
2. zrebak nie chce spac nawet poza stajnią- gdy klikam na opcje "zdrzemnij sie" ta opcja od razu znika a konik jest wykonczony, nie moze zasnąc mimo wszystko
3. ten sam zrebak ma interakcje "gdzie jest moja mamusia" mimo ze matka jest blisko niego to nawet podczas karmienia go jest ta interakcja
4. do domu wlamuje mi sie zlodziej, nie wiem ktoredy wchodzi, po prostu pojawia sie na mojej parceli gdzies z boku domu mimo ze ogrodzenie jest zamkniete (sprawdzalam), nie mam tez opcji "walcz" chociaz kiedys mialam..
distractme jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2011, 18:08   #216
anie_1981

U mnie źrebaki w pełni działają, czyli mnie punkty 1-3 nie dotyczą. Jeśli chodzi o pkt 4, to złodzieje wchodzą na parcelę nawet, gdy zablokowana jest furtka. To normalne. Po prostu zainwestuj w alarm.
stare 15.11.2011, 17:35   #217
jaja

do 4. poza tym opcja walcz pojawia sie tylko gdy sim ma określoną cechę, odważny zdaje się

a próbowałaś zresetować źrebaka? wyprowadzać go z domu z mamuśką, czegokolwiek?
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2011, 19:34   #218
ginsei

Też bym była za zresetowaniem źrebaka - mimo, że ktoś tu pisał, że 'resetsim' na zwierzaki nie działa, to ja sprawdziłam i mi działał bez zarzutów.

Też się wam zdarza, że jakimś cudownym sposobem koń wejdzie do domu (tam gdzie simy żyją, mimo, że są normalne drzwi do domu, nie te 'stodołowe') i wyjść potem nie może? Raz mi tak dziki koń wszedł, innym razem - mój własny. I się oburzały, że wyjść nie mogą
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2011, 23:19   #219
anie_1981

Ja miałam raz śmieszną sytuację, ale nie z koniem, tylko z Simką. Ja zawsze gdzieś w domu upchnę to duże akwarium naścienne z PZ. No i miałam je w piwnicy, w taki sposób, że za akwarium była wnęka i nie dało się tam normalnie wejść, to było tylko po to, by dało się wstawić to akwarium. No i podczas karmienia cyfrowych rybek, Simka mi tam jakoś weszła. Zastanawiałam się właśnie, gdzie ona mi zniknęła, a miała tyle do roboty... Nakierowuję na nią kamerę, a ona w tej wnęce stoi i wymachuje rękoma, bo nie może wyjść

A tak poważniej, to mnie zaczyna moja gra solidnie @#$^%^%$#... Zawsze jak miałam jakiś problem w grze, to była to wina albo jakiegoś moda, hacka, czegoś nieoficjalnego, lub po prostu musiałam zastosować się do jakiś rad z neta, żeby poprawić sytuację. Zawsze jednak szło to naprawić. A teraz... klops... Co drugie, co trzecie uruchomienie gry, to gra mi się wyłącza, muszę często czyścić cache gry i "resetować wszystko" z modem NRaas Master Controller, bo inaczej nie da się grać. Za każdym razem jak już jest dobrze i sobie pomyślę, że w końcu naprawiłam grę, to mi właśnie wtedy się wyłącza Pozbyłam się wszystkich modów, jakie powstały przed zwierzakami, naprawiłam każdy nieoficjalny dodatek rigfixem, pozbyłam się dodatków zepsutych, zostawiłam tylko skonfliktowane ze sobą Store, bo w grze działa, a poza tym, to Store, musi być zgodne. Zapisuję grę co 5 minut, ale nic nie daje tzw "trwałego efektu". Nie wiem, czy tak jest tylko w AP, czy na innych zapisach też, bo szczerze, nie chcę teraz grać w SV czy w BP, bo wciągnęłam się w rodzinę z AP. No a poza tym, to jeśli mam jakiś błąd gry, to nie chcę nim popsuć jeszcze tamtych zapisów.
stare 16.11.2011, 09:26   #220
distractme

nie resetowalam zrebaka, wlaczylam gre od nowa, zrebak nadal ma wskaznik "gdzie moja mamusia" mimo wszystko, nie spi w boksie w stodole ani na trawie na parceli, kupilam jakis pierwszy lepszy boks, postawilam na dworzu i teraz w nim spi. a co do wlamywaczy, zanim zainstalowalam zwierzaki simka normalnie mogla walczyc z nim a sam wlamywacz wchodzil bramą i wgl a teraz on nagle pojawia sie z tylu domu a jak na niego klikne to nawet nie ma opcji przy simce by co kolwiek z nim zrobila..
distractme jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania