Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2015, 17:56   #211
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia VI

WHAT
CO
WHAT

musze nadrobić
czekajta bo ja tu nieogar dopiero co z prysznica wyszłam a tu się okazuje, że żyję WTTFFFF PRZECIEŻ UMERYAM (see what I did there )
XDD
serio, dajcie mi chwilę na nadrobienie i w ogóle wow, dzięki za wskrzeszenie czy coś
jezus marian ile postów

lol przynajmniej wiadomo, że jestem niewinna heheheh
bo mafia mogła mnie zabić heheheh
jakbym była winna to by nie mogła heheheh
XDD dobra, serio, idę czytać xD

Ostatnio edytowane przez Meryam : 26.08.2015 - 17:58
Meryam jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2015, 18:00   #212
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Myślałem, że w takiej sytuacji ginął dwie osoby, a jednak nie
Sam nie wiem, myślałem, że lud się zbuntuje i ja koniec końców umrę. No cóż teraz tylko czekać na ruch mafii. Ja jednak zacząłem interesować się Annetti. Przecież ona nawet w temacie nie siedzi. Na podstawie czego oddała głos?
Słodki Pan Ciastek jest offline  
stare 26.08.2015, 18:12   #213
Hebe

Reputacja: 39

Ale żeśmy się zgrali, uhuhuhu

Tak się zastanawiam... co myślicie o osobach, które ni z gruszki, ni z pietruszki zagłosowały na Malfuriona? Albo o tych, które nie głosowały, mimo że się tu udzielały? W końcu gdyby nie oni, to kogoś byśmy wyeliminowali i przynajmniej byśmy się dowiedzieli czy jesteśmy na tropie, a teraz wracamy do punktu wyjścia.
stare 26.08.2015, 18:12   #214
Meryam
Archeolog Renesansu

Ok, dobra, przeczytałam wszystkie posty i mam można powiedzieć, że trop.
No i tak jak mówiłam, pierwsze zabójstwo nam wiele powie.
Generalnie Kędziorka bym nie podejrzewała. Co prawda nie wiem jaki to był błąd, że mafia mnie zabiła/nie zabiła, ale ona jedyna napisała, że mafia może objąć strategię eliminowania najpierw tych, którzy dużo kombinują - gdyby była w mafii to raczej by tego nie pisała, bo sama też coś kombinuje, i gdy ja szukałam strategii to sama też jedną dorzuciła. Gdyby była w mafii, to by się tak nie wychyliła.
Osobiście baaardzo podejrzewam Ciastka. Pisze CHOLERNIE dużo, ale nic konkretnego, ciągle pisze o Bjork i o tym, że ona się nie odzywa, itd. podczas gdy to gówniany argument. Jest mnóstwo osób, które się nie odzywają, a widzę je w temacie. Hebe pisze bardzo rzadko, Rainbow też często widuję w temacie, a się nie odzywa. Teraz znowu przerzucił się na Annetti. Widać, że usilnie próbuje od siebie odwrócić uwagę. A to, że nigdy wcześniej nie był w mafii, to też argument z dupy, bo w tej edycji każdy mógł być wylosowany. Ja w jednej edycji byłam Cattanim i nikt się nie zorientował.
To samo tyczy się Malfuriona. Najpierw twierdził, że mydlę oczy, potem też rzucał oskarżenia na Bjork, ale też podaje argumentację z pupy, że się tak pięknie wyrażę.
I mam jeszcze podejrzenie co do Lepkiego, ale tu nie jestem do końca pewna. I jedyny argument jaki mam to jego sam, tylko obrócony przeciwko jemu:
Cytat:
Napisał LepkiePaluszki23 Zobacz post
Ja teraz po rozpatrzeniu niektórych postów podejrzewam Hebe oraz Ninę14. Dlaczego? Ponieważ ich posty są takie sztuczne, jakby pisane, aby pisać. Niby starają się nam pomóc, ale nie do końca.
Jego posty są trochę sztuczne, trochę nie do końca, trochę coś ukrywa moim zdaniem. Ale tego jednego oskarżenia napraaawdę nie jestem pewna.

I główny argument przeciwko nim: mafia musi mieć wszystko na oku. Musi być ciągle aktywna i ciągle wszystko obserwować. Zastanówcie się, kto się bronił najbardziej i kto najbardziej odwracał od siebie uwagę...? Naprawdę muszę to mówić?

Meryam jest offline  
stare 26.08.2015, 18:17   #215
Cytryśnia

Reputacja: 12

17.02: Hm... nie wiem na kogo zagłosować waham się, zagłosuję potem, poczytam jeszcze zobaczę co inni sądzą, żeby nie było jakiegoś wielkiego podziału głosów czy coś jest jeszcze czas o ide grać...
dwie godziny później: czy ja coś miałam zrobić...
mam pamięć złotej rybki ;___;
O, Meryam, a podobno nie da się w Potterze nikogo wskrzesić xD
a co do moich podejrzeń, to miałam zamiar głosować malfuriona. Ten post Pinkiego chyba mnie trochę do tego przekonał, a takze
(uwaga, teraz przytoczę kolejny beznadziejny argument) poprzednie edycje i zachowanie w nich malfuriona
i w sumie lepkiego też. No tak, ten argument jest beznadziejny

dobra, teraz dam sobie forum na pasek i moze nie zapomnę następnym razem

Ostatnio edytowane przez Cytryśnia : 26.08.2015 - 18:25
Cytryśnia jest offline  
stare 26.08.2015, 18:22   #216
Słodki Pan Ciastek

Teraz wstawię się za Malfuriona bo przepraszam bardzo, ale czy on atakował Bjork? Jedyne co pisał to, to, że faktycznie jest to podejrzane i można ją sprawdzić. Po za tym kilka razy powtórzył, że byłoby to na ślepo, ale w razie, gdyby nie wyszło nic byśmy nie stracili. Bo i tak nie pomaga
I nie chciałbym nic mówić, ale gdybym odwracał od siebie uwagę nie argumentowałbym wszystkiego co było mi zarzucane, a przede wszystkim, nie wpisałbym siebie na początku do osób, oskarżanych i argumentowanych - to chyba logiczne
A co do Annetti, to tylko napisałem, że prawie w ogóle nie siedzi w temacie, a głos oddała. Tylko zwróciłem uwagę, że jest to podejrzane, ale nic więcej

Ostatnio edytowane przez Słodki Pan Ciastek : 26.08.2015 - 18:25
stare 26.08.2015, 18:24   #217
Shiver

Reputacja: 21

Oooo :<
Jak na razie to jutro głosuję tak samo jak dzisiaj na SPC, ale jeszcze trzeba poczekać na ruch mafii...
stare 26.08.2015, 18:28   #218
Meryam
Archeolog Renesansu

SPC, wiesz kogo mi przypominasz strasznie z tym bronieniem się rękami i nogami? Alpherainna w poprzedniej edycji. Na samym początku gdy tylko go oskarżyłam to też się tak bronił, podając trochę słabe argumenty na swoją obronę. To po pierwsze. Po drugie, myślę, że Malfurion potrafi sam się bronić. No chyba, że to twój kolega mafiozo... Co do Annetti - przytoczyłam dwa inne przykłady takich osób. IMO to nie podejrzane. Podejrzane jest gdy ktoś się broni słabymi argumentami Nie przekonuje mnie to po prostu. Bardziej przekonują mnie osoby, które są w stanie się obronić jednym, konkretnym postem. Albo dwoma, dobra, też zdarza mi się lać wodę. Ale ty się bronisz cały czas. I cały czas odwracasz od siebie uwagę. Nie przekonujesz mnie bro.

Meryam jest offline  
stare 26.08.2015, 18:39   #219
Malfurion

Reputacja: 19

SPC, wiesz, ze takie wstawiennictwo to dosc czesty ruch mafii?

Ja bym na chwile obecna wykreslil z listy glownych krzykaczy z tematu i podpatrzyl, kto podpinal sie pod teorie roznych osob
stare 26.08.2015, 18:43   #220
Słodki Pan Ciastek

up: Ja, ja, ja się podpinałem! ^^

Ale to też wytłumaczyłem, w końcu odwracam od siebie całą uwagę, nie?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania