|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Nie wiadomo i na pewno nie dowiemy się tego szybko bo 2013 rok jak zapowiedzieli twórcy na ostatnim czacie jest już wypełniony dodatkami do TS3
Można jednak się domyślać, że skoro zapowiedziano już plan zagospodarowania tego roku, to pod koniec 2013 (zapewne przed świętami) albo w okolicach czerwca 2014 będziemy już mieli TS4.Ja osobiście jeszcze do tych wszystkich "życzeń" dodałbym możliwość tworzenia własnych mebli wbudowanym edytorem. Działałby podobnie jak w Spore, mielibyśmy gotowe elementy którym moglibyśmy zmieniać teksturę, kolor i łączyć ze sobą tworząc gotowy mebel czy inny obiekt. W spore taki edytor sprawdzał się i działał na prawdę dobrze co do budynków i postaci. Niektórzy powiedzą, że co wtedy ze Store? A no w store mogli by się twórcy skupić na jakiś obiektach specjalnych, gotowych światach i ubraniach. Obserwując TS3 Store od początku istnienia wydaje mi się, że tak na prawdę zarabiają na światach, bo zaczęli je umieszczać częściej i bardziej dopracowane, natomiast zwykłe obiekty pokazują się już dużo rzadziej niż kiedyś.
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Mogliby też wprowadzić 'warstwowe' ubieranie sima. W takim sensie, że nie mamy narzuconą kurtkę z danym podkoszulkiem, tylko najpierw byśmy wybierali dowolny podkoszulek i na to, jakbyśmy chcieli, kurtkę, czy inny sweterek. Tylko problem byłby z chowaniem się jednych ubrań pod drugimi (już to widać przy wąskich spodniach i wysokich butach), ale nie jest niewykonalne.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
- otwierające się okna ( + dachowe)
- wsiadanie do samochodu takie jak w 2 - choroby - możliwość poruszania się między miastami (np. z Bridgeport do Appaloosa Plains) - kupowanie ubrań - większe miasta - więcej, większych sklepów (a nie królicze nory) - płynne zmienianie wieku sima , ustawianie lat - więcej rozwiniętych karier - więcej mebli, ciuchów i fryzur, żeby można było ustawić długość włosów ![]() - podlewanie kwiatów - mycie podłóg, odkurzanie itp . a nie tylko pościel łóżko ^^ - ustawianie wzrostu simów - wypadki, kolizje, żeby samochody nie przenikały przez simów o.O chyba wszystko
Ostatnio edytowane przez malinowa_mamba86 : 14.01.2013 - 16:24 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Dobra, to teraz ja powiem czego oczekuję w nowej generacji.
1. Jak już ktoś wspominał-wypadki samochodowe, bo takie przenikanie samochodów przez simy jest bardzo nierealistyczne, a gracze chcą realizmu! 2. Zdobywanie pracy według mnie powinno być trudniejsze, chodzi o to żeby np. była rozmowa o prace, żeby sim do pracy był wybierany na jakiejś podstawie, np. umiejętności. 3. Choroby. W trójce dochodzą dopiero w CPR, na dodatek jest to tylko jakieś przeziębienie. A mi się marzy, aby simowie mieli więcej chorób, aby mogli mieć np. złamaną nogę, rękę, aby po bójkach z innymi simami mieli siniaki, bo teraz to się biją, ale wyglądają normalnie. Aby szpitale nie były "króliczą norą", BA! Aby simowie podczas cięższych chorób leżeli w szpitalu. 4. Bloki.Fajnie by było jakby w bloku mogło mieszkać kilka rodzin. 5. Nie wiem czemu, ale zawsze chciałam aby sim mógł się zakochać bez wzajemności, bo zawsze jest to taka szczęśliwa miłość. 6. Ciąża u nastolatków. Wymieniałabym dalej, ale mi się nie chce. Szkoda czasu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Moim zdaniem powinni dodać fokarium. I żeby było tam sporo osób, nie ty i jakiś dzieciak który zabłądził w drodze do domu
- Dzikie zwierzęta. Nie tylko jelenie które są w zwierzakach, tylko np: Dzik, zając, łoś. - Agresywne zwierzęta, jak np: Wilk, niedźwiedź- Atakowały by naszego sima. - Może samobójstwo? Skoczenie z mostu np ![]() - Trzepanie dywanów |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Już to widzę, jak w grze 'dla dzieci' dają możliwość samobójstwa
![]() Fokarium, delfinarium itd, itp... To może po prostu zoo? Raczej wolno chodzących, dzikich i niebezpiecznych zwierząt nie będzie. Starczy, że niedźwiedź jest w katakumbach i po zetknięciu z nim Sim jest osmalony
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
1. Grafika - totalnie do poprawy w kolejnej odsłonie. O ile przeskok z "pierwszej generacji" na dwójkę był ogromny tak z 2 na 3 już nie koniecznie. Delikatne poprawki 'kosmetyczne' ale bez szału. Nie wiem czy to co pokazują na YT odnośnie trailerów TS4 (http://www.youtube.com/watch?v=bH5zl2W8Fz4) to prawda czy też filmy z innych gier ale jeśli to prawda to będzie to na prawdę duży skok. Sama motoryka jest wyraźnie poprawiona.
2. Tryb budowy - jeśli ktoś zna historię TS to wie, że od początku ta gra miała skupiać się na budowaniu, urządzaniu i planowaniu. Brakuje mi możliwości tworzenia okrągłych ścian, wyboru wysokości murów i wielu innych być może mało istotnych 'szczegółów' ale dla bardziej wymagających graczy. 3. Tryb kupowania - ustawianie mebli, urządzeń itp., co prawda można ustawić pod kątem ale dlaczego by nie obracać obiektem dowolnie ? Całe 360* dałoby ciekawe możliwości ![]() 4. Multiplayer - ehhh temat poruszony już przy 1 części. Z tego co pamiętam ruszyło to tylko w USA i też nie było szału. Gra z innymi graczami z pełną kontrolą interakcji między simami...np. inny gracz wybiera interakcję gry i my decydujemy czy gramy czy nie z możliwością różnych negacji lub też akceptacji. Dlaczego o interakcjach mają decydować tylko nastrój sima, stopień zażyłości itd.? 5. Zmiana profilu gry - otwarcie gry dla szerszej grupy ludzi. Nie tylko dla dzieci bo jak widać jest sporo osób starszych, które grają i oczekują czegoś więcej a nie tylko tego pięknego simowego świata, który jest nam oferowany od początku. Jak ktoś wcześniej wspomniał - choroby, wypadki losowe itd. 6. Kontrola pracy - nie tylko dzięki dodatkowi kariera, gdzie kierujemy naszym podopiecznym podczas jego pracy . Dlaczego by nie kontrolować naszego Sima podczas operacji, patrolu czy pracy w biurze ? Na razie tyle. Jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
2. Brakuje możliwości budowania półpięter bez kombinowania itp.. Zwykła ściana powinna się też bez problemu łączyć z tarasem, itd., itp.. Mało tej elastyczności w budowie mamy.
3. Akurat te 360 stopni jest, wystarczy z Altem kręcić obiektem. Mnie brakuje lustrzanego odbicia przedmiotów. 5. najlepiej w formie dodatku Sims4 18+ A w podstawowej wersji - dobrze znany nam idealistyczny simowy świat ![]() 6. ale żeby to było dowolne, dla mnie byłoby to męczące - ja się cieszę, jak raz na jakiś czas sim mi zniknie w dziupli ![]() Jednakże taka 'gra w grze' mogłaby być problematyczna
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Hehe taaa 18+
![]() Może nieco problematyczne ale za to ciekawe i rozwojowe. Niemniej jednak ja liczę na możliwość gry w sieci
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
18+ w sensie, że będą makabryczniejsze sceny, trudniejsze realne życie, a nie XXX
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|