Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.07.2014, 17:10   #1
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Każdy się wypowiada od siebie, a że teraz głównie słyszy się o tym, co zostało usunięte, to nic dziwnego, że to jest najczęściej wspominane. Gdyby EA wyskoczyło z czymś nowym, jakimś filmikiem albo czym podobnym, to pewnie fani zaraz przedyskutowaliby go klatka po klatce, ale że EA tylko wyje o emocjach i CASie, to nic dziwnego, że wieje monotonnią. Nie każdy ma CASa, więc nie może sie wypowiedzieć, a i ci co mają już do bólu go poznali z materiałów promocyjnych, więc to też żadna nowość. Fenomenu emocji chyba też nikt nie rozumie, bo jak na razie nie widać w nich nic oryginalnego poza tym, że można umrzec od śmiechu(lol).
Na dobrą sprawę obecnie jedyne, co ciekawego się dzieje na scenie The Sims 4 to jest wtedy, gdy ktoś wrzuci komentarz o basenach na facebooku i rozpęta się wokół niego wojna. Tylko i wyłącznie dlatego dalej obserwuję facebooka the sims. A i to ostatnio przycichło, mam wrazenie.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 14.07.2014 - 17:12
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.07.2014, 17:12   #2
CzekoladowaZłośnica

Reputacja: 10

No jasne, bo The Sims 4 opiera się tylko na basenach, a raczej ich braku i robieniem wokół tego afery miesiąca, bo to przecież takie zabawne...
stare 14.07.2014, 17:15   #3
Piwusia

I w końcu nie wiadomo co myśleć o tej grze, bo wciąż niewiele wiemy, zwłaszcza jeśli chodzi o tryb życia, który dla mnie jest najważniejszy. Te drugie miasteczko nazywa się podobnie jak trójkowe Oasis Landing, ponadto twórcy chyba zaczerpnęli inspirację stąd: http://www.oasisspringsvegas.com/ Niezbyt kreatywnie, ale może będzie takie małe Las Vegas w Simsach, niczego nie przesądzam. :p Trzymajmy kciuki za tą grę, że będzie naprawdę zadowalająca mimo niefajnych zagrywek twórców.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2014, 17:16   #4
Irbis

Reputacja: 14

Nie ma sensu, żeby wszystko pokazywali, skoro i tak już większość osób wie, że nic tam nie ma prócz CASu i emocji, i że gra jest beznadziejna
------------------------------------

Druga okolica:
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/07/os1.jpg
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/07/os2.jpg
(Źródło: Dotsim)

Strasznie mi się podoba wygląd tych simów, ciągle zachwycam się tym jak są różnorodni i mam nadzieję, że w grze będę wyglądali równie pięknie.
Widoczne skrawki okolicy też są ładne, ten wodospad, skałki, woda i dinozaur. No po prostu podoba mi się ta gra
stare 14.07.2014, 17:24   #5
CzekoladowaZłośnica

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Widoczne skrawki okolicy też są ładne, ten wodospad, skałki, woda i dinozaur. No po prostu podoba mi się ta gra
Zgadzam się . Miło będzie posiedzieć i popatrzeć na takie widoki zza okna
stare 14.07.2014, 17:34   #6
Mentosik57

No muszę powiedzieć,że z tego co zobaczyłem to nawet ładna ta okolica.Ale to i tak mnie nie przekona do tej gry Niech oni dadzą jakiś prosty,może być nawet i kilkuminutowy gameplay ,bo tymi filmikami co zasypuje nas SimsPolska na youtube to ja rzygam,nie chce mi się sprawdzać na tej głównej ,angielskiej wersji kanału,ale tam pewnie to samo.Ale coś w tym jest,że gdyby mieli jakiś chwyt,coś fajnego w tej grze oprócz tego co pokazali to by już dawno o tym trąbili.A jak sprawa funkcji TS4 ucichła to nie dziwie się,że wszyscy myślą,że nie mają już nic innego do pokazania,bo im zależy na jak największej sprzedaży gry,a takie coś co oni teraz pokazują(czyli nic) to nie wróży dobrej sprzedaży ...
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2014, 17:38   #7
CzekoladowaZłośnica

No, bo każdy to umie tylko skrytykować, a spojrzeć na to obiektywnie to już nie. No, bo po co się męczyć, tak? Lepiej od razu z marszu skreślić i gitara. Jakby tak wszyscy robili to życie nie miałoby najmniejszego sensu.
stare 14.07.2014, 17:48   #8
Mentosik57

Tyle,że ta gra ma według mnie więcej minusów niż plusów w porównaniu do tego co nam dała trójka czy dwójka.No bo co ta gra ma więcej?Jakiś nowy cas,emocje ,które są nad wyraz nienaturalne ,sim słucha smutnej muzyki - ma depresję i ta śmierć ze śmiechu (seriously?).A w tym trybie budowania to ja też nie zauważyłem niczego istotnego,jedynie przenoszenie pokoi mogę uznać za przydatne.No wiesz,ja jestem osobą bardzo pozytywną,ale niestety z tego co nam twórcy pokazali nie mogę wiele pozytywów wyciągnąć

Ostatnio edytowane przez Mentosik57 : 14.07.2014 - 18:13
stare 14.07.2014, 18:17   #9
TheBlackSheep

Proponuje się mniej spinać, bo to że komuś się gra nie podoba, (chyba) nie ma jakieś wpływu na czyjeś postrzeganie gry i w ogóle życie?

Ta nazwa kojarzy mi się wiadomo z Oasis Landing
Widoczki rzeczywiście ładne, choć sama okolica...nie przepadam za pustynnymi klimatami.
Fajna jest simka w różowej bluzce, taka urocza

Na Centrum Simów jedna z użytkowniczek dostała demo.

W ogóle to ja muszę się przyjrzeć tym wymaganiom CAS-u, bo ja się tu napalam na to demo, a tu się jeszcze okaże że na moim gruchocie nie odpali
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2014, 18:37   #10
Mentosik57

Cytat:
Napisał TheBlackSheep Zobacz post
Proponuje się mniej spinać, bo to że komuś się gra nie podoba, (chyba) nie ma jakieś wpływu na czyjeś postrzeganie gry i w ogóle życie?
Ależ ja się nie spinam,wyrażam swoją opinię na temat tej gry jak każdy tutaj użytkownik.A przecież nikomu nie każę tej gry przestać lubić ,szanuję wypowiedzi innych.A to właśnie za przeproszeniem w moją stronę jakieś dziwne spiny 1 post temu szły i nie wiem czemu.

No ja też uważam,że z trójkową grafiką fajnie by to wyglądało.Trójkowa grafika+te postacie ,całkiem ładna gra by wyszła.Grafika,żeby była ładna nie musi mieć tekstur rodem z np.Crysisa.Ważne,by było dużo szczegółów,tak jak np. w the sims 1.Grafika była dość kiepska(przez 2d),ale szczegółowość obiektów była na bardzo wysokim poziomie mimo grafiki 2d.Tutaj grafika jest taka sobie,zbyt cukierkowa jak dla mnie.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania