Wróæ   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Wygl±d
stare 30.12.2005, 15:56   #241
alalala15
Guest

Widzia³am ten dodatek kosztuje ok. 60 z³. mo¿na go dostaæ w polsce. S± nowe obiekty do obchodzenia ¦wi±t Bo¿ego Narodzenia, Wielkanocy, Halloween i sylwestra. Jak dla mnie to dla maniaków simów a nie normalnych graczy, niektórym wystarcz± podst. wersje.
  Odpowied¼ z Cytatem

PAMIÊTAJ! ¬ród³em utrzymania forum s± reklamy. Dziêkujemy za uszanowanie ich obecno¶ci.
stare 02.01.2006, 10:39   #242
Guralka
Guest

Domy¶lnie

Tak p³aczecie, ¿e a¿ wczoraj posprawdza³am
1. Wigilia i Nowy Rok to NIE MUSI byæ to samo. Nowy Rok to przyjêcie noworoczne a Wigiliê mo¿ecie sobie zrobiæ jako przyjêcie domowe.
2. ¦wiêtego Miko³aja na pewno generuj± ciasteczka i nie wiem czy potrzeba jeszcze czego¶, ale na pewno przychodzi podczas przyjêcia domowego (Miko³aj ma aspiracjê d±¿enia do wiedzy, tak na marginesie )
3. Je¿eli na przyjeciu noworocznym NIE upieczesz ciasteczek ¦w. Miko³aja, to przyjdzie tylko Stary Rok (podoba³o mi siê jak simy na jego widok wali³y w garnki, rozrywka wtedy im skacze do góry)
4. U mnie jak dajê ogl±daj na renifera w dymku pojawia siê renifer a nie flaming
5. Jak ju¿ kto¶ powiedzia³, to nie jest dodatek z pelnego zdarzenia, ale faktem jest, ¿e 44 zeta w MM to i tak du¿o
6. Podobaj± mi siê minterakcje przy stole typu prze¶lij ca³usa, albo rzuæ jedzeniem
7. Nie podoba mi siê, ¿e kontaktów z Miko³ajem lub Starym Rokiem nie ma w panelu
8. Za du¿o interakcji te¿ byæ nie mog³o, bo ten dodatek jest uzupe³nieniem równie¿ do podstawowej wersji (dlatego sto³y ¶wi±teczne wygl±daj± praktycznie inentycznie jak sto³y z obrusami w N¯), bez ¿adnych dodatków.
9. nie wiem jak dorobiæ ba³wanowi rêce :/
10. Potrawy wigilijne. Nie mog³o byæ w³a¶ciwie ¿adnych charakterystycznych. Nie tylko katolicy obchodz± Bo¿e Narodzenie i Wigiliê. Karp czy op³atek to czê¶æ tylko polskiej tradycji, wiêc nie nale¿a³o siê tego wcale spodziewaæ. Ko¶ció³ katolicki zniós³ post bezmiêsny w Wigiliê bodaj¿e dopiero 2 lata temu, natomiast w Wielkie Brytanii tradycyjnymi potrawami wigilijnymi jest kurczak, ziemniaki i pudding. Prawos³awnie wcale nie jedza miêsa w Wigiliê i jest ¶cis³y post. Dlatego w tym dodatku nie ma ¿adnych specyficznych potraw typu karp w galarecie czy kutia. Jest tylko indyk, który jest tradycyjna potraw± ¶wi±teczn± w USA. Zreszta ca³y ten dodatek jest tak nastawiony, ¿eby by³o jak najmniej powi±zania z religi±, bo w sumie ¿adna wiara nie jest zabawk± i moim zdaniem nie nalezy jej mieszaæ do czego¶ tak przyziemnego jak gra komputerowa i trójwymiarowe elektroniczne ludziki. Dlatego w grze tej jest tylko kilka charakterystycznych przedmiotów, które bardziej sa powi±zane z jak±¶ tradycj±, obejmuj±c± szersz± kulturê

Narazie tyle

Ostatnio edytowane przez Guralka : 02.01.2006 - 10:59
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 07.01.2006, 08:08   #243
arek_91
Guest

Domy¶lnie 24 stycznia-ostatnim terminem

Dodatek zostanie usuniêty nie po 15, ale po 24 stycznia, wiêc macie jeszcze czas!
Przy okazji tej daty (24 stycznia) zostan± usuniête tak¿e obiekty ze strony i nie bedziê mo¿na ich ¶ci±gn±æ.

Ostatnio edytowane przez arek_91 : 18.01.2006 - 13:42
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 12.01.2006, 07:22   #244
lulka
Guest

Cool Simsy 2 Swieta

Kupilam Simsy2 Swieta I Mam Pytanie. Gdzie Sie Wiesza Te Skarpety Na Prezenty Co Sa W Trybie Kupowania?
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 12.01.2006, 07:49   #245
koslawy
Guest

Domy¶lnie

wiesza je siê na kominku

p.s. jest specjalny temat dotycz±cy TS2: Zestaw ¶wi±teczny: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=23204

berata edit: Dok³adnie, wiêc tematy po³±czy³am.

koslawy edit:

to ja jeszcze co¶ dodam ;p
Cytat:
9. nie wiem jak dorobiæ ba³wanowi rêce :/
guri kliknij simem na ¶rodkow± czê¶æ i potem jest jaka¶ interakcja zmieñ ¶rodek czy jako¶ tak ;p tak samo jest z g³ow± i kapeluszem :>

Ostatnio edytowane przez koslawy : 12.01.2006 - 14:52
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 16.01.2006, 08:20   #246
♪Suzka♪
Guest

Domy¶lnie

nikt mi nie odpowiedzial, wiec ponawiam moje pytanie : P
kiedy chce zainstalowac ten dodatek, wyskakuje mi komunikat o tym, ¿e nie mam zainstalowanej podstawowej wersji the sims 2 , a ja MAM ja zainstalowan±, mam równie¿ NS i N¯ , wszystko orygina³y ! czy to, ze mam NS i N¯ mo¿e powodowaæ te b³êdy ?
POMOCY !!
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 19.01.2006, 12:15   #247
eska199
Guest

Domy¶lnie The sims 2 ¦wiateczny dodatek

EJ a podobno mozna zrobiæ halowen i wielkanoc ...Jak??
jak mozna przystoic chinke i zrobic wigilie??

Pliska o odpowiedz
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 21.01.2006, 15:25   #248
Heroes III
Guest

Domy¶lnie

Pomocy!
Nie mam pojêcia jak zrobiæ ciasteczka, b³agam o pomoc!!!
Mo¿e jaki¶ poradnik
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 21.01.2006, 15:27   #249
lulka
Guest

Domy¶lnie O..

Cytat:
Napisa³ Heroes III
Pomocy!
Nie mam pojêcia jak zrobiæ ciasteczka, b³agam o pomoc!!!
Mo¿e jaki¶ poradnik
]

Musisz mieæ jeden punkt gotowania, klikn±æ na lodówkê, wybraæ "Podaj deser..." a potem "Ciastka ¦w. Miko³aja"
  Odpowied¼ z Cytatem
stare 22.01.2006, 21:12   #250
myszka20345
Guest

Domy¶lnie

Jak zaprosiæ do swojego domu ¦wiêtego Miko³aja.Zadzwoniæ czy co???
  Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

U¿ytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 2 (0 u¿ytkownik(ów) i 2 go¶ci)

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest w³±czony
Emotikonyw³±czony
[IMG] kod jest w³±czony
HTML kod jest Wy³±czony

Skocz do Forum

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:50.