![]() |
#2612 |
Guest
|
![]()
Witam.
Ściągnąłem nowe simy do Sims 3. Są to simy znanych osobistości, mam już je zainstalowane. I tu moje pytanie, gdzie w grze znajdę te simy? |
![]() |
![]() |
#2613 |
Reputacja: 11
|
![]()
Mam takie pytanie, tylko wpierw muszę to wytłumaczyć.
Załóżmy, że tworzymy simkę, która jest gruba. Lecz podczas gry rozkazujemy jej aby dużo biegała na bieżni czy po ulicy, dzięki czemu zaczyna tracić wadze. A teraz pytanie, jeżeli przestaniemy kazać tej simce ćwiczyć regularnie, to czy ona wróci do wagi przed odchudzania? Pomimo, że będzie jeść normalne posiłki, bez opychania się? Jeżeli tak to czy to działa w drugą stronę? (czyli wpierw był chudy, utył, a po czasie wróci do swojej szczupłej wagi bez ćwiczeń) Dlaczego się pytam? Bo mój Rasputin ożenił się z jakąś laską, która pomimo, że pracuje w wojsku i często kazałem jej biegać (wiem, ćwiczenia fizyczne jedynie poprawiają masę mięśniową, a nie spadek tłuszczu) to i tak po 2 dniach prędko wracała do swojej poprzedniej wagi. No chyba, że to wina jej cech charakteru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2614 |
Reputacja: 17
|
![]()
LaZ4r3k powinieneś znaleźć je w skrzyni rodzin tak na chłopski rozum, ale nigdy tego nie robiłem także nie jestem pewien. Osioł ja również miałem taki przypadek. Sim wyszczuplał dzięki regularnym ćwiczeniom przez 5 dni, a jak przestałem ćwiczyć co drugi dzień to wrócił do otyłości. To samo z jego córką odziedziczyła po nim figurę i była gruba... po kuracji wyszczuplała i cały czas utrzymywała jedną wagę (nie tyła) ćwiczyła również co drugi dzień lub codziennie. Dopiero po urodzeniu dziecka utyła, ale nie do tego stopnia co wcześniej i też zeszczuplała. Wniosek jest jeden Simowie z nadwagą po odchudzeniu muszą systematycznie ćwiczyć co drugi dzień czy co trzeci, by nie powrócić do swojej tuszy. Tak jak napisałeś, że Sim szczupły zgrubnie to czy powróci do swojej poprzedniej wagi. Obawiam się, że nie bo jest to nielogiczne. Przecież skoro tyje to zarazem schudnie sam od siebie? raczej nie, ale odwrotny mechanizm to tak.
![]()
![]() |
#2615 |
Reputacja: 10
|
![]()
Osioł -> Powinieneś/powinnaś chyba regularnie kazać jej ćwiczyć, bo co z tego, że dwa dni ćwiczyła i schudła, jak potem nie ćwiczyła regularnie, więc jej wróciło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2616 |
|
![]()
Niet, ja tylko pytam, czy sim prędzej czy później (jeżeli nie ćwiczy wytrzymałości, w sensie nie biega) wraca do swojej wagi, którą ustaliliśmy przy tworzeniu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2617 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
![]()
Nie, waga nie jest ustalona. Wszystko zależy do gracza
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2618 |
Reputacja: 10
|
![]()
Żeby mieć własną muzykę wystarczy że wgrałem do Custom music?
![]() |
#2619 |
|
![]()
A ja mam kolejne pytanie. Czy jest jakaś sztuczka, jak w dwójce, gdzie simy mogą namalować dowolną rzecz nie z gry? Bo dwójeczce pamiętam zamieniało się jakieś dwa pliki i sim malował to co podmieniliśmy (potem któryś dodatek już wprowadził, że bez kombinowania taką opcje), czy w trójce też tak można? Czy niestety zabezpieczyli już to? ; /
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości) | |
Narzędzia wątku | |